Nike lanserar löparklocka med GPS

Nike lanserar löparklocka med GPS


På den väl tilltagna displayen kan man själv välja vilken information man vill prioritera. Den kan visa tid, distans, löphastighet och kaloriförbrukning – allt med hjälp av stora, tydliga siffror. Klockan är logiskt uppbyggd med endast tre knappar och en touchscreen för att navigeramellan olika funktioner. Touch-funktionen fungerar på liknande sätt som hos en befintlig Timex-klocka med GPS. När du rör vid skärmen med ett finger startar tidtagningen, registreras en mellantid eller så tänds bakgrundsbelysningen – beroende på vilken funktion du har valt.

GPS-mottagaren fungerar utan en skobaserad Nike+ -sensor men kan också användas tillsammans med sensorn. Fördelen med att använda systemet med sensor är att man får en back up om man vid något tillfälle under sin träningsrunda skulle tappa GPS-signalen, eftersom sensorn registrerar dataoberoende av GPS:n. Att kombinera de två påstås ge den mest tillförlitliga hastighets- och distansinformationen.

Precis som med Nike+ GPS App ger klockan motivationshöjande budskap, såsom beröm vid personbästanoteringar och efter väl genomförda träningspass. Dessa uppmuntrande budskap förmedlas via hörlurarna, när man använder sig av appen, medan de helt enkelt dyker upp visuellt på klockansdisplay.

Av övriga funktioner på klockan kan nämnas:

”Historisk” översikt på genomförd träning. Personbästanoteringar inklusive sådana som man importerar från nikeplus.com. Snabbstartfunktion med möjlighet att välja till Nike+ -sensor. Kompartibel med pulsmätning.

När man väl genomfört en löprunda, kan klockan enkelt anslutastill en PC eller Mac via en USB-koppling, som ligger skyddad under ett litet lock på armbandet. Genom att ansluta till nikeplus.com laddas all information från träningspasset direkt över till datorn. På så sätt kan löparen enkelt hålla koll på total träningsmängd, löptempo och vilka höjdskillnader som avverkats.

Bonus är att löparen också får tillgång till ett stort antal löprundor som loggats av Nike och TomTom, med angiven längd, höjdskillnader och annan användbar information om aktuella sträckor.

TomTom´s markandschef påstår att Nike+ Watch är en produkt som kommer att ”förändra hur löpare tränar”.

Nike+ Watch kommer att finnas på Nike townbutikerna och på nikestore.com från 1 april och mer allmänt i handeln i början på juli.

> Mer information om klockan på runnersworld.comLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar