Fougberg går för guld och nya rekord!

Fougberg går för guld och nya rekord!


Grattis till en fantastisk säsong! Vad tror du att utvecklingen på? Vad har du ändrat det senaste året?
– Jag tror att det är helheten som gör det. Allt har börjat gå min väg och det mesta runt omkring mig är väldigt positivt, vilket är en av mina stora drivkrafter. Jag lärde mig att lyssna på min kropp år 2012 då jag blev övertränad vilket har gjort att jag inte fått några större skador och sjukdomar som medfört en regelbundenhet i min träning som jag tror är väldigt viktigt.

Jag har även bestämt mig för att jag vill satsa fullt ut och försöker göra allt på rätt sätt och göra det som krävs av mig för att nå mina drömmars mål. Till min hjälp har jag ett helt fantastiskt team omkring mig i form av min huvudcoach Johan Wettergren som tar hjälp och råd av Richard Mattsson och Gustav Fabiansson, idrottspsykolog Lasse Evertsson, massör Leif Robertz, min helt fantastiska träningsgrupp och stöttande familj och vänner.

Vad har du för förhoppningar på ditt EM-deltagande?
– Jag kommer gå för GULD!! Jag fantiserar varje dag om när jag springer först över mållinjen och när jag står högst upp på prispallen och får sjunga med till svenska nationalsången. Det får glädjetårarna att krypa fram.

Hur har uppladdningen sett ut?
– Jag har befunnit mig på 1850 m.ö.h. i underbart vackra St. Moritz i cirka tre och en halv vecka innan med mina klubbkamrater Lovisa Lindh (800m) och Fredrik Johansson (marathon), tränare Johan Wettergren och andra snabba svenska löpare såsom Meraf Batha (5000m), Johan Rogerstedt (800m) och Mustafa Mohamed (marathon). Träningen här har fungerat felfritt och jag har kunnat genomföra alla mina träningspass optimalt.

Vilka ser du som dina tuffaste konkurrenter?
Sandra Eriksson från Finland är bara en sekund efter mig men det ser jag bara som en morot för mig att springa ännu fortare. Jag tycker det är extra roligt att det är Sandra då det kommer blir en mini-Finnkamp på EM.

Hur ser du på möjligheterna att putsa sommarens rekordsiffror ännu en gång under EM?
– Det är svårt att säga om jag kommer att göra det eller inte på EM då det beror helt på hur loppet artar sig då vi inte har en hare och en beställt tid. Jag vet att jag har mer i kroppen och sista tiden har träningen känts väldigt bra och jag har inga känningar eller varit sjuk så det finns definitivt en möjlighet om chansen ges!

Följ Charlottas väg i EM:

FREDAG 15 AUGUSTI
11.00

K 3000m hinder / försök

SÖNDAG 17 AUGUSTI
16.08

K 3000m hinder / FINAL


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Etiopiskt i topp – och mycket starka svenska insatser i Stockholm Marathon

I ASICS Stockholm Marathon var de svenska löparna inte långt efter vinnarna. Carolina Wikström vann...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Kleist och Gelfgren historiska svenska trailmästare

I söndags (19/9) avgjordes det första officiella svenska mästerskapet i traillöpning i Ljungskile – två...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Barega friidrottens första olympiamästare i Tokyo

Selemon Barega från Etiopien dominerade det sista varvet av 10 000-metersloppet och kunde enkelt säkra...

Läs mer
OS-friidrotten drar igång – försök hinder herrar först ut

Ett år försenat inleds OS i Tokyo natten mot fredag. In i det sista så hotades starten av virusutbrott och...

Läs mer
Denisova och Glans SM vinnare 10 km

SM 10 km väg 2021 avgjordes under riktigt varma och tuffa förhållanden på F1-banan i Anderstorp. Det var riktigt högklassiga...

Läs mer
Inget OS för Lovisa Lindh – trots klarad kvalgräns

Hon har visat god form, har gjort fantastiskt starka resultat och har klarat kvalgränsen. Ändå får 800-meterslöparen Lovisa Lindh nej...

Läs mer