Pumas nya faas-serie

Pumas nya faas-serie


Faas-sortimentet är baserat på prestanda och har en biomekanisk designteknik som är exklusivt för PUMA, det heter BioRide, ger ett naturligt steg – hjälper löpare komma in i sin egna rytm för ökad hastighet och prestanda.

Den patenterade tekniken BioRide™ som finns i Faas skorna har tagit lång tid att utveckla. PUMA har under flera år studerat några av de snabbaste idrottarna som de arbetat med, företaget har studerat deras rörelsemönster, fot placering och deras totala löpfärdigheter. Det fanns tre beprövade och konsekventa komponenter, rocker, flex och groove, och som ligger som grund för Faas-sortimentets viktigaste teknik, BioRide™.

Först och främst, de bästa löparna strävar ständigt efter att minimera sin tid på marken, vilket leder till snabbare löpning och snabbare tider. Faas löparskor innehåller en kontinuerlig, formad yttersula (rocker) som bidrar till mjuk isättning och enkel övergång från häl till tå, vilket ger löpare med en naturlig löpning snabbare tid. För det andra, slösar de inte med rörelse (flex), en 360 graders flexibilitet har placerats på viktiga områden i alla Faas-löparskor, dessa tillmötesgår foten speciellt efter hur löparen rör sig och förflyttar foten, vilket ger en unik och följsam löpning. Slutligen, dessa världskända idrottare är otroligt medvetna om underlaget (groove), vilket gör att foten reagerar instinktivt för att hålla dem stabila. Faas-löparskorna har ett horisontellt spår som finns genom den laterala sidan av skon. Oavsett hur en löpares fot träffar marken, kommer denna flexibilitet att förse dem med naturlig stabilitet.

PUMA Running vet att alla löpare är unika och vad man som löpare behöver kanske inte nödvändigt passar någon annan. För att hjälpa löpare att hitta den bästa Faas-löparskon, som passar deras behov, har PUMA tilldelat varje modell ett nummer mellan 100 och 1000. Det lägre talet, till exempel Faas 300, har mindre dämpning och mindre struktur, vilket ger en lätt, snabb och rörlig sko. Allteftersom antalet blir högre, läggs ytterligare stötdämpande och struktur till skon. Ju högre tal skon har, liksom Faas 500, är perfekta för vardagliga neutrala löpare.

Faas sortimentet för våren/sommaren 2011 har klara färger med inslag och detaljer för varje stil.


Faas 500 – Faas 500 införlivar Pumas nya BioRide teknik, som ger alla löpare ett naturligt steg. Som mittpunkten i alla Faas-löparskor har Faas 500 en balans mellan struktur och stötdämpning, en bekväm sko att springa i med förbättrad hastighet och prestanda. Faas 500 kommer i ett antal roliga, ljusa färgställningar, vilket ger löpare ett säkert sätt att piffa upp sin löpargarderob. Faas 500 kommer även i Faas 500 Jam, som använder samma teknik, men med en ljus, jamaicansk färgsättning. Finns för dam och herr i storlekarna 36-42(dam)-37-47(herr) och kostar cirka 1 200 kronor.

Faas 300 – Faas 300 är mindre uppbyggd än Faas 500 och vänder sig både till tävlings och tränings löparen. Finns för dam och herr i storlekarna 36-42(dam)-39-47(herr) och kostar cirka 1 100 kronor.

Faas 250 – Faas 250 är byggd med samma mellansula som Faas 300, skillnaden är att Faas 250 har en enklare ovandel bestående av mestadels mesh. Denna sko är anpassad för tävlingslöparen. Finns i storlekarna 38-42 och kostar cirka 1 100 kronor.


Antal kommentarer: 5

Christian Nilsson

Kommer Faas 250 bara i 38-42?


Magnus

Artikeln verkar vara körd i Google Translate, eller? Finns väl ingen som skriver på den sortens svenska som ovanstående text? Tyvärr blir det bara löjligt…


holgerewqr@hotmail

puma = trippel vinnst för butikerna kostar inte enns hällften för butikerna som asics og nike


Henrik olsson

Hej! Var kan man köpa Puma Faas 250?
jag hittar dem på puma.com innan jag loggar in och förflyttas till eu-shoppen. Där finns dem ej, där finns bara faas 300 och 500.
har mailat puma men dom svarar ej.
hjälp mig hitta puma faas 250!
MVH / Henke


Jojje

Ring Puma och prata med Anders Schonberg. Han kanske vet.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Svensk professor: Därför springer du snabbare med kolfiberskor

Toni Arndt, professor på GIH i Stockholm, är den som bestämmer hur framtidens löparskor får se ut. Här berättar han...

Läs mer