Lidingöloppet blir första terrängloppet i Google streetview

Lidingöloppet blir första terrängloppet i Google streetview


Lidingöloppet kommer inom den närmaste tiden att dokumenteras med Googles så kallade Trekker, den bärbara varianten av kameran som vanligtvis är monterad på Googles Streetview-bilar. 

– Att ge löpare möjligheten att förbereda sig på ytterligare ett sätt tycker vi på Lidingöloppet känns spännande. Google Street View ger personer som inte är på plats eller som vill förbereda sig inför loppet en möjlighet att detaljstudera banan på ett nytt och innovativt sätt, säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare för Lidingöloppet, i ett pressmeddelande. 

Trekker-kameran har 15 linser riktade åt olika håll och tar bilder var 2,5 sekund, vilket gör det möjligt att få 360-graders panoramabilder. Efter dokumentationen sammanfogas bilderna och görs tillgängliga gratis via Google Maps.

Alla Lidingöloppets 15 banor ska täckas in – totalt över 13 mil – inklusive Lidingöloppet MTB och Lidingöloppet Ultramarathon. Projektet väntas vara klart innan Lidingöloppet som i år arrangeras 25-27 september. 

– En av de största utmaningarna för våra deltagare är den mentala biten. Detta ger oss möjligheten att visa upp våra banor så att det går att förbereda sig på bästa sätt genom att verkligen se vilka utmaningar som finns längs med banan, säger Jens Österström, biträdande tävlingsledare på Lidingöloppet, i ett pressmeddelande. 

Med Trekkern har Google dokumenterat allt från Taj Mahal till Grand Canyon. Kameran har tidigare använts i Sverige på platser som Kungsleden, Globen och Ales Stenar. Lidingöloppet är det första terrängloppet som dokumenteras på det här sättet.


Antal kommentarer: 1

Anna

Finns redan på Youtube. Min klubbkompis Johan (IF Start, Örebro) har alltid en kamera på huvudet när han tävlar.
https://m.youtube.com/watch?v=jcpJig8nMKkLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Starka startfält och Sjöström i Lidingöloppet

2022 års TCS Lidingölopp mönstrar starka startfält på klassiska tremilsdistansen. På damsidan är fjolårssegraren Sylvia...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fixa Lidingöloppets fantastiska – men tuffa – bana

TCS Lidingöloppet är en klassiker bland svenska lopp. Det som gör loppet unikt är dess...

Läs mer

Formtoppa med Anders Szalkai inför Lidingöloppet

Sista veckan handlar om att bli så fysiskt och mentalt positivt laddad som möjligt inför...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Häng med Ewerlöf & Szalkai mot Lidingöloppet

Årets TCS Lidingöloppet-program är komponerade av Malin Ewerlöf och Anders Szalkai med målet att peppa...

Läs mer
Programmen mot 2022 års TCS Lidingöloppet redo

Nu är träningsprogrammen mot 2022 års upplaga av TCS Lidingöloppet redo att peppa och guida löparna. Det 22 veckor långa...

Läs mer
Favoritsegrare på Lidingöloppets tremil

Förhandstippade Samuel Russom vann herrklassen och Sylvia Medugu vann damklassen på Lidingöloppets tremil.

Läs mer
Lidingöloppet lanserar nytt femkilometerslopp

Den traditionella Lidingöloppshelgen sträcks i år ut över en hel vecka för att minska risken för smittspridning. Dessutom lanserar man...

Läs mer