Nya GPS-klockor från Nike och Polar

Nya GPS-klockor från Nike och Polar


Nike+ Sportwatch GPS
Även om sko- och klädtillverkaren Nike tidigare haft klockor i sitt sortiment är det förs nu som de lanserar en version med inbyggd GPS. Enligt företaget är Nike+ Sportwatch GPS designad för att vara enkel men tydlig och tre knappar samt en pekskärm styr navigationen.

Klockans GPS-enhet samlar naturligtvis information om tid, distans, tempo och antal brända kalorier. Under hela träningspasset synkar GPS:en också med Nike+ sensorn i skonför att leverera så exakt data som möjligt på distans och tempo. Informationen går sedan att dela med sig av bland annat via löparforumet nikeplus.com som har fyra miljoner medlemmar.


Nike-klockan har utvecklats tillsammans med GPS-tillverkaren TomTom och ska fungera både för Mac- och PC-datorer. 
– Med hjälp av motiverande utmaningar, påminnelser, ljud och mycket mer, blir löpningen ännu mer personlig. Nike+ SportWatch GPS är en fortsättning på vår strävan att tillgodose alla atleter motivation och verktyg att bli bättre, säger Stefan Olander, chef på Nike Digital Sport, i ett pressmeddelande.

Nike+ Sportwatch GPS kommer att finnas i svenska butiker Runners’ Store, Löplabbet, Stadium och Intersport från och med juli. Priset beräknas att vara ungefär 2 400 kr.

Se en film om nya Nike+ Sportwatch GPS

 

Polar RCX5
Polars nya klocka RCX5 har enligt tillverkaren utvecklats speciellt för multisportare ochtriatleter. Företaget beskriver det som en träningsdator för uthållighetsidrottare med ett flertal nya och spännande funktioner för optimal planering, utförande och analys av träningen, i detalj.

RCX5 har en ny funktion som kallas ZoneOptimizer.
Den ska ge möjlighet att utföra träningen på bästa vis genom att anpassa användarens träningszoner efter dagsform och tidigare träning. På det sättet ska man få ut maximal effekt av varje enskilt träningspass.

Klockan ger också en grenspecifik vägledning baserade på personliga inställningar och den möjliggör även byte av träningsgren (löpning, cykling, simning) under träningspasset, med några enkla tryck på knapparna. Klockan och hjärtfrekvensmätaren klarar dessutom vatten tack vare WearLink + Hybrid sändarbälte. 

I samband med lanseringen av RCX5 lanseras även nya sensorer. G5 är en GPS-sensor, laddningsbar via mini USB och s3 + är en stegsensor. För cykeln finns en sensor för hastighet, distans och kadens återgivning. Webbtjänsten polarpersonaltrainer.com får nu också en ansiktslyftning för att tillgodose behoven från triathleter och multisportare med olika typer av funktioner. 

RCX5 kommer att finnas i två färger, svart och röd, och i fyra olika paket med olika sensorer. Den svarta lanseras i maj och den röda i september 2011. Alla sensorerna kan köpas separat. 


Antal kommentarer: 1

Johan

Köpte Nike-klockan från tomtom.com. Leverans på 4 dagar till ett pris på 1400kr inkl frakt.
Efter ett snabbtest tycker jag så här:
+
Funkar utmärkt med min Macbook Pro och OS X Lion vilket jag saknade på polarklockan som jag använde förut.
Stora rejäla siffror och bokstäver som är lätta att se när man springer
GPS:en får kontakt ganska snabbt

Man måste ställa in funktionerna med programmet som följer med (Windows eller OS X) vilket dock går relativt snabbt (5 minuter). Men jag hade önskat att den funktionen fanns direkt i klockan.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Det här måste löparna bära med sig på UTMB

Här är listan över den obligatoriska utrustning som Runner's Worlds chefredaktör bär med sig på...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Asics Gel-Kayano får ny stabilitetsteknologi

Gel-Kayano är Asics premiummodell inom stabilitetssegmentet. Nu lanseras den 30:e versionen, som bland annat har fått en helt ny stabilitetsteknologi.

Läs mer