Malin Ewerlöf berättar om nya löparboken

Malin Ewerlöf berättar om nya löparboken


Även om ”Bli en bättre löpare” innehåller ett kortare avsnitt om Malin Ewerlöfs prestationer som löpare ska boken nog i första hand ses som en instruktionsbok för den som vil lära sig mer om löpning.

Här finns allt från löparprogram och träningsinstruktioner till utrustningstips och råd till löpande föräldrar. 

Hur kommer det sig att du gör den här boken just nu? 
– Löpning är otroligt inne just nu där intresset bara ökar hela tiden. Bonnier frågade mig om jag ville skriva en löparbok under deras tak och jag kände att det var en bra chans för mig. Att den kommer ut just nu på våren är för att löpintresset är som störst då.

Malin Ewerlöf anser själv att hennes bok riktar sig till allt från en nybörjarlöpare till en elitmotionär och allt där emellan.

Vad skiljer er bok från andra löparböcker?
– Den är personligt skriven utifrån mig och mina erfarenheter av löpning. Från min elitkarriär till min erfarenhet idag som personlig tränare i löpning för motionärer. Den är inte vetenskapligt skriven med en massa fördjupning i tester utan bygger mycket på inspiration och att få konkreta tips om hur man blir en bättre löpare från sin egen nivå.

Vilka är dina bästa tre råd till folk som vill komma igång med löpning?
– Ha ett tydligt mål minst 6 månader bort, öka träningen försiktigt, planera noga in när och vad du ska köra för typ av pass.

Hur ser ditt eget löparliv ut nu efter att elitsatsningen är avslutad?
– Jag kallar mig för elitmotionär och springer 4-5 gånger per vecka. Sedan varierar jag även min träning med annat som styrketräning, simning, cykling, längdskidor, tennis med mera för att spara lite på benen och inte bli skadad.

Runner’s Worlds redaktör Kenneth Gysing, som har hjälpt till att skriva boken, tror dessutom att bokens utformning kommer göra att fler får upp ögonen för löpningen:

– Jag tycker att det är en snygg bok som är lättillgänglig och har många bilder som för att inspirera. Därför hoppas jag att vi ska lyckas få fler att inse att löpning är väldigt kul och varierande.

Förhandsboka/beställ ”Bli en bättre löpare” av Malin Ewerlöf och Kenneth Gysing härLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Det här måste löparna bära med sig på UTMB

Här är listan över den obligatoriska utrustning som Runner's Worlds chefredaktör bär med sig på...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Asics Gel-Kayano får ny stabilitetsteknologi

Gel-Kayano är Asics premiummodell inom stabilitetssegmentet. Nu lanseras den 30:e versionen, som bland annat har fått en helt ny stabilitetsteknologi.

Läs mer