Nu kommer MetaRun, ASICS bästa långdistanssko någonsin!

Nu kommer MetaRun, ASICS bästa långdistanssko någonsin!


Metarun är således märkets mest tekniskt avancerade långdistanssko och bygger på fyra nya patent och fem nya, banbrytande teknologier.

ASICS lättaste mellansula
• Lättvikt: Den lätta mellansulan i FlyteFoam – med inbyggda organiska fibrer – är ungefär 55% lättare än industristandarden, vilket bidrar till att minska skons vikt med 20 gram samtidigt som den ger både bättre dämpning och slitstyrka.
(Totalvikt för MetaRun är 310 gram i herr strl 9, reds anm.)

Stabiliseringssystem som kickar in när det behövs
• Stabilitet: Den helt nya karbonförstärkta AdaptTruss-bryggan i två delar ger en progressiv och följsam stabilitet. AdaptTruss tillsammans med den sluttande DUOMAX-konstruktionen gör MetaRun 28% stabilare i hälen och 15% stabilare i mellanfoten.

En ovandel som sitter som en strumpa på foten
• Passform: Ovandelen är optimerad med MetaClutch, en utanpåliggande hälkappa fodrad med ett minnesskum, och Jacquard Mesh, ett nätmaterial i ett lager som sitter som en strumpa runt foten.

Bättre dämpning 
• Dämpning: X-GEL är en hybrid-gel som med sin form och placering ökar dämpningen i hälen med 18%.

Hallå ASICS Sverige! För vem skulle ni framförallt rekommendera den här skon? Vad springer dessa löpare i idag? 
– MetaRun passar långdistanslöpare på alla nivåer, och eftersom skon anpassar sig efter löparen är målgruppen bred. Den tillhör vår kategori structured cushioning med stabilare skor – samma kategori som bland annat GEL-KAYANO och GT-2000.

På vilket sätt kommer jag som ”vanlig” löpare märka skillnaden när jag springer?
– Du kommer uppleva att skon är lätt och smidig och att den anpassar sig till just din fot: den ger dig precis så mycket stabilitet som dina fötter behöver och formar sig som en strumpa efter fotens form. Dessutom har den dämpning i en klass för sig så att man kan springa riktigt långa pass.

På vilket sätt kommer de här teknologierna användas vidare i era andra skor framöver?
– Utvecklingen av en produkt med det superlätta mellansulematerialet FlyteFoam är redan på gång och kommer att finnas på marknaden till höst/vinter 2016. Även de andra teknologierna kommer att dyka upp i kommande modeller.

Var kommer den att finnas att köpa i Sverige?

Stockholm

 • ASICS Flagship store, Hamngatan 15
 • Löplabbet, Kungsgatan 35
 • Runners store, Regeringsgatan 26

Göteborg

 • Löp och sko, Plantagegatan 4
 • Löplabbet, Östra hamngatan 7

Malmö

 • Runners store, Baltazargatan 31
 • Löplabbet, Djäknegatan 2

Online: asics.se

MetaRun finns i herr- och dammodell i utvalda butiker från 18 november (på asics.se och i ASICS Flagship store) – i övriga butiker 1 december. Metarun säljs i begränsad upplaga. Rekommenderat pris: 2500:-

RW testar MetaRun:
Meta Run marknadsförs som Asics toppsko för löpare som söker stabilitet. Trots detta upplevde vi skon som relativt neutral i sitt uppträdande, när vi fick tillfälle att ta en kort testtur i den.

Detta förklarar Asics med att den nya ”trussticken” i kolfiber anpassar sig efter hur mycket du pronerar. De flesta pronerar mer ju tröttare de blir, till exempel i slutet av ett långpass eller maratonlopp, och då är tanken att du också ska få mer stöd av skon.

Den nya stickade och sömlösa ovandelen är också den mycket följsam. Det innebär att framför allt skons främre del känns rymligare än vad vi är vana vid när det gäller Asics skor – det känns nästan som att ha en strumpa på foten. Om det nya materialet i ovandelen kommer att hålla formen i längden återstår att se – vi återkommer med ett betydligt mer utförligt test i papperstidningen.


Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

 • Frisk kropp – och knopp! Så påverkas din psykiska hälsa av löpning
 • Tänk dig snabb med mental träning
 • 15 enkla knep för bättre prestation
 • Nya teknologin som förändrar löpningen – för alltid!
 • Så lär du dig känna farten
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 7

Mathias H

Vad är det här för smörja?
28% mer stabil.
18% mer dämpad i hälen.
Etc…
Skärpning. Det här är ju pinsamt.


Marcus

Har några frågor kring denna nya sko… Det står att den är lättare än industristandarden som alltså, enligt artikeln, är på 600 gram. Har väldigt svårt att hitta någon sko som är så tung. Vilka är det som de jämför sig med?
Och vad innebär alla dess siffror som nämns i texten…? Fattar noll.


Nina Nyström

Hej Marcus. Tror du missförstår – det är alltså mellansulan som är 55 % lättare än industristandard, inte hela skon. Skons totalvikt är 310 gram. Så 600 gram är nog en tankevurpa hos dig, lätt hänt:)
Så många siffror tycker jag inte det är, procentsiffrorna är för att ge en generell uppfattning om skons dämpning och stabilitet i jämförelse med dess föregångare.
Med vänlig hälsning, Nina, webbredaktör


Marcus

Tack Nina!
Jag som räknade fel nu på morgonen men blev bara lite fundersam 🙂


Fredrik

En sko som väger 310 gram är inte ”lätt” helt oavsett hur många gånger man skriver det i texten. Procentsiffror är helt irrelevanta om man inte vet vad man jämför med. Dämpning i hälen har ökat med 18 procent, jämfört med vad? Formuleringen ”Ovandelen är optimerad med MetaClutch” känns vettig och informativ endast på en säljavdelning. Det här är ingen artikel, det är en annons. Och utan annonsmärkning är det ännu ett slag mot RW:s trovärdighet.


nej

Alla dessa ”teknologier” är mest ett försäljningstrick!
Så otroligt less att höra skobranshen säga åt oss kunder att vi måste ha alla dessa fjantiga teknologier.


Christian

Ja, det är mycket säljsnack, men det ÄR en trevlig sko.
Sprang mitt första marathon med den och det fungerade utmärkt.
Jag tycker att det är en sko man kan rekommendera istället för Kayano. Båda är tunga, stabila skor, men Metarun känns fastare vilket gör att i alla fall jag tyckte att den ger med stöd till foten jmf med Kayano som jag upplever som lite svampig vilket kan bero på att jag är ganska tung som löpare (83kg). Jag springer även i Ds Racer som är lätta nästan halva vikten. På långa distanser så väljer jag hellre en tyngre sko för att spara fötter och vader.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så väljer du rätt löparskor – för just dig!

Den här checklistan är framtagen för att hjälpa dig att hitta en skomodell som passar just dina fötter och ditt...

Läs mer