Få en riktig aha-upplevelse – testa nya adidas Solarglide 5!

Få en riktig aha-upplevelse – testa nya adidas Solarglide 5!


Många löpare har varit med om att få en plötslig, omvälvande aha-upplevelse när de springer. Kanske var det så nya adidas Solarglide 5 kom till – och kanske får också du en aha-upplevelse när du provar den här nya, spännande löparskon från adidas.

Att adidas produktutvecklare har tagit ett nytt, innovativt grepp på nya Solarglide 5 är i varje fall helt säkert. I denna unika löparsko har man bland annat utvecklat en helt ny passform för damversionen, optimerad genom tester för att passa den kvinnliga fotens anatomi.

– Vi arbetar ständigt med att utveckla och förbättra modellerna inom Solarglide-familjen. Jämfört med föregående versioner har nya Solarglide 5 flera nya innovationer, där den största förbättringen sitter i ovandelens mer följsamma och bekväma passform, säger Simon Lockett, som är ansvarig för segmentet löparskor inom adidas Running.

Under utvecklingen av denna nya version av Solarglide genomförde man också flera olika tester för att få fram en läst till damversionen som garanterar bästa möjliga passform för kvinnors fötter.

En annan viktig aspekt för adidas är hållbarhetsarbetet när det gäller allt från materialval till tillverkningsprocessen. Solarglide 5 är ett utmärkt exempel på detta. Den så kallade Primeblue knit-ovandelen är delvis tillverkad i plast uppfiskad från haven och insamlad från stränder runt om i världen, delvis tillverkad av återvunnen polyester.

Nya Solarglide 5 har också flera andra innovativa och nya tekniska lösningar. Bland annat består mellansulan av två olika skikt. Ett mycket mjukt Boost-skum är placerat i den undre delen av sulplattformen. Närmast foten ligger ett något fastare skikt tillverkat i EVA-skum som kallas Control Platform. Kombinationen av dessa material ger en härlig, energifylld löpkänsla och gott om komfort för alla typer av löppass.

Inkapslad mellan dessa båda skummaterial finns en annan nyhet – en stabiliserande X-formad hårdplastförstärkning. Den kallas LEP 2.0 och är egentligen en vidareutveckling av den klassiska Torsion-teknologin från 80-talet. Syftet är att den ska hjälpa till att guida fotens rörelse i en optimal bana under hela markkontakten och därmed ge Solarglide 5 dess tydliga grundstabilitet.

TRÄNA MED ADIDAS Nu lanserar adidas Running nya, spännande initiativ för att hjälpa dig att utvecklas som löpare. Laddar du ned adidas Running-appen så kan du nu ta del av ett träningsprogram för halvmaratondistansen, som uppladdning inför adidas virtuella halvmaratonlopp Energy Half Marathon den 8 maj. Och varför inte springa till adidas nya spellista, framtagen för just löpning? The Guided Energy Playlist hittar du på adidas Spotify-kanal nu!

Yttersulan från den tyska däcktillverkaren Continental ger ett säkert grepp på olika typer av underlag. Primeblue-materialet i ovandelen är som nämnts vävt av återvunnen polyester, delvis bärgad från världshaven via Parley Ocean-projektet. Dess mönster garanterar god ventilation och ger bra stöd där det behövs.

Solarglide 5 är en allsidig mängdträningssko med en påtagligt mjuk löpkänsla. Med sin bekväma passform och stadiga löpkänsla riktar den sig till en bred målgrupp av löpare.           

– Vi har skapat en löparsko fullpackad med energi och stabilitet, designad för att bli mångas förstahandsval dag ut och dag in, avslutar Simon Lockett på adidas Running.

Fakta Adidas Solarglide 5
Vikt: 335/290 gram (herr/dam)
Häldropp: 10 mm
Cirkapris: 1 500 kronor

TILL adidas SOLARGLIDE 5Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Asics Gel-Kayano får ny stabilitetsteknologi

Gel-Kayano är Asics premiummodell inom stabilitetssegmentet. Nu lanseras den 30:e versionen, som bland annat har...

Läs mer

Fler intressanta artiklar