Smartphone-app ska hjälpa barfotalöpare

Smartphone-app ska hjälpa barfotalöpare


Bakom applikationen Go Barefoot står skotillverkaren Merrell som tagit fram den som ett komplement till sin Barefoot Pace Glove. Det är en sko som utvecklats för att vara en instegsmodell till den som vill göra övergången till barfotalöpning. 


Go Barefoot är gratis för både iPhone och iPad och ska, enligt företaget, hjälpa dig att blien barfotalöpare på 40 dagar. Fokus ligger framförallt på att få användaren att landa på framfoten vilket mer eller mindre är ett krav vid den här typen av löpning i inga eller väldigt minimala skor.

En annan sak som appen fokuserar på är att korta steget och öka frekvensen genom att med takt hjälpa löparen att springa med 180 fotisättningar per minut. Inledningsvis handlar det däremot om att börja att gå i skon 30 minuter om dagen för att efterhand springa allt längre sträckor.

Merrells Go Barefoot går naturligtvis bra att använda med andra typer av minimala skor. Vi har inte själva testat applikationen fullt ut men tar gärna emot kommentarer om dina erfarenheter.

Det kanske även finns liknande appar som du kan tipsa oss och andra om här nedanför.

Go Barefoot finns att laddas ner från iTunes-store. I juninumret av Runner’s World 2011 testar vi dessutom Merrell Trail Glove och flera andra typer av barfotaskor. Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar