Klapparna alla löpande tomtar önskar sig!

Klapparna alla löpande tomtar önskar sig!


Få saker är så omoderna som julklappar som inte kommer till användning. Tänk onödigt slit på miljön, ännu en pryl i ett redan överfullt hem och den där obehagliga känslan som infinner sig när man spelar tacksam över att ha fått något man inte vill ha. Årets julklapp borde därför alltid vara något som vi svenskar använder snarare än en för året trendig pryl.

För oss löpare är det här med julklappar egentligen inte så svårt, vi kan alltid önska oss något som vi kan använda när vi springer. Även om du kanske kommer att slappa i mellandagarna väntar ett helt nytt löparår till vilket du kommer att behöva både plagg och prylar, dessutom kan något nytt förstärka känslan av nystart och göra dig mer sugna på att springa. Tips till önskelistan är ett peppande aktivitetsarmband, en keps med reflexer som gör dig synlig på vinterrundorna och ett vätskebälte med hög modegrad (äntligen). Gör klart din springvänliga önskelista så snabbt du kan och minimera risken att dina nära och kära stressköper någon onödig pryl som bara samlar damm!  

Julen handlar dock inte om bara dig. Givmildhet bör som vanligt stå i centrum och det är fler än du som har löparbehov. Se dig själv som en springande tomte och passa på att uppmärksamma en löpare i din närhet eller en främling med behov. Peppa med paket och våga överraska med små gåvor. Jag lovar, det är kul att även få enklare klappar som användbara hårband eller reflexer som inger trygghet. Så länge du köper saker som kommer att kunna användas på rundor är det bara att shoppa på. Jag har delat in julens bästa springklappar i tre kategorier: Nödklappar till vänner, säkra paket till närstående och dyrt till tomtens favorit.

1. Underskatta inte små gåvor! 
Hårband, vantar och vattenflaskor – allt som löpare har en tendens att slarva bort är välkomna gåvor. Kom också ihåg att ingen löpare kan ha för många strumpor.

2. Skippa skorna
Skor bör ALLTID provas ut i butik och därför är skor ingen bra julklapp (om inte mottagaren har testsprungit skorna i förväg.)

3. Tänk ett steg längre
Många löpare slarvar med rörlighetsträningen. Ge bort en foamroller eller en yogamatta.

4. Pimpa löpningen
Reflexer, mönstrade pannband och andra accessoarer gör en runda roligare och är ofta sådant som löpare själva glömmer att köpa.

5. Ge bort en upplevelse 
Du behöver inte bjuda på en maratonresa i ett annat land – men varför inte ett intervallpass med efterföljande middag, en anmälningsavgift till ett lopp eller en peppande spellista?

6. Springvänligt omslagspapper
Ett hållbart tips är att slå in alla springvänliga paket i silverfiltarna som fås efter avklarade maratonlopp. Väcker garanterat löparminnen till liv hos mottagaren. Fäst ett blågult band runt paketet och skriv att det är till en vinnare. 

7. Ge till främlingar
Rensa bort kläder och skor som du inte använder, men som du heller inte slitit ut. Det pågår en rad olika insamlingar i Sverige till nyanlända löpare som behöver utrustning. Exempelvis har löpargruppen Inlöparna i Stockholm anordnat insamlingar under 2016. För info om Inlöparna, gå in på: www.hejframling.se

 

9 tips på prisvärda klappar!

1. Nackvärmare, lululemon Men’s cool running, 360 kr

2. Vantar, Röhnish,  199 kr

3. Mössa, J Lindeberg, 300 kr

4. Mössa, Icebreaker, 359 kr

5. Reflexkeps, If och Weekday,  200 kr

6. Hårband, lululemon Fringe fighter, 220 k

7. Vattenflaska, lululemon H2O water bottle, 320 kr

8. Massagerulle, Rusta, 149 kr

9. Luvtröja dam H&M, 250 kr

 

 

 

 

 

 

 

 


Nr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Under Armour fortsätter att satsa på löpning

När Under Armours nya flaggskeppsbutik invigdes fick vi chansen att prata löpning med den globala...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Så klär du dig bäst för löpning i kyla

Här är våra bästa tips på hur du klär dig optimalt under vinterns kyliga pass.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Ny studie: Här är de snabbaste kolfiberskorna

Nu har de flesta skotillverkare en kolfibermodell – men vilken är egentligen bäst? Det har forskarna bakom en ny studie...

Läs mer