Nu släpper Nike HyperAdapt 1.0 – skon som snörar sig själv!

Nu släpper Nike HyperAdapt 1.0 – skon som snörar sig själv!


21 Oktober 2015 firades datumet som Michael J Fox-karaktär Marty McFly reste till i filmen ”Tillbaka till Framtiden 2”. Och i samband med det hade Nike gjort verklighet av de självknytande skorna som var en av framtidsvisionerna i filmen. Sedan dess har världen väntat på att skorna ska släppas för den stora massan.

Och nu är de här: Nike HyperAdapt 1.0 – skon som knyter sig själv!
HyperAdapt är den första skon någonsin som har”adaptiv snörning”, vilket i princip innebär att den knyter sig själv och anpassar sig efter foten. När du kliver i skon aktiveras en sensor i hälen, sedan används två knappar på sidorna för att för att dra åt, eller släppa på snörena till du är nöjd. Men ännu längre in i framtiden behöver man knappast trycka på några knappar. Då vet skon själv vad den ska göra.

Nike HyperAdapt 1.0 kommer att vara exklusivt tillgängliga att köpa via den nya Nike+ appen. Den nya appen samkör Nikes alla appar enkelt och smidigt och bjuder också på ett mer personligt flöde. Appen anpassar sig efter din prestationsförmåga och ditt träningsschema när den rekommenderar produkter och ger coachingtips för just din nivå. Appen lanseras i juni och skorna kommer finnas till försäljning senare i år.

Läs mer om Nike HyperAdapt och de övriga nyheterna som släpptes under det internationella Nike-eventet igår.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Svensk professor: Därför springer du snabbare med kolfiberskor

Toni Arndt, professor på GIH i Stockholm, är den som bestämmer hur framtidens löparskor får se ut. Här berättar han...

Läs mer