Kolla in säsongens nya barfotaskor

Kolla in säsongens nya barfotaskor


Vibram Fivefingers Seeya LS och Speed XC
Vibram Fivefingers var en av pionjärerna i barfotaboomen, med sina karaktäristiska tåskor. I år lanseras två nya modeller. Seeya LS är en tunn och minimalistisk sko för drivna löpare, med elastisk ovandel och mjuk mellansula av TPU som ska öka flexibiliteten. Vikt 143 gram. 

Speed XC är Fivefingers första vattenresistenta modell. Speed XC är tänkt för trailrunning och ska hålla fötterna torra under lite tuffare förhållanden; ovandelen har ett fleecefoder och sulan är Vibrams treksula, som ska ge bra skydd och grepp. Vikt 193 gram.

Seeya LS: 1500 kr | Speed XC: 1700 kr

Merrell Road Glove 2 och Vapor Glove
Merrell fortsätter att satsa på sitt barfotasortiment. I år lanseras bland annat Road Glove 2 (överst), som riktar sig till den som vill springa asfaltlöpning och kortare intervallpass i barfotaskor. Road Glove 2 har en nyutvecklad Vibramsula med flexkanaler, 4 millimeter dämpande mellansula och ingen höjdskillnad mellan häl och tå. 

För den inbitne och drivne barfotaentusiasten kommer Vapor Glove, med endast 2 millimeter dämpning, ingen höjdskillnad mellan häl och tå och en låg vikt på 159 gram. 

Road Glove 2: 1100 kr | Vapor Glove: 1000 kr

Nike Free Running 
Nike Free som lanserades 2004, var en av de första utpräglade minimalistiska skorna, och nu kommer några nya uppdateringar: Free 5.0 (bilden), som en period kallades för FreeRun, är den mest dämpade av barfotamodellerna och får nu bland annat den nya flywire-snörningen och en sömlös ovandel.

Free 3.0, som har minst dämpning och höjdskillnad mellan häl och tå, har fått en integrerad plös och en stabilare överdel. 

Free 3.0: 1200 kr | Free 5.0: 1100 kr

New Balance Minimus Road 10 och Trail 10
Minimus-serien har omarbetats och version två av Road 10 och Trail 10 lanseras nu, men i båda fallen handlar det om små justeringar på de populära modellerna. Road 10 har fått en två millimeter lägre mellansula, en tajtare och lättare överdel och en ny yttersula från Vibram.

Trail 10 har fått en ny överdel i ett material som ska vara vattenavvisande, och ett nytt band över foten för bättre stabilitet. Båda modellerna har fått behålla sin höjdskillnad på fyra millimeter mellan häl och tå. Vikten på Road 10 ligger på 184 gram i herrmodellen och 147 gram i dammodellen. Trail 10 väger 175 gram i herrmodellen och 139 gram i dammodellen.

Minimus Road 10: 1200 kr | Minimus Trail 10: 1200 kr

Inov-8 Road Xtreme 150 och Trailroc 150 
Inov-8 är populära inom trailsegmentet, men gör också barfotaskor för asfaltslöpning. Nya Trailroc 150 är deras lättaste trailsko, delvis för att modellen saknar mellansula. Tre olika gummiblandningar i yttersulan ska ge bra slitstyrka och grepp där det behövs. Vikt 150 gram.

Road Xtreme är en extremt lätt asfaltsko med extra bra grepp i yttersulan, enligt Inov-8. Vikten ligger på 138 gram i storlek 43; dammodellen väger blott 118 gram.

Trailroc 150: 1400 kr | Road Xtreme 138: 1100 kr

Vivobarefoot One
One har den tunnaste sulan av alla Vivobarefoots modeller och är framtagen för bland annat löpning på plana och hårda underlag. Ovandelen är en laminerad nätkonstruktion som ska ge stabilitet men ändå andas. Sulans tjocklek är bara tre millimeter, och skon har ingen skillnad i höjd mellan tå och häl. Vikt 120 gram. 

Vivobarefoot One: 1 250 kr


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 2

Chris

Det är ingen nyhet med integrerad plös för Nike Free 3.0. Det hade den förra året också…


Petter Nilsson

Den tunnaste sulan jag har hittat är nya OneMoment från barfotasko.se
http://www.barfotasko.se/
Betydligt mer överkomligt pris dessutom.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Ny studie: Här är de snabbaste kolfiberskorna

Nu har de flesta skotillverkare en kolfibermodell – men vilken är egentligen bäst? Det har...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar