Redo för alla väder – med PUMA SEASONS

Redo för alla väder – med PUMA SEASONS


PUMAS nya kollektion SEASONS består av nya trailskor och kläder med innovativa funktioner för utomhusträning. Lanseringen skedde passande nog i Stockholms unika skärgårds spektakulära miljöer.

[ANNONS] PUMA hade valt Sverige och Utö i Stockholms skärgård som plats för den internationella lanseringen av nya SEASONS-kollektionen. Gästerna kom från hela världen – inklusive Sverige – och var som förstummade av den vackra inramningen när de kördes till Utö i snabba ribbåtar. 

Väl framme fick alla ett personligt testkitt från SEASONS-kollektionen, och efter lite tilltugg kring den öppna elden presenterade produktutvecklarna från PUMA de nya plagg och skor som gästerna sedan skulle få testa. 

Todd Falker, Team Head, Running Footwear på PUMA, berättade bland annat om de nya SEASONS-skorna FAST-TRAC NITRO. 

– Det är en lätt trailsko med en slitstark PUMAGRIP ATR-yttersula, som säkerställer att greppet är bra, och NITRO-skum i mellansulan för behaglig dämpning. Ovandelens fint mönstrade material ger en god passform, och tåboxen erbjuder både dränering och skydd, säger Todd Falker.

Gästerna fick därefter testa dessa och andra nyheter ur SEASONS-kollektionen på en traillöpning runt öns stigar och klippor, guidade av lokala löpare. Det stod snart klart att yttersulans säkra grepp verkligen lät löparna att driva på i högre farter – trots underlaget. Det kändes som att flyga fram längs de fantastiska vyerna vid vattnet.

Men bakgrunden till den nya SEASONS-kollektionen är faktiskt sprungen ur ett helt annat sammanhang än de svenska skärgårdsmiljöerna – nämligen covidpandemin. 

– Under pandemin såg vi att allt fler pausade sina gymkort och letade sig ut i naturen för att sköta sin träning, sin hälsa och sitt välmående. Vi förstod att beteendeförändringen skulle bli långvarig, och utvecklade därför skor och utrustning som skulle fungera i just utomhusmiljöer. Resultatet är SEASONS-kollektionen, som är en förlängning av vår prestandakollektion RUN PUMA, säger Erin Longin som är ansvarig chef för PUMA Run Train.

SEASONS har sin grund i traillöpningen, men är utvecklad för att fungera för alla möjliga typer av utomhusaktiviteter. Detta har PUMA lyckats med genom att använda sig av funktionella premiummaterial som Gore-Tex och Sympatex samt cellteknologier som stormCELL, rainCELL, dryCELL och warmCELL – allt för att skydda användaren mot både väder och vind. 

Några höjdpunkter i kollektionen är en vattentät Stormcell-jacka, en Raincell-jacka och dito -byxa samt en dunjacka för höst och vinter. SEASONS-kollektionen består även av den nya och lätta trailskon PUMA FAST-TRAC NITRO, samt en uppdaterad version av trailmodellen Voyage NITRO 2 GTX.

Självklart testades både trailskor och de fina, funktionella löparkläderna på rundan runt Utö. Och när mörkret till sist hade lagt sig runt lägerplatsen, som lystes upp av små eldar, och det var dags för middag – ja, då värmde PUMA SEASONS-dunjackorna ypperligt.

Fyra höjdpunkter för löparen ur PUMA SEASONS-kollektionen  

PUMA STORMCELL

Detta är en högpresterande jacka vid regn och rusk, tillverkad i Sympatex – en teknisk textil i tre lager som både andas, är vattentät och vindtät. Sympatex består till 100 procent av återvunnet material. 

PUMA RAINCELL

En jacka med ett förbättrat vattenavvisande yttre lager och en justerbar huva för skydd mot blöta väderdagar. Ärmarna stängs med kardborre vilket ger extra täckning och tät förslutning mot väder och vind. 

PUMA FAST-TRAC NITRO 

Helt nyutvecklad trailsko med yttersula i PUMAGRIP ATR-gummi och en mellansula i NITRO-skum för komfort och dämpning. Framtagen för löpning på blöta och hala underlag, där både komfort och säkert grepp är avgörande för prestationen.

PUMA VOYAGE NITRO 2 GTX

En löparsko som både håller dig torr och erbjuder optimal andningsförmåga tack vare det vattenavvisande Gore-Tex-membranet. PUMAGRIP ATR-yttersulan är slitstark och ger ett säkert grepp även på våta underlag. NITRO-skum i mellansulan ger framdrivning och dämpning.

HÄR HITTAR DU PUMA SEASONS KOLLEKTIONEN

LÄS MER OM PUMA SEASONS HÄRLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

RW-podden: Det blir inte alltid som man tänkt sig!

I avsnitt 160 av RW-podden var det tänkt att norske storlöparen Sondre Norstad Moen skulle...

Läs mer

Test: Nya Brooks Hyperion MAX

Helt nya Hyperion Max från Brooks landade hos oss på Runner’s World – och chefredaktör...

Läs mer

Fler intressanta artiklar