Fougberg går för guld och nya rekord!

Fougberg går för guld och nya rekord!


Grattis till en fantastisk säsong! Vad tror du att utvecklingen på? Vad har du ändrat det senaste året?
– Jag tror att det är helheten som gör det. Allt har börjat gå min väg och det mesta runt omkring mig är väldigt positivt, vilket är en av mina stora drivkrafter. Jag lärde mig att lyssna på min kropp år 2012 då jag blev övertränad vilket har gjort att jag inte fått några större skador och sjukdomar som medfört en regelbundenhet i min träning som jag tror är väldigt viktigt.

Jag har även bestämt mig för att jag vill satsa fullt ut och försöker göra allt på rätt sätt och göra det som krävs av mig för att nå mina drömmars mål. Till min hjälp har jag ett helt fantastiskt team omkring mig i form av min huvudcoach Johan Wettergren som tar hjälp och råd av Richard Mattsson och Gustav Fabiansson, idrottspsykolog Lasse Evertsson, massör Leif Robertz, min helt fantastiska träningsgrupp och stöttande familj och vänner.

Vad har du för förhoppningar på ditt EM-deltagande?
– Jag kommer gå för GULD!! Jag fantiserar varje dag om när jag springer först över mållinjen och när jag står högst upp på prispallen och får sjunga med till svenska nationalsången. Det får glädjetårarna att krypa fram.

Hur har uppladdningen sett ut?
– Jag har befunnit mig på 1850 m.ö.h. i underbart vackra St. Moritz i cirka tre och en halv vecka innan med mina klubbkamrater Lovisa Lindh (800m) och Fredrik Johansson (marathon), tränare Johan Wettergren och andra snabba svenska löpare såsom Meraf Batha (5000m), Johan Rogerstedt (800m) och Mustafa Mohamed (marathon). Träningen här har fungerat felfritt och jag har kunnat genomföra alla mina träningspass optimalt.

Vilka ser du som dina tuffaste konkurrenter?
Sandra Eriksson från Finland är bara en sekund efter mig men det ser jag bara som en morot för mig att springa ännu fortare. Jag tycker det är extra roligt att det är Sandra då det kommer blir en mini-Finnkamp på EM.

Hur ser du på möjligheterna att putsa sommarens rekordsiffror ännu en gång under EM?
– Det är svårt att säga om jag kommer att göra det eller inte på EM då det beror helt på hur loppet artar sig då vi inte har en hare och en beställt tid. Jag vet att jag har mer i kroppen och sista tiden har träningen känts väldigt bra och jag har inga känningar eller varit sjuk så det finns definitivt en möjlighet om chansen ges!

Följ Charlottas väg i EM:

FREDAG 15 AUGUSTI
11.00

K 3000m hinder / försök

SÖNDAG 17 AUGUSTI
16.08

K 3000m hinder / FINAL


Nr 4 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Bästa skorna för trail! 14 nya modeller
  • Så springer du milen! Träningsprogram för alla nivåer
  • Så börjar du springa med din hund
  • Barnsoldaten som blev en av världens bästa traillöpare
  • Så toppar du formen
  • Forskning: Därför har du en löpares DNA
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Sara Lahti sätter nytt svenskt rekord på 5 kilometer

Vid ”BE (AT) your Personal Best” – ett event där ASICS hade samlat ihop några...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Kanontid av Musse – än lever OS-hoppet

I helgen sprang Runner's Worlds skribent Mustafa ”Musse” Mohamed, som hunnit blir 42 år, sin...

Läs mer

Carolina Wikström om det härliga OS-beskedet

I början på veckan kom det efterlängtade beskedet från Svenska olympiska kommittén: maratonlöparen Carolina Wikström...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Hård träning: Våga träna lagom

Det är bäst att bli lagom sliten – det menar Johan Rogestedt.

Läs mer
Fina SM-tävlingar i Malmö när EM-platser skulle delas ut

Sveriges just nu största löparstjärna heter Andreas Kramer. I onsdags så demolerade han det svenska inomhusrekordet som Martin Enholm innehaft...

Läs mer
En historisk friidrottsvecka!

Rekorden har stått som spön i backen den senaste veckan – och även svenska löpare har visat framfötterna!

Läs mer