Loppskorna satsar på lättviktsdämpning

Loppskorna satsar på lättviktsdämpning


I Sverige har Asics Stockholm Marathon under flera år haft en egen modell, och även TCS Lidingöloppet och Helsingborg Marathon hade under fjolåret sina egna modeller.
Nu har årets officiella sko till Asics Stockholm Marathon släppts och redan nu finns även TCS Lidingöloppets officiella specialmodell ute. Båda Asics och Saucony, som är partners till respektive lopp, satsar på lättvikt modeller med fokus på bra dämpning i den lätta mellansulan. RW har kollat in detaljerna.DynaFlyte är marans sko

Årets officiella sko till Asics Stockholm Marathon är DynaFlyte i en blågul färgställning speciellt framtagen för maran. Skon är utrustad med Asics Stockholm marathon-logga i plösen, sträckan 42 195 meter på tån. Det står Stockholm tryckt på utsidan av skon uppe vid snörningen på hälkappans sida finns en logga med en person hänger ihop med banan. Innersulan är tryckt med ett speciellt mönster som med lite fantasi kan härledas till banan. DynaFlyte lanserades 2016.

I Asics egna beskrivning anges:
DynaFlyte har på kort tid blivit en storfavorit hos många maratonlöpare tack vare sin suveräna dämpning kombinerat med låg vikt – två egenskaper som tidigare har varit svåra att förena i en och samma sko. I DynaFlyte blir det dock möjligt tack vare det nya mellansulematerialet FlyteFoam”

ASICS DynaFlyte Stockholm marathon edition kostar 1200:- och finns att köpa på Runner´s Store i Stockholm och på Asics.se. Givetvis kommer den även att finnas att köpa på expot i samband med ASICS Stockholm Marathon.

Saucony satsar på Kinvara 8 som specialmodellen till TCS Lidingöloppet
Kinvara 8 är precis som Dynaflyte en lättviktsmodell, och modellen har funnits som en favorit inom Sauconys modeller i flera år. Siffran 8 antyder att det är just 8:e upplagan.
Designen på skon är inspirerad av omgivningarna längs Lidingöloppets bansträckning, med konturerna av ett träd på mönstret på skons ovansida. På plösen, hälkappan och innersulan  finns TCS Lidingöloppets branding. Specialedition är framtagen som en unisex sko.

Saucony beskriver skon som:
Giganten bland lättviktsskor. Låg vikt, komfort, flexibilitet och massor av löpkänsla är det som gör Kinvara till en vinnare. Den har uppdaterats med en EVERUN Toppsula för ökad energiåtergivning under dina tuffaste pass och tävlingar.”

Kinvara 8 i Lidingölopps edition finns redan att köpa på Team Sportia och kommer även att säljas på mässan i samband med TCS Lidingöloppet. Team Sportias klubbpris anger skons pris till 1199:-, men som icke medlem kostar den 1499:-.


Nr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Under Armour fortsätter att satsa på löpning

När Under Armours nya flaggskeppsbutik invigdes fick vi chansen att prata löpning med den globala...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Ny studie: Här är de snabbaste kolfiberskorna

Nu har de flesta skotillverkare en kolfibermodell – men vilken är egentligen bäst? Det har...

Läs mer