Lennox är här, nu siktar Isabellah mot VM

Lennox är här, nu siktar Isabellah mot VM


Nu är graviditeten över, familjen Andersson har utökats och dottern Beyoncé har fått en lillebror. Runners World fick en pratstund med Isabellah, där hon berättar att hon siktar in sig mot en comeback på maratonsträckan redan till sommarens VM i London; om kroppen vill.

Stort grattis Isabellah, till dig och familjen. Trots att det inte är ett grattis till en löparframgång blir frågan ändå, hur känns det?
– Tack snälla. Just nu känns det jätte bra. Jag mår bra och hela familjen mår bra. Det var lite tufft på slutet av graviditeten, men allt gick bra till slut.

Vad säger Beyoncé om att hon nu är storasyster?
– Hon har precis som jag väntat och väntat. Hon har hela tiden sagt att bebisen ska komma nu. Barn är alltid barn och dom älskar att få syskon. Det är enkelt, så för henne är det ”heaven” nu. Det var Beyoncé som fick bestämma namn. Så nu heter han Lennox. Det tyckte vi var bra, lite som hennes eget namn, något som funkar bra internationellt.

Har du kunnat träna under din graviditet?
– Nej, faktiskt inte så mycket den här gången. Jag ska inte säga att det varit någon katastrof, men jag blev trött väldigt tidigt i graviditeten. Jag försökte lite men blev trött även på promenader. Så jag sa till mig själv att jag får vila och sen kommer jag tillbaks efter graviditeten. Jag har mått bra, men det har inte gått att träna som jag gjorde när jag väntade Beyoncé. Så jag har inte stressat någonting alls, men jag längtar till min löpning igen.

Om allting går bra med kroppen efter att familjen utökats, vad har du får tankar och ambitioner kring din löpning?
– När jag inte kvalificerade mig till OS var jag först ledsen, men sen bestämde jag mig för att satsa mot OS 2020 i Tokyo. Jag vill gärna vara med och tävla i ett OS till, och vill göra det som det krävs. (Isabellah sprang OS i London 2012 där hon tog en meriterande 17:e plats på 2:27:36)

Kul och spännande att du satsar mot OS igen, vågar du redan nu ha några andra mål på vägen mot OS?
– Ja, jag kanske tänker ”crazy”, jag vet inte, men jag vill satsa mot VM i London redan nu i sommar. Men jag vet inte hur det kommer kännas i kroppen när jag börjar träna igen. Jag ska inte stressa någonting, men om det går är min dröm att springa bra redan på VM. Om det inte funkar är det inte hela världen utan det får ta den tid det tar att komma tillbaks.

Det finns fler nyheter i Isabellahs liv, för som jag förstår har ni flyttat från Blekinge till Trollhättan. Hur känns flytten med tanke på din träning?
– Det har varit lite kaos med flytten, mycket att göra men jag tror det kommer bli bra för min träning. Nu bor jag nära min syster och hennes svärföräldrar, och från dom får jag mycket hjälp. Så det var en anledning till att vi flyttade, och att Beyonce kan gå i engelska skolan här. Sen tror jag att jag kan få bra träningssällskap också.

Du brukar förlägga delar av din träning till Kenya, kommer du fortsätta med det även nu när familjen är större?
– Nej, kanske inte lika mycket som innan. Jag tänker att jag åker dit en månad kanske i mitten av juni om allt går bra. Men jag kommer träna här hemma och jag hoppas också kunna träna med de andra tjejerna som ska springa VM, om dom vill. Så jag kommer nog träna en hel del i Sverige, men jag vet inte hur allt kommer gå. Kroppen får avgöra.

Även om du utgår från hur kroppen känns, har du och din man och tränare Lars gjort någon träningsplan som ska ta dig tillbaks till toppskicket i världslöpningen?
– Nej vi har ingen fast plan. Jag ska ta det riktigt lugnt i början, och hoppas kunna börja med lugna promenader inom två veckor. Sen får jag trappa upp det utifrån hur det känns. Så vi har ingen klar plan, men i början av juni vet jag om det är realistiskt att sikta mot VM redan i sommar.

RW tackar för pratstunden och vi kommer givetvis följa Isabellahs spännande väg tillbaks till elitlöpningen.


Nr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 2

Monica Engkvist

Tack för en jättetrevlig artikel Anders och stort grattis och lycka till till Isabellah.


Kjell-Erik Ståhl

Grattis Isabellah och Lars och lycka till med comebacken. Jag håller tummarna.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Carolina Wikström om det härliga OS-beskedet

I början på veckan kom det efterlängtade beskedet från Svenska olympiska kommittén: maratonlöparen Carolina Wikström...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Full fart framåt med skidstjärnan Frida Karlsson

Att hon kan åka skidor fort har Frida Karlsson visat flera gånger. Men visste du...

Läs mer
Därför springer Augustprisvinnaren Lydia Sandgren

Jag är löpare: Lydia Sandgren, Augustprisvinnare 2020 med debutromanen Samlade verk.

Läs mer
Så blev Wilson Kipketer snabbast i världen

Wilson Kipketer är en av de allra främsta löparna genom tiderna på 800 meter. Vi har pratat med honom om...

Läs mer
Jessica satte PB med 56 km när hon vann RM 24 timmars

I helgen avgjordes Riksmästerskap i 24-timmarslöpning i Skövde och förhandsfavoriternaJessica Svärd och Martin Scharp vann dam respektive herrklassen. Martin nådde...

Läs mer