Nike lanserar spännande nyheter inför OS

Nike lanserar spännande nyheter inför OS


Just nu befinner sig delar av vår redaktion i New York för att vara med när Nike lanserar kommande nyheter inför OS under samlingsnamnet ”Summer of innovation”. Det som verkar mest spännande från den första dagens presentationer är den helt nya skoteknologin Flyknit.

Flyknit är en design som bygger på en ny typ av ovandel som, enligt Nike, både ska ge en bättre passform och lättare skor. Till exempel kommer Flyknit Racer endast väga 160 gram vilket är 19 procent mindre än dagens Nike Zoom Streak 3 som bygger på samma design, enligt tillverkaren.

Dessutom har Nike också tagit fram en ”träningsmodell”, Flyknit Trainer+ som kommer at väga 220 gram. Men den som själv är sugen på att prova någon av Flyknit-modellerna får dock tyvärr vänta tills i juli. Men redan nu finns det naturligtvis det ett par filmer på Youtube som ska hjälpa till att hålla intresset uppe tills dess.   

Nikes ”Summer of innovation” innehåller också flera andra spännande nyheter både inom löpning och andra idrotter. Bland annat har företaget utvecklat en helt ny sprintdräkt som baseras på designen hos en golfboll. Du kan själv läsa mer om de nya teknologierna på Nikes hemsida


Antal kommentarer: 1

safety vest

tack för erbjudandet denna info,reflective vestLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Svensk professor: Därför springer du snabbare med kolfiberskor

Toni Arndt, professor på GIH i Stockholm, är den som bestämmer hur framtidens löparskor får se ut. Här berättar han...

Läs mer