Run for Change – med Musse & Charlotta

Run for Change – med Musse & Charlotta


På lördag avgörs ASICS Stockholm Marathon. Två av de svenska topplöpare som tävlar, Charlotta Fougberg och Mustafa ”Musse” Mohamed, är engagerade i projektet Run for Change. Målet är att bekämpa fattigdom och samla in medel till ett nytt projekt i Iten, Kenya.

Den ideella organisationen Hand in Hand har med hjälp av ett gäng entusiastiska löpare, med Rubin McRae från Urban Tribes i spetsen, startat kampanjen Run for Change i samband med ASICS Stockholm Marathon.

Rubin McRae, Urban Tribes

Det är kampanjens tredje år och nytt för i år är att löpare tillsammans kan samla in medel för ett projekt i Iten, Kenya. Hand in Hand arbetar med människor som lever i utsatthet och hjälper dem genom utbildning och träning så att de kan använda sin potential och utvecklas till småskaliga och framgångsrika entreprenörer.

På så vis bekämpar Hand in Hand fattigdom långsiktigt – kunskap kan som bekant aldrig tas ifrån en – och att av egen kraft ta sig ur fattigdom bygger självförtroende och självkänsla.

Alla som skänker pengar eller är med som ambassadörer får en gnuggis-tatuering att bära under Stockholm Marathon för att visa upp sitt engagemang och visa att man också springer för en god sak. Gnuggisen hämtas på ASICS Stockholm Marathon-expo i Westfield Mall of Scandinavia (som pågår till och med fredag 8 oktober, klockan 10.00–21.00 alla dagar) eller genom att kontakta Hand in Hand så löser de ”gnuggisen”.

Alla kan vara med efter egna förutsättningar, oavsett om man har möjlighet att ge 20 kronor eller 1 500 kronor eller mer.

HÄR KAN DU BIDRA

Hittills har Hand in Hand fått in hälften vad ett byprojekt kostar. Man hoppas kunna samla in den återstående halvan med hjälp av årets kampanj och alla löpare som engagerar sig.

Givetvis behöver man inte springa Stockholm Marathon för att engagera sig i projektet. För att bidra kan du swisha valfritt belopp till 9000 910 eller via länken ovan.

Topplöparna i Stockholm Marathon stöttar Run for Change

Flera av löparna som kommer att springa 2021 års efterlängtade upplaga av ASICS Stockholm Marathon är även ansikten utåt för Run for Change, som ambassadörer.

Mustafa Mohamed och Charlotta Fougberg har valt att engagera sig som ambassadörer. Båda har varit på plats i Iten och sett hur många som kämpar för att få livet att gå ihop. De har startat egna insamlingar i sina sociala medier till förmån för Hand in Hand/Run for Change.

Mustafa ”Musse” Mohamed

Mustafa ”Musse” Mohamed, som är krönikör i Runner’s World och har det svenska rekordet på maraton, har stöttat projektet även tidigare år. Han ser det som en självklarhet att ställa upp igen som ambassadör.

– Jag kom till Sverige som elvaåring från ett stundande krig i Somalia och hade turen att växa upp i en trygg miljö. För mig är det självklart att stödja kampanjen Run for Change, jag vet själv vad det betyder att få stöd för att förändra sitt liv och ta sig ur fattigdom, säger Musse.

Charlotta Fougberg FOTO: Sanna Nilsson

Charlotta Fougberg är en av förhandsfavoriterna i årets Stockholm Marathon. Hon tvekade inte att ställa upp som ambassadör för Hand in Hands.

– Jag tycker det är så spännande och otroligt ärofyllt att få vara en del av ett så viktigt projekt som Run for Change. Jag tror verkligen att kunskap är ett starkt verktyg för att bekämpa fattigdom och utveckla en god självkänsla, säger Charlotta.

Run for Changes tatueringsgnuggis.


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Så får du till träningen – tio enkla knep

Svårt med motivationen just nu? Här är tio knep för att hålla igång träningen i...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Etiopiskt i topp – och mycket starka svenska insatser i Stockholm Marathon

I ASICS Stockholm Marathon var de svenska löparna inte långt efter vinnarna. Carolina Wikström vann...

Läs mer

Glädjebeskedet: Fullskaligt ASICS Stockholm Marathon genomförs 9 oktober

Restriktionerna för offentliga sammankomster släpps den 29 september, vilket betyder att motionsarrangemang och tävlingar kan...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

ASICS Stockholm Marathon flyttar till oktober

På grund av den pågående pandemin och de restriktioner för folksamlingar som råder tvingas ASICS Stockholm Marathon skjutas fram. Loppet...

Läs mer
Sju anledningar att testa en runstreak

Det finns goda anledningar att testa en runstreak som #RWRunstreakSWE. Här är sju!

Läs mer