Elitens bästa tips inför Göteborgsvarvet!

Elitens bästa tips inför Göteborgsvarvet!


Malin Liljestedts 3 bästa tips – Varvet 2012 på 1.16,39

1. Starta lugnt och undvik hets
– Det är lätt hänt att man dras med av stämningen i starten och rusar på i början. Då är det bättre att hålla ett jämnt tempo så att du orkar hela vägen – för det är en ganska tuff och varierad bana med de två broarna som de tyngsta stigningarna. Det är bra att ha krafter kvar på slutet.

2. Experimentera inte
– Många som springer Göteborgsvarvet för första gången testar alla drycker som serveras under loppet. Ett tips är att du i förväg prövar om magen tål sportdrycken som tävlingsarrangören bjuder på. Likadant med energiprodukter som gel och bars. 

3. Var förberedd
– Försök att träna så pass mycket att du orkar hela distansen innan du springer loppet. Det blir en roligare och mer njutbar upplevelse om man har tränat bra innan loppet.

Fredrik Uhrboms 3 bästa tips  – Varvet 2012 på 1.06,44

1. Spring smart 
– Ta det lite lugnare fram till Älvsborgsbron som är en tyngre stigning – efter den kan du köra på. Spring fort på Hisingen som är det tråkigaste partiet av loppet, här finns en del industriområden som är helt folktomma. Det gör inget om du är trött när du kommer till Avenyn – för där är publikstödet grymt och bär dig in mot mål!  

2. Vinka till publiken
– För mig blir det en massa vinkande till gamla kompisar i Göteborg som jag nästan aldrig träffar. Det är inte så vanligt under andra lopp som jag springer och är en speciell grej med ”Varvet”. Det tycker jag är kul och att du också ska göra – vinka och ta hjälp av publiken! 

3. Stanna en natt till
– För dig som har längre resväg till loppet och kanske åker tåg – boka hemresan dagen efter så slipper du stressa hem och kan istället gå ut på krogen i Göteborg. 

Mer information om loppet finns på Göteborgsvarvets hemsidaLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Nu startar träningsprogrammen mot Varvet!

Häng med och hitta träningsmotivation med Mustafa ”Musse” Mohamed, Hanna Karlsson och Anders ”Szacke” Szalkais...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Häng med på träningsprogrammen mot Varvet!

Nu är Mustafa ”Musse” Mohamed, Hanna Karlsson och Anders ”Szacke” Szalkais träningsprogram inför Göteborgsvarvet 2022...

Läs mer

Göteborgsvarvet backar – arrangerar nytt lopp i november

Efter kritiken mot beslutet att ställa in erbjuder Göteborgsvarvet nu i stället ett helt nytt...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Ordinarie Göteborgsvarvet och Höstveckan 2021 ställs in

Den fysiska versionen av Göteborgsvarvet, som skulle gått 11 september, ställs in.

Läs mer
Varvetprogram med Musse, Hanna och Szacke!

Nu startar Göteborgsvarvs-programmet där coacherna Musse, Szacke & Hanna vill inspirera alla Varvetlöpare att klara just sitt mål i världens...

Läs mer
Göteborgsvarvet 2021 flyttar till hösten

Världens största halvmaraton, Göteborgsvarvet arrangeras den 11 september 2021. Flytten har beslutats av Göteborgs Friidrottsförbunds styrelse och görs för att...

Läs mer