Musse triumferade med SM-guld på Varvet

Musse triumferade med SM-guld på Varvet


Eliten stack som vanligt iväg i ett rasande tempo, och i herrklassen drog till sist fjolårstvåan Geoffrey Yegon från Kenya längsta strået. Strax utanför målgången på Slottskogsvallen stack han ifrån sin landsman Amos Kipruto som blev tvåa 5 sekunder efter Geoffrey som hade imponerande 60:19.
På damsidan såg det länge ut som kenyanska favoriten Viola Jepchumba skulle vinna, då hon under stora delar av loppet hade en liten lucka ner till landsmaninnan Fancy Chemutai. På slutet var dock Fancy starkast, och kunde till och med forcera så bra att hon nådde banrekord bonusen på 10 000 Euro när hon som första tjej i Varvets historia gick under 68 minuter med sina 67:58.

SM avgjordes i samband med årets Göteborgsvarv på och på herrsidan blev det en mycket uppskattad hemmaseger genom Hälles Mustafa Musse Mohamed som vann på 1:05:18. Musse tröttade ut dom andra toppsvenskarna, som länge låg tillsammans, genom många återkommande småryck. Silverplatsen tog nu lite överraskande av Huddinges Ebba Tulu Chala som var 6 sekunder efter Musse i mål. Strömstads Mikael Ekvall tog hem bronset. Musse tyckte loppet gestaltade sig perfekt, han ville ha lite sparade krafter, då planen är att springa maran i Stockholm om två veckor. Där kan kan ha ta sitt 25:e SM guld och en topp-placering i hela loppet.
   
På damsidan höll favoriterna inte riktigt, utan lite överraskande knep Sävedalens Malin Strand guldet. Hela medaljtrion överraskade och tvåa blev nu Finspångs Ida-Maria Nicklasson och bronsplatsen togs av Johanna Bäcklund som tävlar för Runacademy. Tiderna för vinnande Malin blev 1:17:53 och med det hade hon 14 resp 38 sekunders marginal ner till övriga SM-medaljörer.

För det fantastiska motionslöparfältet var värmen tuff, och drog ner tiderna något men publiken trivdes och som vanligt var det en riktigt löparfest i Göteborg.

Kolla gärna in RW:s bilder inklusive intervjuer med SM vinnarna Musse och Malin från Varvet på vår Instagram och om du har Facebook finns rapporteringen/intervjun även där.

Alla resultat hittar du här


Malin går mot sitt första SM guld

Foto: Deca text & bild


Nr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Göteborgsvarvet backar – arrangerar nytt lopp i november

Efter kritiken mot beslutet att ställa in erbjuder Göteborgsvarvet nu i stället ett helt nytt...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Ordinarie Göteborgsvarvet och Höstveckan 2021 ställs in

Den fysiska versionen av Göteborgsvarvet, som skulle gått 11 september, ställs in.

Läs mer

Varvetprogram med Musse, Hanna och Szacke!

Nu startar Göteborgsvarvs-programmet där coacherna Musse, Szacke & Hanna vill inspirera alla Varvetlöpare att klara...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Göteborgsvarvet 2021 flyttar till hösten

Världens största halvmaraton, Göteborgsvarvet arrangeras den 11 september 2021. Flytten har beslutats av Göteborgs Friidrottsförbunds styrelse och görs för att...

Läs mer
Spring där du är - Göteborgsvarvet Virtual Race 21k

2020 års upplaga av Göteborgsvarvet är inställt på grund av Covid-19 viruset, men nu lanserasGöteborgsvarvet Virtual Race 21k där Varvet...

Läs mer
Göteborgsvarvet genomförs inte 16 maj

Med anledning av risken för smittspridning av covid-19 kommer Göte­borgsvarvet 2020 inte genomföras den 16 maj, det meddelar Göteborgsvarvet i...

Läs mer