Spring säkert: Vinterns stora prylguide

Spring säkert: Vinterns stora prylguide


Sköna skor och säkert grepp
Det finns i princip tre sätt att greja greppet på is och snö – och alla handlar om dubb. Köp ett par dubbade vinterskor, köp lösa broddar att dra utanpå löpskorna eller dubba ett par skor själv (se vår film för tips på hur du enkelt kan dubba skorna).

Svenska Icebug har länge legat i framkant när det gäller dubbade skor. Nyheten DTS BUGrip är en löpsko framtagen för vinterns långpass. Nitton dynamiska ståldubbar, extra mycket dämpning och en varm och vattenavvisande ovandel ska ge såväl komfort som säkerhet under långa löprundor på varierande underlag (1 700 kr, icebug.se).

Salomon Spikecross 3 är en ren trailsko, som med sitt aggressiva sulmönster och nio metalldubbar erbjuder ett bra grepp på såväl ishala vintervägar som fuktiga stenhällar sommartid. Climashield i ovandelen håller kyla och väta stången (1 700 kr, salomon.com/se).

Asics nya vintersko Gel-Fuji Setsu är i princip en trailsko med en lite mer väderskyddad ovandel, skyddsplatta samt tolv hårdmetalldubb i den grova sulan. Skon bygger på en mellansula i Solyte-materialet med Gel-dämpning. Finns även med ovandel i Gore-tex för en hundralapp till (1 500 kr, asics.se).


Vill du läsa hela den här artikeln och få fler tips på skor, värmande tröjor, tajts, smarta reflexprylar och andra bra vintergrejer?

Det här är början av en artikel från Runner’s World nummer 12 2013.
Du kan läsa hela artikeln och tidningen digitalt genom följande:


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Ny studie: Här är de snabbaste kolfiberskorna

Nu har de flesta skotillverkare en kolfibermodell – men vilken är egentligen bäst? Det har...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar