Hur gammal är du – egentligen?

Hur gammal är du – egentligen?


Tanken med den nya uppdateringen, som innehåller flera nyheter, är att ge löparen fler och bättre verktyg för att anpassa träningen efter den personliga träningsnivån. Resultatet, enligt Tomtom, är att din träningsklocka också fungerar som en personlig tränare – den ska ge dig återkoppling på det du gör och du ska lättare förstå på vilket sätt det också förbättrar din form. Tomtom kallar funktionerna för Fitness age, Fitness points och Personalized workouts.

Fitness age uppskattar din ”fysiska” ålder baserat på din personliga träningsnivå, baserat på användarens VO2 max (den maximala mängd syre en individ kan tillgodogöra sig per minut) ålder och kön. Fitness points ska ge återkoppling på din träning genom ett belöningssystem i form av poäng, där syftet på sikt är att sänka din ”Fitness age” och leva ett mer hälsosamt liv.

Funktionen Personalised workouts ska vägleda dig i din träning, och anpassar sig enligt Tomtom efter din form och dina träningsmål. Funktionen ger också användaren tillgång till 50 olika löp- och cykelpass direkt i klockan, där intensitet och längd på passet automatiskt anpassas till den individuella användarens träningsnivå. Uppdateringen blir tillgänglig för de flesta versioner av Tomtoms träningsklockor Runner, Spark och Adventurer.


Nr 10 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Spring dig ung. Forskare: Löpning bromsar åldrandet.
  • Höstens bästa löparskor. Stor guide!
  • Så tränar du optimalt i vinter
  • 10 saker alla löpare bör veta
  • Ta nästa steg? Här är facit
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Ny studie: Här är de snabbaste kolfiberskorna

Nu har de flesta skotillverkare en kolfibermodell – men vilken är egentligen bäst? Det har...

Läs mer