Här är 3 av säsongens hetaste trailskor

Här är 3 av säsongens hetaste trailskor


Är du också sugen på att göra en avstickare varje gång du passerar en fin skogsstig? Gör slag i saken! Du måste inte ha särskilda skor, men om du blir biten av trail-flugan och vill satsa lite mer så hittar du tre av sommarens hetaste trailskor här – fler par finns i senaste numret av RW (nummer 5, i butik nu). 

ASICS GEL-FUJIPRO
Fujipro är i praktiken den klassiska DS Trainer-modellen men med en rejälare ovandel och en grövre yttersula som ska ge extra bra grepp på våta underlag. Fujipro är framtagen för att fungera lika bra i terräng som på asfalt, och mellansulan Super Solyte är 15 procent lättare än en vanlig Solyte-sula. Fujipro har även försetts med kanaler för att släppa ut vatten mer effektivt. Pris: 1 400 kronor, vikt herr/dam: 300 g/245 g. 

NIKE ZOOM TERRA KIGER2
Uppföljaren till Terra Kiger är i stora drag en uppdatering. Modellen är en flexibel stig-sko men som har så pass mycket dämpning att den även fungerar vid korta, snabba pass på hårdare underlag. Yttersulans återanvända gummi är extra ”klibbigt” för ett bra fäste även på hala underlag. Pris: 1 400 kronor, vikt h/d: 285 g/228 g.

SALMING TRAIL T1
Trail T1 är en allround-sko framtagen för att klara tuff terräng, enligt Salming. En platta under foten skyddar mot vassa stenar och den nyutvecklade sulans mönster ska ge ordentligt fäste. Trail T1 har en nivåskillnad mellan häl och tå på 5 millimeter. Pris: 1 200 kronor, vikt h/d: 290 g/243 g. 

Fler skotips hittar du i stora trailskoguiden i RW nr 5
Här köper du numret digitaltLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Svensk professor: Därför springer du snabbare med kolfiberskor

Toni Arndt, professor på GIH i Stockholm, är den som bestämmer hur framtidens löparskor får se ut. Här berättar han...

Läs mer