Ny svensk bok om löpträning mitt i livet
Stabilitetsfunktionerna i trailskor kan se ut på en mängd olika sätt. Här är fyra vanliga lösningar.

Ny svensk bok om löpträning mitt i livet


Det ska sägas att vi ännu ej hunnit läsa igenom boken som nyligen dök upp här på redaktionen. Det här är därför inte en recension av Marcus Nilssons bok ”Löpträning mitt i livet” utan snarare en beskrivning av våra första intryck efter en snabb genombläddring. 

Det som slår en först är att boken har ett personligt tilltal och till stor del utgår från författarens egna erfarenheter som löpare och tränare. Därför känns det som att läsaren kommer att hitta många handfasta råd om hur man kan träna löpning snarare än flera kapitel om hur det går till i teorin.

En annan tilltalande aspekt är att Marcus Nilsson beskriver sin egen träningsfilosofi men också uppmanar till att man som löpare ska hitta sin egen väg. En faktor som många träningsböcker ofta glömmer bort för att istället propagera för ”den enda sanna vägen”.

Snarare är det så att författaren verkar vilja hjälpa till att ge oss verktygen att skapa egna träningsupplägg och förstå varför man springer olika typer av pass. Men trots en bra och logisk uppbyggnad av bokens innehåll var det svårt att inte genast kolla in sista kapitlet med det lockande namnet ”Intervallbibeln”. Ett avsnitt som känns som ett måste för varje löpare.

”Löpträning mitt i livet” går bland annat att beställa via Marcus Nilssons hemsida där du också kan läsa mer om författaren och boken.

Har du själv hunnit läsa boken får du naturligtvis gärna dela med dig av dina intryck i kommentarsfältet.


Antal kommentarer: 5

Ullis

Jag är mitt uppe i boken!
Och har än så länge bara positivt att säga!
KÖP 🙂


Micke

Köpte boken igår tillsammans med nya skor. Boken är inspirerande, välskriven och personlig. Köp!


Jonas

Detta från en medioker löpare med personbästa på 34:50 på milen….
Det skrivs otaliga böcker om löpning i Sverige
Alla är experter på hur man ska träna, vilken funktions t-shirt man ska ha på sig, vilken app som ska laddas ner eller vilken personlig tränare man ska välja.
Inga böcker om löpning har skrivits av någon Kenyan eller Etiopier.
Sverige skickar endast en (kenyanskfödd) löpare till OS i London.
Troligtvis så har hon aldrig läst boken.
Resten av Svenska löpareliten sitter hemma och skriver expertböcker om löpning.


Niklas Larsson

Denna boken förändrade en stor del av min löpning och jag har roligare, upptäcker nya sätt att springa och än så länge skadefri kanske mycket tack vare handfasta tips från boken. Jonas som skrivit sin tanke här har helt missat poängen. Boken är suverän tack vare att Markus inte är en afrikan eftersom jag inte heller är det. Det har skrivits svenska böcker av svarta löpare även om Jonas missat dem, och rådet i den jag läste var att träna 8-10 gånger i veckan och att vila minst 5 timmar utöver 8 timmar sömn, och äta bra bland annat majsgröt. Markus Nilsson skriver i sin bok att han vänder sig till oss mitt i livet med jobb, familj och några trivselkilon på kroppen. Och utifrån den ambitionen är detta ett av de bästa köpen jag gjort i år.


Kristina

Det här är den absolut bästa löparbok jag någonsin läst, och jag har plöjt många. Handfasta råd utdelade med glimten i ögat och den är otroligt välskriven. Intervallbibeln är en guldgruva och den är skriven så att man oavsett om man är en snabb löpare eller som i mitt fall en medioker tant kan ta till sig råden och applicera dom på sin träning utefter sin kapacitet. Jag sällar mig till hyllningskören som utbrister ”Köp den!”Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Svensk professor: Därför springer du snabbare med kolfiberskor

Toni Arndt, professor på GIH i Stockholm, är den som bestämmer hur framtidens löparskor får se ut. Här berättar han...

Läs mer
Checklista: Så hittar du rätt löparskor på rean

Så här fyndar du en skomodell på rean som passar just dig.

Läs mer