Möt The North Face Trail Team by Runner’s World!

Möt The North Face Trail Team by Runner’s World!


Nästan 400 personer ansökte om att få bli en del av The North Face Trail Team by Runner’s World. Möt de tio utvalda deltagarna som nu kommer att bli kittade av The North Face och coachade av Fanny Borgström och Anders Szalkai mot årets stora mål – Kullamannen! 

[ANNONS] Det amerikanska varumärket The North Face har alltid handlat om att pusha gränserna för vad som är möjligt och vill inspirera till äventyr bortom de upptrampade stigarna. Därför lanserar The North Face nu ett tio löpare starkt trailteam i samarbete med Runner’s World. 

De tio utvalda löparna kommer till att börja med bli kittade från topp till tå med The North Face-kläder och trailskor. Sedan börjar coachningen mot höstens stora mål: någon av Kullamannens fyra distanser som är från 20 till 161 kilometer.

På vägen mot Kullamannen, som avgörs 4–5 november 2022, kommer deltagarna bland annat att samlas för ett gemensamt träningsläger på Camp Järvsö i början av augusti. 

Fanny Borgström, löpare i The North Face internationella trailteam, är en av coacherna i teamet. Foto: Luca Mara
Runner’s Worlds chefredaktör Anders Szalkai är den andra coachen för The North Face trail team by Runner’s World.

Coacher för The North Face Trail Team by Runner’s World är den meriterade traillöparen Fanny Borgström, som tävlar för The North Face internationella trailteam, samt Runner’s Worlds chefredaktör Anders Szalkai som också har lång erfarenhet av löpning och av att träna andra löpare.   

Möt The North Face trail team by Runner’s World!

Anna Olsson, 24 år, Stockholm

”Träning och framför allt löpning är en mycket stor och viktig del i mitt liv. Utan löpningen vet jag inte var jag skulle vara. Den har hjälpt mig i många situationer, framför allt när man mått sämre. För mig är löpningen mindfulness. Att springa över stigar och andas skog är bland det underbaraste som finns.” 

Jenny Blomdahl, 27 år, Östersund

”Löpningen började för mig när jag flyttade upp till Östersund och slutade spela fotboll. Det som gjorde löpningen extra rolig var stigarna! Springa i skogen var det bästa som fanns, en slags frihet utan all press jag kände på fotbollsplanen. Jag anmälde mig till kvartsmaraton på Fjällmaratonveckan i Åre – och sen var jag fast.” 

Malin Nordin, 45 år, Solna

”Jag har alltid älskat träning i de flesta former och på senare år framför allt löpning. Jag har deltagit i några lopp och i juni blev det 5:e året med Stockholm maraton. Gillar när det blir utmanande och har den senaste tiden funderat över vilken min nästa utmaning ska bli – gärna något som man inte på förhand vet om man ska klara.” 

Matilda Gend, 33 år, Ystad

”I år upptäckte jag traillöpning genom min start i Tjörnarparen Trail Ultra där jag vann damklassen 50 km – i min traildebut! Detta gjorde mig taggad på mer, mer granar, stockar och traillöpning. Att trotsa mitt begränsade lokalsinne genom att springa trail är också en spännande utmaning!” 

Nathalie Svedberg, 30 år, Göteborg

”Jag är redo att utmana mig mer än vad jag gör idag och att få coachning inom trail vore magiskt.Jag har länge funderat på att flytta till Åre/Chamonix för att få in mer löpning i mitt liv och tänker att detta vore ett jättebra sätt för mig att ta ett steg närmare det.”

David Kjellén, 26 år, Göteborg

”Mitt intresse för löpning började 2016 när jag spontant anmälde mig till Stockholm maraton och sedan dess har löpningen varit mitt absolut största intresse. Jag har sprungit några enstaka traillopp, med bland annat en seger i Mora Trails 8 km-lopp. Min känsla är att det här teamet kan ge mig en ny motivation i min löpning.”

Uffe Ekdahl Pettersson, 47 år, Lerdala

”Jag gillar upptäcktslöpning och har en fäbless för långa lugna trailpass – men min bästa distans är Beermile där jag har mina största framgångar tävlingsmässigt. Jag arrangerar även små tävlingar/happenings
på min egen tomt. Att se andra tävla, prestera och ha kul ihop är något som får mig att må bra och trivas.” 

Joel Vallgren, 23 år, Enköping

”I år planerar jag att springa Lidingöloppet och sen Göteborgsvarvet Marathon nästa år. Jag springer just nu ungefär tre gånger i veckan där jag varierar med olika former beroende på vad jag känner för. Jag är också van att anta utmaningar och pressa mina gränser i och med mitt yrke inom Försvarsmakten.” 

Ulf Tjernström, 40 år, Stockholm

”I somras kom krampen redan efter 17 kilometer på Kia fjällmaraton. De resterande 28 blev en krampfest. Det var inte vackert men jag tog mig i mål. Det finns alltså något sorts pannben att bygga vidare på. Kan Fanny Borgström och The North Face trail team förvandla en utpräglad asfaltslöpare till något mer terränggående?” 

Michael Stenberg, 47 år, Norrköping

”Jag är en löparmotionär som kämpar för att fortsätta utvecklas och prestera bättre. För mig är löpning ett sätt att må bra i vardagen, men jag drömmer om att kunna prestera på lopp som Ultravasan och att genomföra ett 100 miles-lopp. Helt enkelt att bli äldre men bättre – och då hjälper ju rätt utrustning och bra coachning!”Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Banrekordkross på 100 miles i Kullamannen

Fransmannen Alexandre ”Green cap” Boucheix krossade banrekordet med 47 minuter på helgens Kullamannen 100 miles....

Läs mer

Fler intressanta artiklar