Kom och spring med Lisa och #Challenge21K i Umeå!

Kom och spring med Lisa och #Challenge21K i Umeå!


Ta chansen att tillsammans med utmanarna från Runners World’s kampanj #Challenge21K låta dig inspireras och löpträna för en kommande löpsäsong. Run for it och anmäl dig till dig till årets första träningsevent redan idag! Först till kvarn gäller, då det är begränsat antal platser.

21 februari:     Friidrottshallen i Umeå                         

LÄS MER OCH ANMÄL DIG TILL EVENTET I UMEÅ HÄR

Vi ser fram emot att kickstarta 2018 tillsammans med dig!

  

Nr 10 ute i butik nu!

Ur innehållet:

 • Ditt bästa år! Experternas smarta tips
 • 7 pannlampor i stor test
 • Vad är långpass?
 • Spring saktare! Forskare: Därför gör det dig snabbare
 • Redo för träning? Enkelt formtest som ger dig besked
 • Jesse Owens trotsade Hitler och nazismen
Bli plusmedlem nu

Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

När katastrofen slår till

När katastrofen slår till


Även den mest erfarna löparen kan drabbas av större eller mindre katastrofer på loppdagen. Som tur är går många av de här händelserna att förebygga, vi berättar hur. 

ASTMA -ATTACK

Plötsliga temperaturskillnader, allergener eller ansträngning kan orsaka astmaattacker där luftrören drar ihop sig. Om du vet med dig att du har anlag för atsma kan det vara bra att förbereda sig lite extra. 

Gå till doktorn

Det kan vara bra att gå till en specialistläkare om du gillar att springa så att du får rätt medicin och hjälpmedel, till exempel vid pollensäsongen eller kallt väder. 

Anpassa loppkalendern 

Om du är känslig mot till exempel pollen eller kyla, undvik att springa lopp just under de säsongerna. Hitta istället lopp som går tidigt på våren eller på hösten. Nu för tiden finns lopp att springa året runt. 

Värm upp

Inte bara musklerna behöver värma upp. Glöm inte att luftrören kan behöva vänja sig lite vid omgivningarna och ansträngningen också. Börja lugnt så att hela kroppen hänger med och om det är riktigt kallt eller mycket pollen kan du använda en ansiktsmask som filtrerar luften och också värmer den innan den kommer ner i lungorna. 

MAGPROBLEM

De där magkramperna, uppblåstheten och diarrén som vi kopplar ihop med löparmage drabbar mer än 30 procent av alla som springer. Så här kan du förebygga att det händer dig just på loppdagen. 

Öva, öva, öva 

I snitt 70 till 80 procent av de som springer maraton och inte har testat sin matplan under träningssäsongen får magproblem under loppet. 

Skriv dagbok 

Skriv ner vad du ätit på kvällen och morgonen före långpass och hur din mage svarade på det. Utefter det kan du göra små förändringar. Om du till exempel drack två koppar kaffe och din mage betedde sig som Niagarafallen kan du testa att dricka en kopp nästa gång, eller spara kaffet till efter loppet. Kaffe, framför allt starkt kaffe, kan vara en riktig trigger.  

Hej vit pasta och kyckling  

Dygnet före loppet kan du testa att undvika mat med mycket fibrer och fett. Satsa på mat som är lätt för kroppen att smälta, enkla kolhydrater och magert protein. 

Krångla inte

Det största misstaget du kan göra är att svänga om kosten 180 grader för att ladda inför loppet. Magen är lugnast om den får äta det den är van vid. 

SKAVSÅR

Något så banalt som en blåsa på tån eller ett skavsår under armen kan göra att hela loppet går åt skogen. Så se till att inte drabbas i onödan. 

Ha rätt strumpa 

Köp strumpor som är till för just löpning. De har inga onödiga sömmar som skaver och har till och med ofta lite vaddering där fötterna som bäst behöver det. 

Klipp och vårda
Ta hand om dina fötter. Klipp tånaglarna så att de inte skaver mot tårna och fila bort förhårdnader. Smörj också in fötterna regelbundet så att de håller sig mjuka. 

Smörj
Vaselin kan vara löparens bästa vän. Smörj in runt alla skarvar på kläderna, mellan låren och smörj gärna in hela fötterna för att få huden att glida bättre och undvika skav.

Provspring kläderna 

Se till att ha sprungit långpass i de kläder du ska ha på loppet så att du känner att de inte skaver någonstans. 

Långärmat

Har du lätt att få skavsår på insidan av överarmen eller vid armhålan. Testa att springa i långärmade tröjor. 

Packa plåster 

Ett par skavsårsplåster tar ingen plats men kan vara skillnaden mellan ett njutbart lopp och ett par timmars ren tortyr. 


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!


Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc trådlösa TRUE GO-hörlurar för bara 546 kronor! Välj mellan färgerna vit, svart eller rosa.

Vårt erbjudande
• 6 nummer av Runner’s World (ordinarie butikspris: 594 kronor).
• Defunc trådlösa TRUE GO-hörlurar (ordinarie pris 499 kronor).
• Sammanlagt värde: 1093 kronor.

 • Din rabatt: 50 %, ditt pris: 546 kronor!

Här gör du din beställning!

 

Med Runner’s World får du:
✔️ Världens ledande löpartidning
✔️ Träningstips av experter och elitlöpare.
✔️ Extra mycket sko- och pryltester
✔️  Läsningen för alla som springer, från nybörjare till proffs,
✔️ Tips och råd om träning, teknik och nya prylar
✔️ Allt om de stora loppen
✔️ Inspirerande resereportage
✔️ Runner’s World digitala tidningsarkiv
✔️ Runner’s Worlds app

*Går ej att kombinera med andra erbjudanden.

 

Här gör du din beställning!

 

Defunc TRUE GO-modellen är för den som vill ha en kraftfull ljud- och kommunikationsupplevelse- TRUE GO passar för långvarig lyssning utan att bli obekväma genom vår världsunika, egenutvecklade MultiTip™-design som ger en bättre ljudupplevelse samt håller dina lurar på plats för ökad komfort.

Funktioner:

 • 22 timmars speltid
 • Superb säker passform
 • Kraftfullt ljud
 • Långvarig komfort
 • Touch control
 • Bluetooth 5.0
 • USB-C
 • 10 m trådlös räckvidd
 • Laddningsbox ingår naturligtvis

Här gör du din beställning!

Boka in en fullmatad träningsdag med Lisa & Mårten den 18:e mars!

Boka in en fullmatad träningsdag med Lisa & Mårten den 18:e mars!


Välkommen att kickstarta vårens utomhussäsong (2018) tillsammans med oss och#Challenge21K-gänget på Clarion Hotel Sign! Vi bjuder på en dag fylld av träning, föreläsningar, god lunch, produkter från våra partners i en snygg väska från Sportamore, och såklart peppande samvaro!

Under träningsdagen kommer du få massor med härlig inspiration, svettas och konkreta tips att ta mig dig vidare i din träning.  Vi är jätteglada att kunna presentera följande instruktörer/ coacher och föreläsare:

Mårten Nylén, kallas ”Hela Sveriges Ninja” med missionen att skapa bättre hälsa och leenden för alla. Mårten är för många känd som huvudtränaren i tv-programmet Biggest Loser och vi ser honom som expert på TV4 nyhetsmorgon, Aftonbladet, med GenPep och som en föreläsare som idag reser land och rike runt. Mårten är samtidigt en av vårt lands mest välmeriterade personliga tränare, med klienter som Petter, RedOne, Joel Kinnaman, Marie Serneholt, Linda Pira, Will Smith och Wyclef Jean för att nämna några.

Träningpass

Med ett dimensionellt tänk och med fokus på löpning har Mårten satt ihop detta effektiva cirkelpass som jobbar igenom hela kroppen.

Inga redskap kommer behövas förutom din egen kropp och nivån går att anpassa, så missa inte detta inspirerande pass med ”den leende ninjan”

Nyckeln till Resultat med Mårten Nylen 

En motiverande föreläsning med Mårten Nylén om att skapa hälsa, resultat och leenden.

Hur gör man egentligen för att uppnå bästa resultat? Hur mycket påverkar stress och dålig sömn? Vad kan vi göra för att förenkla men effektivisera?

Mårten ger svaren och tipsen, samt går igenom sin teori ”balansbordet”. Detta varvat med personliga historier och frågor och svar.

Lisa Beskow har en bakgrund som medeldistanslöpare, hon har vunnit flera SM-medaljer och tävlat för landslaget. Hon är också en av medgrundarna till träningsgruppen Runday. Lisa är löpcoach för #Challenge21K och har löpträning och föreläsning.

Preliminärt program

08.45-09.30     Registrering och information

09.30-10.30     Föreläsning Lisa Beskow
10.30-10.45     Paus

10.45-11.45     Löpning med Lisa Beskow
11.45-12.00     Enkelt ombytte

12.00-13.15     Lunch
13.15-14.15     Föreläsning Mårten Nylén
14.15-14.30     Paus

14.30-15.30     Styrka med Mårten Nylén

15.30-15.45     Avslutning med Mårten Nylén och Lisa Beskow

16.00                Möjligheter till avkoppling på Selma City Spa

och/eller middag på Kitchen & Table Norrmalm

PRIS650kr

I priset ingår: två föreläsningar, två träningspass, lunch + dryck och sportväska från Sportamore med utvalda produkter från våra partners.

Förläng dagen tillsammans med oss och unna dig lite lyxig avkoppling på Selma City Spa med rooftop pool, bastu eller varför inte en middag på deras restaurang Kitchen & Table Norrmalm. Varmt välkommen söndagen den 18 mars 2018!

Anmäl dig redan idag, antalet platser är begränsade.

Boka plats här: http://bit.ly/2GkNkOr

Vi ses den 18 mars!

Antal kommentarer: 1

Madeleine Hofmann

Med focus att träna för bra resultat gällande milen och 2.1.Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Första träningsträffen med Challenge21k

Första träningsträffen med Challenge21k


Inledningsvis frågade Lisa deltagarna hur många som siktade på nya Tjejmilen21k och det var en överväldigande majoritet som redan bestämt sig för att springa premiärloppet som avgörs den 21 april. De flesta i gruppen hade erfarenhet av löpning sedan tidigare, men några som Lisa benämnde det hjältar fanns som nu startade sin löpning.


Föreläsningen innehåll flera konkreta tips kring hur man utvecklar sin löpning, och redan här blev det fysiskt när Lisa visade vissa centrala kompletterande övningar till löpningen.


Efter en kort paus med fotografering framför Clarion Sign begav sig gruppen ut på uppvärmande löpning till Humlegården. På plats blev det både löpteknikövningar och nivåanpassade intervaller. Efter att träningsdagen avrundats var det många som nappat på erbjudandet att njuta välförtjänt på hotellets spa avdelning.


Nu följer träningsträffar i Malmö, Göteborg och Umeå innan det blir en än mer välfylld träningsdag i Stockholm igen 14 mars.

Alla som vill kan också redan från nu hänga med på Lisa´s träningsprogram inför Tjejmilen21k som startar 15 januari och sträcker sig fram till loppet. Grundversionen är gratis och i betalversionen får man detaljerade träningsbeskrivningar och ett strukturerat upplägg av Lisa kompletterat med inspirations och träningsfilmer.

Mer om Challenge 21k hittar du här

Lisas träningsprogram hittar du här

Anmälan till loppet kan du göra här

FOTO: Ryno Quantz


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

6 frågor till #Challenge21K-coachen Lisa Beskow

6 frågor till #Challenge21K-coachen Lisa Beskow


Lördagen den 21 april 2018 är det på premiär för Stockholms nya halvmara som ersätter Womens Health Half Marathon, Tjejmilen 21K. Samma sköna stämning som vanliga Tjejmilen – men dubbelt så långt! Runner’s World i samarbete med Tjejmilen 21K söker nu deltagare till vår satsning #Challenge21K. Nu söker vi 21 tjejer som aldrig tidigare sprungit en halvmara, och som vill utmana sig själva och coachas av den tidigare elitlöparen Lisa Beskow fram till loppet. Du som blir utvald får förutom skräddarsydd coachning också startplats, utrustning med mera.

Läs mer om utmaningen #Challenge21K och hur du ansöker här!

Vem är Lisa Beskow som löpare och coach?
– När jag började med löpning var det på en gång tävlingslöpning som gällde. Då var jag 13 år gammal och framförallt blev jag specialiserad på sträckor från 800 meter upp till 5 kilometer. Under några år hann jag samla på mig ett antal SM-medaljer och jag fick även dra på mig blågula kläder under den perioden. Mitt sista SM gjorde jag 2013, och efter det la jag tävlingsskorna på hyllan. Så nu ser jag mig som en pensionerad tävlingslöpare, som fortfarande älskar att springa och som fortsatt vill hålla en för mig bra nivå. Men det jag verkligen brinner för nu är att förmedla löpning till andra personer. Jag har fått så många fina ögonblick genom löpningen, så nu vill jag att andra också ska få ta del av allt det fantastiska som löpningen kan ge.

Vad tycker du om Tjejmilen 21K som nytt lopp?
– Jag tycker att det är jätteroligt och bra att loppet kommer till. Ända sedan jag började coacha så har ett av mina största mål med löpningen varit att göra det tillgängligt för så många som möjligt. Tjejmilen är precis ett sådant lopp som alltid har känts väldigt tillgängligt, där tjejer på alla olika nivåer och åldrar springer tillsammans. Loppdelen har känts väldigt välkomnande för alla. Därför tycker jag det är så roligt att Tjejmilen blir ett halvmaraton också, för jag tror många tjejer är lite rädda för sträckan, men genom att man överför den välkomnande Tjejmilenkänslan kommer fler att våga ta sig an utmaningen. Många kommer känna och upptäcka att det faktiskt både går och är en kul utmaning, med en härlig känsla efteråt att man klarat det.

Vad krävs det då för de tjejer som vill ta sig an Tjejmilen 21K?
– Som coach tror jag de allra flesta människor klarar springa ett halvmaraton, men det kommer krävas lite mer förberedelser än inför ett kortare lopp. Så man ska ha respekt för sträckan, men om man får förbereda sig under lite längre tid är det fullt möjligt för de som tidigare sprungit lite och nu vill testa på att springa längre.

Vilken är din filosofi som coach och hur kommer det återspeglas till de 21 tjejer du nu ska coacha i #Challenge21K?
– Jag tror på variation och jag tror på kontinuitet. De två ingredienserna leder till glädje i träningen vilket är det absolut viktigaste. Med variation menar jag att man kan förvänta sig många olika typer av träningspass, som kommer ge inspiration och som kommer göra att man tar till sig träningen och blir starkare. När det kommer till kontinuitet är det viktigt att man börjar på en nivå som är anpassad och lagom för individen. Genom att klara träningen växer självförtroendet och det blir kul att genomföra den varierade träningen. Att det är kul och att man känner framsteg borgar för att man verkligen håller i och får den viktiga regelbundna träningen.

Variationen i träningen, är det inom löpningen eller kan man förvänta sig andra pass också?
– Ska man springa lopp är det givetvis viktigt att träningen består av löpning, men jag tror också väldigt mycket på alternativträning. Det är viktigt att skapa en så allsidig kropp som möjligt, där man har rörlighet och styrka för att kunna springa med en bra teknik. Bålstyrka och viss benstyrka hjälper till så att man håller hela vägen till mål, och sen mår man bra både fysiskt och mentalt av att byta ut vissa av löppassen mot annan form av träning.

Hur är det med din egen löpning, ska du springa premiärloppet av Tjejmilen 21K?
– Jo, jag håller i gång min löpning och jag tänker självklart springa loppet. Jag har sprungit halvmaraton tidigare som coach, och det tycker jag är väldigt roligt, och det är det jag ser fram emot att göra även i Tjejmilen 21K. Jag har inte bestämt vilken tidsmål jag ska ha i loppet, utan det beror på hur gänget som kommer med i #Challenge21K siktar mot. Men jag hoppas kunna vara med och peppa några även under loppet och samtidigt uppleva loppet själv.

Läs mer om #Challenge21K och hur du ansöker här! 

 

 

Antal kommentarer: 3

Anna Hagelin

Hej, har sprungit halvmara tidigare men sedan ett par år har det krånglat rejält med skador och sjukdomar. Känner mig som en nybörjare igen!


Karina Göransson

Hej Jag är en kvinna på 52 år, vilken jätterolig utmaning detta verkar va 🙂
Jag springer, men det är väldigt sporadiskt, jag skulle verkligen vilja få det till en vardaglig vana. Vilken dröm att bli coachad av en elitlöpare, det vill jag verkligen. Få råd och tips om hur vad man ska tänka på och få ett upplägg att följa inför loppet, skulle vara så kul. Därför hoppas jag på tur att det blir jag som blir den lyckliga vinnare.


Anna-Karin Nygårds

Jag har som max sprungit tjejmilen en gång. Min vardagliga löprunda hamnar på max 6,5 km. Skulle gärna testa halvmaran och personlig coaching lockar såklart för att få upplägget med att komma iväg. Jag älskar att få springa ute i naturen!Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in