Framtiden är här – adidas presenterar 4DFWD!

Framtiden är här – adidas presenterar 4DFWD!


I samband med OS i Tokyo lanserade adidas ännu en nyutvecklad spännande teknologi där mellansulan tillverkas med hjälp av 3D-printning. Först ut är modellen 4DFWD vars spektakulära 3D-printade mellansula syftar till att åstadkomma ett så effektivt energiutnyttjande som möjligt. 

Efter ett sekel med ständiga innovationer tar nu adidas ännu ett steg mot framtidens löparskor med den nya modellen 4DFWD. Givetvis handlar det även här om innovativa lösningar i framkant av skoutvecklingen – denna gång i form av en 3D-printad mellansula.

Både ovandel och mellansula på adidas 4DFWD består delvis av återvunnet, biobaserat material.

Mellansulan, som till 39 procent består av biobaserat material, återtar sin form efter kompressionen vid landning och riktar samtidigt om energin till en horisontell, framåtdrivande rörelse. Enligt adidas gör strukturen i 3D-mönstret att de bromsande krafterna reduceras med i snitt 15 procent. I jämförande labbtester har adidas visat att detta ger en löpekonomi i paritet med Ultraboost-sulorna. 

Den 3D-printade mellansulan reducerar de bromsande krafterna med i snitt 15 procent.

Den så kallade Stretchweb-yttersulan är synkroniserad med mellansulans 3D-struktur för att ge en följsam löpkänsla och ett säkert grepp mot underlagets ojämnheter. 

Den välventilerade ovandelen på 4DFWD har också fått en ny typ av utformning i form av en så kallad Primeknit-konstruktion. Även den är delvis tillverkad av återvunnet material.

Nya adidas 4DFWD släpps 12 augusti.

Innan den breda lanseringen den 12 augusti släpptes 4DFWD i olika limiterade utgåvor. Nya adidas 4DFWD finns i tre olika färgställningar, har ett häldropp på 11 millimeter och kostar 2 150 kronor.

 

HÄR HITTAR DU adidas 4DFWDLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar