Test: Tolv tävlingsskor för säsongen 2013

Test: Tolv tävlingsskor för säsongen 2013


Adidas Adizero Tempo 5
Tempomodellen har funnits med i Adidas Adizero-familj under en längre tid – det här är den femte upplagan. Precis som föregående versioner handlar det om en relativt stabil lättviktsmodell med en liten pronationskil.

Skon har bra dämpning i både framfot och häl, vilket gör att den håller även för maratondistansen. Våra testlöpare berömde bland annat passformen, som är åt det smalare hållet, löpkänslan och väggreppet. Samtidigt upplevde en del skon som lite väl styv i både häl och framfot.

”En allsidig sko som fungerar på de flesta underlag och distanser” och ”styv men skön känsla” var kommentarer som sammanfattar Adizero Tempo 5 på ett bra sätt.

+ Bra grepp, löpkänsla och passform. Allsidig.

Hård hälkappa, något styv sula. 

Vikt: 257 gram | Pris: 1300 kr | Betyg: 9

Asics DS Racer 9
DS Racer har, precis som ”träningsmodellen” DS Trainer, genomgått många omvandlingar under sin levnadscykel. Den nionde modellen är en stabilare variant av tävlingssko med en pronationskil och tillräcklig dämpning för att klara en mara.

Racern har därför tappat lite av sin snabba känsla men ger ändå en bra löpglädje tack vare ett luftigt material i ovandelen och en skön återkoppling från underlaget i framfoten. 

”Passar bra även för mittfots- och hällöpare, med en tajt passform som är följsam och inte stum”, ansåg en testlöpare. Alla var eniga om att det mest negativa med DS Racern är hålen i sulan som fylls med småsten och som släpper in vatten: “Hålen gör den dålig under regniga dagar”.

+ Bra passform, skön plös, följsam.

Hål i sulan. Saknar lite snabbhetskänsla.

Vikt: 224 gram | Pris: 1400 kr | Betyg:

Brooks PureDrift
Brooks Pure-modeller har de senaste åren utmanat konventionell skodesign och Drift är inget undantag. Till exempel kan du ta ur innersulan för att sänka nivåskillnaden mellan tå och häl från 4 till 0 mm, samtidigt som sulan är delad under tårna för en mer barfotalik känsla.

Skon har därför också relativt lite dämpning och en generell minimalistisk känsla. Och som med all ny design blev bemötandet väldigt olika hos våra testlöpare med kommentarer från ”ful och skruvad passform” till ”innovativ design med mjuk och flexibel sula som låter foten jobba”. Alla var överens om att det är en okonventionell sko som passar bäst för framfotslöpare med ett drivet steg, för lopp över relativt korta distanser.

+ Bra grepp, flexibel sula, bra stöd i hålfoten.

Skons framdel pekar väl mycket uppåt. Stenar fastnar lätt. 

Vikt: 200 gram | Pris: 1300 kr | Betyg: 5

Inov8 Road-X 233
Inov8, som kanske mest är kända för sina trailskor, har under senare år också lanserat en hel del modeller för ren väglöpning. I Road-X 233:s fall går man till och med så långt att yttersulan nästan inte har något mönster alls utan endast tunna skåror.

Trots det funkar fästet bra på såväl torr som våt asfalt. Våra testlöpare gillade skons passform och nära markkontakt. Däremot ansåg man att materialet i ovandelen kanske var lite väl grovt och tungt vilket kanske är ett arv från Inov8:s trail- ursprung, men det adderar också lite stryktålighet.

”Komfortabel passform med rymlig och hög tåbox, med stryktåligt tyg på skons ovansida”, summerade en av testlöparna. 

+ Passformen, stryktålig, bra markkontakt.

Onödigt tjockt material i ovandelen. 

Vikt: 251 gram | Pris: 1300 kr | Betyg: 7

Karhu Flow Light Fulcrum
Finska Karhu fortsätter att jobba vidare med sin Fulcrum-teknologi som är tänkt att ge löparen ett bra stöd genom hela steget. Och med en väldämpad, relativt bred sula och liten nivåskillnad mellan häl och tå lyckas de bra med det.

Däremot upplevde flera testlöpare att sulan inte var tillräckligt flexibel och lite för uppbyggd för att ge den rätta tävlingsskokänslan. Samtidigt ansåg man att skon har ett relativt brett användningsområde – från kortare intervallpass ända upp till maratondistansen. 

”Rejält dämpad och bred mellansula med en utformning som ger stöd åt trötta fotvalv, vilket borde passa även ovana löpare”, var en kommentar.

+ Bra stöd genom hela steget. Robust men relativt lätt sko. 

Inte tillräckligt följsam. Saknar den rätta tävlingskänslan.

Vikt: 233 gram | Pris: 1400 kr | Betyg: 5

Mizuno Ronin 5
Förra årets Ronin 4 har i år uppdaterats med bland annat en ny, tunnare ovandel som gör modellen något lättare. Ovandelens passform är också det som våra testlöpare berömmer mest hos den här modellen, men en testlöpare upplevde den som aningen vid i framfoten.

En del upplever dämpningen som aningen stum i framfoten. Samtidigt får både greppet i sulan och löpkänslan fina vitsord. ”Ronin har bra grepp, bra löpkänsla och bra markkontakt med en mjuk, följsam känsla”, ansåg en person i testpanelen. Samtidigt sa en annan testlöpare ”hård framfot med två stora plastdetaljer på sulan som jag inte förstår nyttan med”.

+ Bra passform, löpkänsla och grepp.

Hög hälkappa och stum dämpning i framfoten.

Vikt: 225 gram | Pris: 1200 kr | Betyg: 7

New Balance RC 5000
Testets överlägset mest minimalistiska modell kommer från New Balance. Genom en mellansula i RevLite och det tunna materialet FantomFit i ovandelen har man skapat en ultralätt sko. Trots det har modellen en tydlig känsla och tillräckligt med stöd och dämpning för att klara distanser på upp till 10 km för den riktigt drivna framfotslöparen. 

”Tajt och bra passform med sann racingkänsla. Strippad på det mesta men utan att kännas som en engångssko” och ”passformen är helt enkelt riktigt bra” var två positiva kommentarer. Samtidigt varnade alla testlöpare för att det här inte är en sko för nybörjarlöparen med behov av stöd – framfotslöpning krävs för att undvika skador. 

+ Bra grepp, racingkänsla, följsam. Bra att träna fotstyrka i.

Smal modell, begränsat med stöd. Endast för bana eller kortare asfaltslopp.

Vikt: 100 gram | Pris: 1200 kr | Betyg: 8

Nike Lunarspider 3
Nike har med uppdateringen av Lunarspider lyckats både reducera vikt och förbättra skons passform. Framförallt handlar förändringarna om ett nytt material i ovandelen, en mjukare häl och en utveckling av FlyWire-snörningen.

Dessutom har skon fått en riktig racerfärg som delade testlöparna i två läger. De enda negativa kommentarerna handlade om att plösen kan korva sig och att den har en aningen låg tåbox.

Bland annat sa våra testlöpare att modellen har ”bra stöd för hälen utan att vara tvingande. Mycket skön passform både på sidorna och i innersulan” och att den är ”lite uppbyggd, vilket gör att den lämpar sig bra även för längre tävlingsdistanser upp till maraton”. 

+ Bra grepp, lagom mjuk dämpning, skön passform, bra hälstöd.

Plösen kan korva sig, låg tåbox.

Vikt: 228 gram | Pris: 1300 kr | Betyg: 9

Pearl Izumi E:Motion Road N1 
E:Motion är en helt ny serie av skor från Pearl Izumi, som har designats för att följa fotens rörelse genom hela steget. Sulan är därför uppdelad i flera mindre segment för att underlätta övergången från häl till tå. Våra testlöpare tycker att skon känns följsam och ganska lätt.

Den rymliga tåboxen och det tunna materialet i ovandelen får också beröm. De mest negativa synpunkterna handlar om att sulan känns lite tjock för att ge rätt racekänsla, och att det fastnar en hel del stenar i sulans skåror. Dessutom saknas ordentliga slitytor på större delen av sulan vilket kan påverka skons livslängd. 

”Känns som en väldigt allround, ganska dämpad och neutral sko. Funkar både för mängd och tävling.”

+ Stabil men mjuk häl. Bra passform. Allround.

Grussamlare. Stum sula. Slitstyrka?

Vikt: 245 gram | Pris: 1500 kr | Betyg: 7

Puma Faas 300 v2
Den uppdaterade versionen av Faas 300 få positiva kommentarer för sin ”racingkänsla”, sin följsamma passform och den väldigt mjuka hälkappan som skonar känsliga hälsenor. Det tunna nätmaterialet i ovandelen gör att man vill springa utan strumpor, enligt en av testlöparna.

Det tunna materialet ger däremot begränsat stöd vid längre sträckor, samtidigt som både greppet och dämpningen inte ansågs tillräckligt alla gånger. 

”En racingsko i klassiskt snitt med bra fartkänsla” tyckte en av testlöparna medan en annan ansåg att modellen ”saknar uppbyggnad för hålfoten och känns för sladdrig för att tävla i”.

+ Följsam, mjuk häl, skön löpkänsla.

Stum dämpning. Dåligt grepp.

Vikt: 224 gram | Pris: 900 kr | Betyg: 7

Saucony Fastwitch 6
Fastwitch är Sauconys ”stabilitets”-racer med en liten pronationskil som ger extra stöd för den som behöver det. Modellen har också bra dämpning som håller ända upp till maran för den drivna löparen.

En ny luftigare ovandel jämfört med föregångaren, och en förbättrad passform tack vare Flexifilm-detaljer ger tillsammans en bra löpkänsla. Däremot upplevde en testlöpare dämpningen som lite stum och en annan ansåg att hälkappan var lite väl hård och sluttande. 

”Fungerar att tävla med på distanser upp till maraton, men lämpar sig främst för framfot- och mittfotslöpare” och ”sulan är lite för bred för min smak ” var två kommentarer.

+ Bra löpkänsla och passform. Brett användningsområde.

Hård och sluttande häl. Hål i sulan som släpper in vatten. 

Vikt: 221 gram | Pris: 1200 kr | Betyg: 8

Scott Race Rocker
Scott jobbar med en lätt böjd mellansula, baserad på något man kallar eRide-teknologi som ska ge maximalt driv och energi genom steget. Våra testlöpare upplevde också att skon var komfortabel och passade såväl framfots- som hällöpare.

Däremot upplevde de inte den riktiga racingkänslan, vilket bland annat berodde på en för dålig flexibilitet i skon, en överdrivet bred sula och för mycket stoppning runt hälen.

”En relativt lätt sko men som både till känsla och utseende mer liknar en sneaker. Kan fungera bra som mängdträningssko och till halv-/helmaratonlopp” tyckte en testlöpare.

+ Komfortabel, allroundsko. 

Lite för dålig flexibilitet och väl bred sula.

Vikt: 227 gram | Pris: 1000 kr | Betyg: 5


Så testade vi
Skorna testades under sex veckor och av flera olika typer av löpare: motionärer och elitlöpare, kvinnor och män. Samtliga i testgruppen har fyllt i ett protokoll och betygsatt tre aspekter av varje modell: löpkänsla, passform och kvalitetsintryck. Protokollen utgör underlaget för det samlade slutomdömet och poängsättningen. 

Juninumret ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Kom i toppform
  • 7 grymma backpass
  • Raceskotest, 11 snabba skor
  • Åre – Sveriges trailmecka
  • Spring skadefri
  • Koll på kosten
  • Intervallträna som eliten

 

Prenumerera

Antal kommentarer: 1

//P

hmm
Test: Tolv tävlingsskor för säsongen 2013
och den tyngsta skon vann!!!
ställer mig tveksam till andra än elitlöpares åsikter när det gäller tävlingsskor.
som sitat ”Endast för bana eller kortare asfaltslopp.”
lr sitat ”Slitstyrka?”
iofs var frågorna testpersonerna skulle svara på lite luddiga:-)
(löpkänsla, passform och kvalitetsintryck)
min viktigaste när jag drar på mig snabbskorna är ju hur mycket fortare går det?
//PDu måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Vinnare i Power Woman tävling – Wild Collection

Vinnare i Power Woman tävling – Wild Collection


Det blev en fantastisk respons när sportklädmärket Power Woman tillsammans med Runner´s World tävlade ut snygga och funktionella löparkläder och fyra löparlinnen med texten ”You have just been passed by a powerwoman”. Nu är vinnarna utsedda och samtidigt presenterar Power Woman nya färger i Wild Collection.

Det var många som själva ville, eller hade någon som dom tyckte borde, spring in sommaren i snygga och funktionella löparkläder från svenska sportklädmärket Power Woman. Motiveringarna var både roliga och fyndiga, och juryn från Power Woman hade ett tufft jobb att utse vinnarna. Vilka som vann hittar du längs ner på sidan och vi säger grattis och passar på att tacka alla som lämnade in ett tävlingsbidrag.

Samtidigt passar vi på att presentera Power Womans ”Wild Collection” som är framtagen för kvinnan som vill och vågar sticka ut. Färgerna är valda för att matcha en kraftfull och färgstark personlighet, och mönstren har en exotisk och lekfull touch.

Kläderna är av extremt hög kvalitet, utvecklade för tävlingsidrott och testade av maratonlöpare. Materialen är framtagna för att motstå tuff träning, svett, sol, salt och klor. De är tillverkade för löpning, men kan förstås även användas på gymmet, i bassängen eller som sommarkläder.

Shortsen har silikon i bensluten för att förhindra att de glider upp, och en passform som motverkar skav. Den breda linningen håller shortsen bekvämt på plats. Toppen är tillverkad i ett snabbtorkande och stödjande material som håller dina bröst på plats under löpning.

 

 

Hot Top
Den här toppen i funktionsmaterial är utvecklad för dig som ställer höga krav på dina träningskläder. Passformen är tajt så att den håller sig på plats under hård träning – materialet gör det till en kompressionstopp.
Hot Top är perfekt för alla typer av löppass, från intervallträning till ultramaror. Materialet står emot klor, salt, svett och vatten och kan därför även användas för simning, swimrun och triathlon.

 

 

Hot Short
De här shortsen i funktionsmaterial är utvecklade för dig som ställer höga krav på dina träningskläder. Passformen är tajt så att de håller sig på plats under hård träning, inte minst tack vare att benen har en greppig kant i silikon som förhindrar att de glider upp. Midjan är bred och håller shortsen bekvämt på plats.
Hot Short är tillverkade för löpning i ett material som står emot klor, salt, svett och vatten. Därför kan de även användas för simning, swimrun och korta triatlonlopp (de har ingen stoppning).

 

HÄR HITTAR DU IN TILL ”WILD COLLECTION”

 


VINNARNA i tävlingen ”Tävla och vinn – Löparkläder från Power Woman”

Set med löparshorts och top:

Rebecca Hag med motiveringen:

”Fullkomligt älskar Power womens kläder! Om jag vann skulle jag ge min vän detta sett då hon förtjänar att vinna något riktigt fint :)!! Med två små barn hemma har hon nu så smått börjat löpträna och efter 28 år äntligen hittat det underbara med löpning. Vi ska springa vårat första lopp ihop i augusti och det vore drömmen att få vara kittade i Power Women”

Natalie Persson med motiveringen:

”Jag vill inspirera andra kvinnor att våga pusha sig själva på lopp! Genom att alltid ge 100% på lopp och göra det i en powerwoman outfit hoppas jag kunna inspirera!”

 

 

Zebramönstrade löparlinnen med texten ”You have just been passed by a powerwoman”:

– Lisa Rehnstedt
– Maria Wallström
– Daniel Skoogh
– Linda Jutterdal

Alla vinnare kontaktats via den e-post som angavs tillsammans med tävlingsmotiveringen

Det lönar sig att prenumerera

Det lönar sig att prenumerera


Du får bland annat 20% rabatt på Runners’ Store.

Sveriges kanske bästa utbud av löputrustning. Som premium prenumerant har du hela 20 % rabatt på löputrustning förutom på elektronik där du får 10% rabatt. Som digitalprenumerant har du 15% rabatt på löputrustning förutom på elektronik där du får 10% i rabatt. Du kan handla via vår webbshop (länk till vår butik) eller besöka någon av våra butiker på Regeringsgatan 26 i Stockholm eller Baltzarsgatan 31 i Malmö. För att få rabatt i någon av butikerna i Stockholm eller Malmö behöver du visa upp din medlemstatus. Den hittar du under ·Mina sidor” här på sajten. Obs! för att få tillgång till din rabatt på sajten behöver du vara inloggad. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Dessutom för du möjlighet att läsa Bicycling, Vasalöparen och såklart Runner’s World digitala tidningen i din dator/mobil eller läsplatta.

Klicka här för att bli prenumerant

 

 

 

Nordenpremiär för Under Armour i Mall of Scandinavia

Nordenpremiär för Under Armour i Mall of Scandinavia


Det populära varumärket Under Armour, som under senaste åren presenterat flera ny modeller inom Running, öppnar i höst sin första nordiska butik i Mall of Scandinavia. Med starka tillväxtsiffror i Norden de senaste åren ser Under Armour etableringen av ett Brand House i Nordens bästa köpcentrum som ett naturligt nästa steg och självklart kommer löparsegmentet finnas med.

I september kommer Mall of Scandinavias sportsegment ytterligare stärkas när Under Armour öppnar sin första butik i Norden. Den nya butiken på ca 205 kvm får en optimal placering vid Mall of Scandinavias fontän på plan 0. Det blir det 18e varumärket som lanserar sin första butik i Sverige eller Norden i Mall of Scandinavia och för Nordens främsta shopping destination blir denna öppning en markering för den viktiga internationella utvecklingen som står inför dörren.

”Det är fantastiskt kul att ännu ett av världens mest välkända och uppskattade varumärken väljer att etablera sig i Mall of Scandinavia, säger Sofia Rundström, centrumchef i Mall of Scandinavia. Vi har stora ambitioner för Mall of Scandinavias utveckling under kommande månader och denna etableringen är en perfekt start.

Under Armour har sedan etableringen 1996, av amerikanske fotbollsspelaren Kevin Plank, haft oerhörd succé och tillväxt; 2018 hade företaget en omsättning på 5,2 miljarder USD. Med den nuvarande satsningen utanför Nordamerika ser Under Armour enorm potential på den nordiska marknaden där stort fokus på träning, löpning och välmående har resulterat i starka tillväxtsiffror de senaste åren. Det är företagen Nordic Retail & Sports (NRS) och MNO som står bakom etableringen av varumärkets första butik i Mall of Scandinavia

”Mall of Scandinavia är outstanding med sin mix av internationella och exklusiva varumärken, restauranger, unika upplevelser och faciliteter. Etableringen där känns som ett självklart val med ett så starkt varumärke som Under Armour och det sätt vi jobbar på, säger NRS VD Peter Lindståhl. ”Vi känner den otroliga kraften i varumärket och vi känner också våra kunder. Vi tror att framtidens shopping är beroende av fysiska mötesplatser, där man kan skapa relationer och berätta historier. Det är just möten mellan människor som kan lyfta ett varumärke. Den anonyma näthandeln kan aldrig konkurrera med den upplevelse vi erbjuder våra kunder.”

Med sina funktionella och tekniska kläder samt starka samarbeten med sportprofiler, kommer Under Armours brand house i Mall of Scandinavia erbjuda kollektioner och upplevelser utöver det som tidigare erbjudits på den nordiska marknaden.

”Det har varit vår vision under en längre tid att äntligen få visa upp hela bredden av Under Armour. Med ett Brand House har vi inte bara möjlighet att visa bredden, utan även visa vad Under Armour står för, säger Andreas Runemark, försäljningschef UA Norden MNO. Det är en väldigt speciell känsla i varumärket. Det kommer också finnas produkter som enbart kommer finnas tillgängliga i våra brand houses.”

Under Armour jobbar i dagsläget med ett antal världsatleter och stjärnor som Dwayne ”The Rock” Johnson, NFL-spelaren Tom Brady, NBA:s Steph Curry, tungviktsmästaren i boxning Anthony Joshua, den mest framgångsrike olympiern genom tiderna, simmaren Michael Phelps, skidåkaren Lindsey Vonn, och världsklättraren Mathilda Söderlund.

 

 

Runner´s World möter Tony Hatefnejad

Runner´s World möter Tony Hatefnejad


I serien ”Runner´s World möter” i samarbete med Saucony träffar vi intressanta löparprofiler som berättar om ett bra träningspass och känslan favoritskorna ger. Här är det löparen, coachen och inspiratören Tony Hatefnejad som bjuder in till ett tufft 400 meters intervallpass på bana.

Tony berättar om upplägget och känslan på passet. Favoritskorna Saucony Kinvara har Tony på uppvärmningen och sen på intervallerna byter han om till sina ”snabba” Type A. Här berättar han kort om det som han upplever som det bästa med just dessa favoritmodeller.

– Tony kör passet som ett led i sin toppning mot 2019 års Stockholm Marathon, men självklart går passet att köra när som helst, oavsett målbild och fartkapacitet, för att pusha kondition och fart.

Upplägget på passet som genomfördes på banan var var 3 x 5 x 400 meter, med 2 minuters serievila efter var 5:e intervall. Mellan intervallerna ökade vilan per serie för att kunna öka farten under passet trots ansamlande trötthet. Vilan var stående 40” i första serien, 50” i andra serien och 60” i sista serien.

 

SAUCONY KINVARA 10

För tio år sedan såg kom den första Kinvara-skon och blev direkt mycket poulär bland många löpare på grund av sin lätta vikt, goda dämpning och responsiva egenskaper.
Kinvara i version nr 10 har uppdaterats med ännu mer komfort och flexibilitet än sina föregångare samtidigt som skon på det hela taget fortfarande känns som en Kinvara.

Ovandelen i engineered mesh har en mycket god ventilationsförmåga och har förbättrats för en ännu bättre passform. Ovandelen ger en härlig känsla mot foten och något som kallas Flex Film ger färre lager på skon vilket ger mindre vikt (och spill av material) utan att den tappar i support. Ovandelen har även ett vävt hälsupport för extra stabilitet och komfort. Från tidigare modellar har även kuddar i hälkappan som gör att hälgreppet förbättras kommit tillbaks.

Mellansulan är till största del gjord i EVA+ vilket är ett mellansulematerial som ger lättviktig komfort, respons och hållbarhet. Närmast foten har mellansulan en toppsula i EVERUN, vilket ger ytterligare ett lager med responsiv dämpning för att öka energiåtergivningen i frånskjutet. Toppsulan är gjord genom att smälta samman flera tusen fjädrande skumpärlor med ånga, vilket ger en pigg och flexibel sula. Formfit som är en nerskålad form på fotbädden som ger bättre passform i hälen och även mer stöd i fotvalvet.

Sauconys Strategy Rubber i yttersulan, vilka är strategiska placeringar av gummimaterial i framfot och häl, ger öka hållbarheten på sårbara områden utan att öka skons vikt. Designen med Tri-Flex, flexskåror, ger ökad flexibilitet och anpassningsförmåga för att ditt löpsteg ska kännas otvunget. Tillsammans med det låga droppet upplevs ditt löpsteg som mer naturligt.

Skons lätthet och responsivitet gör att den passar mycket bra för snabbare pass där man ändå vill ha support. Dämpningen är tillräcklig även för längre distanser om man är en van löpare och det gör Kinvara till en löpglad sko som passar många löpare!

PRIS: ca 1.500:-

HÄL TILL TÅ DROP: 4 mm

VIKT: Herr 221 gram i storlek us 9 (42,5). Dam 190 gram i storlek us 7 (38)

 

SAUCONY TYPE A 8

Type A (8) är en tunn och väldigt lätt sko som ger oerhört mycket känsla. Skon lämpar sig främst för korta, snabba pass upp till 5 km men för den erfarne löparen kan skon även användas för längre distanser som marathon. Vill man ha support och ändå få ”barfotakänsla” funkar Type A riktigt bra även för det.

Ovandelen har gjorts om från föregående modell. Skon fått mer ventilation jämfört med föregångaren genom ny engineered mesh och mindre yta av integrerade Flex Film förstärkningar. Detta gör att ovandelen smidigt följer fotens rörelser.

Även yttersulan har uppdaterats men utan att tumma på greppet. Gummimaterialet XT-900 finns genom hela yttersulan och ger slitstarkt grepp. I framfoten finns materialet IBR+ vilket är ett lätt och extra flexibelt material som ger både extra dämpning och mer respons i frånskjutet.

Mellansulan är gjord av SSL EVA, vilket är ett hållbart och flexibelt material. På grund av sin flexibilitet blir skon inte så vridstyv men tillåter dig att springa mer naturligt. SSL EVA är Sauconys mest högkvalitativa dämpningsmaterial och är lätt, responsivt och hållbart med en mjukare känsla.

Passformen smalnar av framtill i tårna och tåboxen är ganska låg för att ge en tight känsla runt foten. Hälkappan är något mjukare än tidigare då den hårdare plastbiten har tagits bort och ersatts av ett kemiskt behandlat ark för att ändå ge nödvändig stabilitet.

PRIS: ca 1.500:-

HÄL TILL TÅ DROP: 4 mm

VIKT: Herr 169 gram i storlek us 9 (42,5). Dam 144 gram i storlek us 7 (38)

 

 

Sthlm Marathon: Klar för start!

Sthlm Marathon: Klar för start!


Förbered din tävlingsutrustning dagen före loppet. Ställ fram dina löparskor, nåla fast nummerlappen och fäst tidtagningschipet. Se till att din träningsklocka och mobil har fulladdade batterier. Ett busskort/kreditkort och någon sedel kan vara bra att ha om du skulle behöva bryta loppet och ta dig hem för egen maskin. Packa även ner tejp så att du kan tejpa bröstvårtor och eventuellt tår, och vaselin för att smörja in gren och armhålor.

kläder efter väder

• Varmt och soligt: Ett luftigt linne, sköna shorts, en keps, solglasögon och vattenfast solskyddsmedel. 
• Svalt och mulet: Ta med en extra tröja eller jacka som du kan slänga när du fått upp värmen. 
• Kallt och regnigt: Håll värmen före start med överdragskläder och en stor soppåse som du drar över dig. Mössa och vantar är sköna att ha på, och lätta att ta av om du blir för varm.

checklistan

Här är ett exempel på hur en packlista inför ett maraton kan se ut:
• Ditt startbevis, din nummerlapp, tidtagningschip och en karta över start- och målområdet. 
• Löparkläder för alla sorters väder.
• Solskyddsmedel och solglasögon. 
• Två par löparskor som du trivs med, och ett extra par skosnören. 
• Extra säkerhetsnålar att fästa nummerlappen med. 
• Rena strumpor, mössa/keps, handskar och kanske armvärmare. 
• Nagelsax, nagelfil och fotkräm. 
• Vaselin eller talk att smörja gren och armhålor med.
• Tejp för bröstvårtor och tår.
• Sportkakor, energidryck, gels och en vattenflaska.
• Ett vätskebälte/löparbälte att bära gels, mobil och extrapengar i. 
• Träningsklocka med laddare.

fina fötter!

Ge dina fötter lite extra omvårdnad veckan före loppet. Slipa bort hårdheter, klipp naglarna och smörj fötterna med mjukgörande salva så minskar risken för skavsår.

Tävla och vinn! – Löparkläder från Power Woman

Tävla och vinn! – Löparkläder från Power Woman


Spring in sommaren i snygga och funktionella löparkläder från svenska sportklädmärket Power Woman – eller ge bort dem till en stark mamma lagom till mors dag den 26 maj! Vi tävlar ut två snabba set med löparkläder samt fyra löparlinnen med texten ”You have just been passed by a powerwoman” – den ultimata tröjan att springa om någon i!

Bakom det svenska sportklädmärket Power Woman ligger entreprenören Anna Wretling som själv utövar allt från maraton- till ultralöpning, triathlon och styrketräning. Hennes målsättning med Power Woman är att lyfta kvinnans kraft och erbjuda sportkläder av hög kvalitet – med en lika hög modegrad. Helt enkelt funktionskläder för kvinnor som vill träna och tävla med stil.

Är du en av dem – eller känner du en ”power woman” som skulle behöva ett snyggt, nytt kit med löparkläder inför sommaren? Kanske vill du inspirera din starka mamma att ge sig ut och springa lagom till mors dag den 26 maj?

Ta då chansen och delta i vår tävling, som arrangeras i samarbete med Power Woman.

FYLL I VÅRT FORMULÄR OCH TÄVLA HÄR. Motivera varför just du – eller din ”power woman” – behöver ett specialdesignat set med löparkläder från Power Woman.

Totalt två set med löparshorts och top (värde 1 790 kronor per set) samt fyra zebramönstrade löparlinnen med texten ”You have just been passed by a powerwoman” (värde 595 kronor) står på spel.
Vi behöver din motivering senast den 26 maj.

Lycka till!

 

 

Power Woman Run Hot Short
Specialdesignade löparshorts i tekniskt material med siliconkanter för att sitta bra och undvika skav, de fungerar även för simning eller swimrun – på egen hand eller under en våtdräkt. Material, passform och skärning är förstås framtaget för högintensiva aktiviteter. Pris: 995 kronor.
Läs mer här

 

Power Woman Run Hot Top
Löpar-BH med två axelband. Speciellt framtagen för löpare men fungerar för alla typer av högintensiva aktiviteter som simning, swimrun eller triathlon – på egen hand eller under en våtdräkt. Funktionsmaterial av hög kvalitet, med stöd för små till medelstora byster. Pris: 795 kronor.
Läs mer här

Power Woman Edge Back off tank
Ett kaxigt linne i zebramönstrat funktionsmaterial, med texten ”You have just been passed by a powerwoman” på ryggen. Perfekt att springa om andra löpare i! Pris: 595 kronor.
Läs mer här