Nyårsloppen avslutade 2022
Sarah Lahti vinnare i årets sista lopp. FOTO: DECA Text & Bild

Nyårsloppen avslutade 2022


Från regnet i Göteborg till terrängen i Nederländerna. De svenska löparna avslutar året i topp.

Även om terrängsäsongen kulminerade för några veckor sedan i och med EM så har två svenskar valt att avsluta året i leran. Till Soest, en liten stad som ligger mitt i Nederländerna, åkte både Högbys David Nilsson och Hässelbys Sarah Lahti. 

I årets sista lopp blev Lahti vinnare och Nilsson tvåa. På den 6 km långa sandbanan tog hon hem loppet på 21.54. Nilsson som sprang 10,4 km kom i mål på 35.26, slagen av den välmeriterade britten Mahamed Mahamed. 

Även i Göteborg var det tävling. Stadens sylvesterlopp lockade flera löpare ur eliten, bland annat Sävedalens Linn Söderholm, Högbys Hanna Lindholm och Eskilstunas Emil Millán de Olivia. För både den först och den sist nämnda blev det också seger. 

Millán de Olivia tog hem herrarnas 10 km på 29.45, halvminuten före Sävedalens Jonathan Fridolfsson. På damsidan imponerade Linn Söderholm när hon vann på 34.23 före nyss nämnda Lindholm. 

Linn Söderholm under hösten 2022 FOTO: DECA Text & Bild

Det annars mest remarkabla var att etiopiern Ejgayehu Taye Haylu bara var två sekunder från världsrekordet på 5 km väg i Barcelona. Ett lopp utan svenskar men med bra damresultat. 

Vi ska också höja ett varningens finger för det 10-kilometerslopp som anordnas i Valencia den 14:e januari. Dit kommer bland annat Jonas Glans – kan det bli svenskt rekord igen? Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Nielsen ny åtta genom tiderna

Under natten till söndagen debuterade Örgrytes Wilma Nielsen på 800 meter med ett superlopp.

Läs mer

Nytt svenskt rekord på 10 km landsväg

Han har gjort det igen! I Valencias tiokilometerslopp sprang Jonas Glans in på nya rekordtiden...

Läs mer

Så ska du ska träna på julafton

Runners World har pratat med några löpare ur den svenska eliten och en förre detta...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Glans fortsätter glänsa – nytt svenskt rekord!

Jonas Glans slog sitt gamla svenska rekord på 10 kilometer landsväg med 11 sekunder. Det...

Läs mer
Sverige sexa på terräng-EM

Svenska damerna blev sexa i lagtävlingen och både Sarah Lahti och Samrawit Mengsteab placerade sig topp 20 individuellt.

Läs mer
Sarah gör en spännande start i terräng-EM

Söndag (11 dec) avgörs terräng-EM i La Mandria nordväst om Turin i Italien. Största svenska förhoppningar om en individuell topp-placering...

Läs mer