Hitta dina favoriter! 10 heta skonyheter våren 2015

Hitta dina favoriter! 10 heta skonyheter våren 2015


1. Saucony Triumph 12 ISO
Pris: 1 700 kr
Sauconys flaggskepp i stötdämpningskategorin har fått en ny ovandel, som kallas ISOfit. Det är ett inre nätmaterial, som tillsammans med ett stödjande yttre ramverk anpassar sig efter foten för att ge en bättre passform genom hela steget. Triumph 12 har även fått något mer stötdämpning än tidigare, men man har behållit den lägre uppgivna höjdskillnaden på åtta millimeter. (I vårt test är den uppmätta höjdskillnaden snarare tio millimeter, men det kan bero på hur man mäter. I RW:s tester anger vi alltid de mätvärden vi får fram i labbet när det till exempel gäller höjdskillnad och vikter, aldrig tillverkarens uppgifter, så att dessa värden är jämförbara mellan olika skomodeller och tillverkare.) Vikt 286 gram (US9).  


2. Asics 33-M
Pris: 1 600 kr
Asics ger sig in i ”maximalist”-kategorin med introduktionen av 33-M (M står för maximal stötdämpning). Den nästan 40 millimeter tjocka mellansulan gör 33-M till den mest stabila i 33-serien. Vikt 340 gram (US9).


3. Under Armour Speedform Gemini
Pris: 1 500 kronor
Genom att svetsa fast innersulan mot ovandelen har Under Armour skapat en vaggliknande konstruktion som omsluter hälen och fotvalvet. Det nya och mer fjädrande mellansulematerialet är framtaget för att löpare som vill ha mer dämpning på längre pass. Vikt 289 gram (US9).


4. Skechers GOrun Strada
Pris: 1 100 kr
Långdistanslöparen Meb Keflezighi har varit inblandad i utvecklingsarbetet bakom Strada, som fått extra stötdämpning och stabilitet för att fungera som en daglig träningssko. Vikt 289 gram (US9).


5. Brooks Launch 2
Pris: 1300 kr
När Launch plockades bort ur sortimentet 2012 blev många besvikna. För version 2 har man bland annat förbättrat hälpartiet och försett skon med mer stötdämpning i framfoten. Vikt 284 gram (US9).


6. New Balance Zante 1980
Pris: 1 300 kr
Zante är en uppföljare till Fresh Foam som lanserades i fjol, och har ganska mycket stötdämpning i häldelen, samt ett uppåtvinklat tåparti. Vikt 218 gram (US9). 


7. Nike Flyknit Lunar 3
Pris: 1 600 kr
Flyknit Lunar har uppdaterats och blivit ännu lättare, med en förbättrad Flyknit-ovandel. Passformen har blivit mer omslutande i ankelpartiet, och en följsammare stickning ska ge en bekvämare passform i framfoten. Nike har också flyttat en del av stötdämpningen i mellansulan från hälen till framfoten. Vikt 218 gram (US9).


8. Adidas Ultra Boost
Pris: 1 700 kr
Adidas har förfinat Boost-materialet för att förbättra dämpningen i mellansulan, vilket bland annat innebär att Ultra Boost har den bästa energiåtergivningen i vårt test. En uppdaterad yttersulan i form av en öppen nätstruktur ska bättre anpassa sig efter fotens rörelsemönster. Tåpartiet är också mer uppåtvinklat än tidigare modeller. Vikt 315 gram (US9). 


9. Puma Ignite
Pris: 1 100 kr
Puma Ignite är en ny skomodell med en helt nyutvecklad mellansula, som ska ge bättre respons i frånskjutet och bättre stötdämpning. Materialet har utvecklats under nio års tid, och i Ignite kombineras den nya mellansulan med ett nytt material från fordonsindustrin som kallas Foreverfoam, som ska ge skon en längre livslängd. Vikt 284 gram (US9). 


10. Nike Lunar Tempo
Pris: 1 200 kr
Att den här skon finns har vi delvis löpargruppen NBRO i Köpenhamn att tacka för. Deras feedback på tävlingsversionen Lunar Racer – som vi testar i majnumret – ledde till att Nike tog fram den här cirka 20 gram tyngre och mer väldämpade versionen, tänkt att fungera som en daglig träningssko även över längre distanser. Vikt 196 gram (US9). 


RÄTTELSE!
I aprilnumrets skotest blev det fel färg på Saucony Guide 8. Rätt färg ser ut så här!


Flera av modellerna hittar du också i aprilnumrets stora skotest, tidningen finns i butik nu. Här kan du köpa och läsa den digitalt 


Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Frisk kropp – och knopp! Så påverkas din psykiska hälsa av löpning
  • Tänk dig snabb med mental träning
  • 15 enkla knep för bättre prestation
  • Nya teknologin som förändrar löpningen – för alltid!
  • Så lär du dig känna farten
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så väljer du rätt löparskor – för just dig!

Den här checklistan är framtagen för att hjälpa dig att hitta en skomodell som passar just dina fötter och ditt...

Läs mer