Lidingöloppsråd från Anders Gärderud

Lidingöloppsråd från Anders Gärderud


Serien består av fem olika delar som kommer att publiceras efterhand på Lidingöloppets hemsida där du kan få tips om banan och annat man kan behöva tänka på inför den 30 km långa utmaningen.


Antal kommentarer: 5

Björn W.

Hej
Lidingöloppet har verkligen marknadsfört sitt varumärke fantastiskt. Ett lysande ex på smart marknadföring är att skapa en myt att Lidingöloppet är en lika tuff utmaning som ett Marathon.
Är man uppväxt i Skåne el. på Skaraslätten och ALDRIG någonsin sprungit i en backe, ja knappt sprungit över huvudtaget, då är utmaningarna möjligen jämförbara (=nästan omöjliga). Om inte, så är det absurt att påstå att några relativt korta backar skulle kompensera för 12 saknade kilometer.
Självklart är Lidingöloppet en tuff utmaning, ett lopp som är jättekul att springa och en folkfest som alla borde få uppleva.


Agneta Jonsson

Hej,
Visst är Lidingöloppet tufft och man (i alla fall jag..) kan inte hålla samma tempo som på ett marathonlopp men ett marathonlopp är 12 km längre och bra mycket jobbigare, mitt pers på maran 3:11 och Lidingöloppet 2:25
Agneta J


Björn W

Hej
Intressant synvinkel att jämföra kilometertiderna. Fina tider du har också Agneta. Du slår mitt pers i Lidingöloppet och jag slår din marathontid. Den informationen stärker tyvärr verkligen inte mitt argument 😉
Dock, de flesta är överens om att kroppens energidepåer är slut efter 2 timmar. Det betyder att du är ”tom” i 25 minuter i Lidingö och i 1tim 11min på maran. Du springer alltså ”tom” nästan 3 gånger så länge under ett marathonlopp. Vågar jag säga att maran därför är 3 gånger så tuff?
Björn W.


Lasse

Intressant att ni jämför mellan marathon o Lidingöloppet.
Själv har jag som bäst gjort 2.10 på Lidingö, medan jag med samma träning o samma år klarade av maran i Köpenhamn på 3.17. Så för min del är maran tuffare att orka hålla tempot hela vägen, än vad det är på Lidingö! Lidingö är helt enkelt roligare att springa o det är rätt avgörande för min del!
Jag bor i Skåne där vi faktiskt har ganska många tuffa backar, det är inte platt överallt:)


Björn W.

Hej
Ja, falsk marknadsföring retar alltid upp, och verkligen nu när den tidigare betrodde A.Gerderud tagit betalt för att stärka myten i fråga. Lidingöloppet borde marknadsföras precis som Lasse säger – Som ett roligt terränglopp!
Nåja..
Jag levde mina första 24 år i Skåne. Det var dock på västkusten där det är helt platt. Några år sedan nu.
Nu bor jag i Alsace där det aldrig är platt. Fransmännen e galna i terränglopp, och det finns ett enormt urval av roliga motionslopp i regionen för den som är intresserad.
Björn W.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Häng med Ewerlöf & Szalkai mot Lidingöloppet

Årets TCS Lidingöloppet-program är komponerade av Malin Ewerlöf och Anders Szalkai med målet att peppa...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Programmen mot 2022 års TCS Lidingöloppet redo

Nu är träningsprogrammen mot 2022 års upplaga av TCS Lidingöloppet redo att peppa och guida...

Läs mer

Favoritsegrare på Lidingöloppets tremil

Förhandstippade Samuel Russom vann herrklassen och Sylvia Medugu vann damklassen på Lidingöloppets tremil.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Lidingöloppet lanserar nytt femkilometerslopp

Den traditionella Lidingöloppshelgen sträcks i år ut över en hel vecka för att minska risken...

Läs mer
Lidingöloppets digitala lopp – nu på turné!

Med start den 19 april arrangerar Lidingöloppet "digitala lopp" på några av de populäraste motionsslingorna på nio svenska orter.

Läs mer
Lidingöloppet blir en vecka längre

För att öka säkerheten och tryggheten för löparna förlängs perioden för TCS Lidingöloppsveckan, från 24 september till 3 oktober. Den klassiska tremilen...

Läs mer
Rekordsnabbt Lidingölopp

Samuel Russom och Charlotta Fougberg slog nya banrekord när dom tog hem segrarna i TCS Lidingöloppets elitlopp för speciellt inbjudna...

Läs mer