Utmana dig själv – upplev  ”Trailhättan”!

Utmana dig själv – upplev ”Trailhättan”!


Är du sugen på härlig traillöpning med utmanande många höjdmeter? Det kan Trollhättan – eller ”Trailhättan” – verkligen erbjuda dig.

[ANNONS FRÅN TROLLHÄTTANS STAD] Det unika med Trollhättan – eller ”Trailhättan” – är det stora och lättillgängliga utbudet av leder med olika svårighetsgrad. Oavsett om du vill ta en lugn promenad eller utmana dig själv med tuff terränglöpning och många höjdmeter kan du välja fritt här.

Ledernas olika längder gör också att alla kan hitta något som passar just deras träningsstatus och dagsform. Alla leder har dock en sak gemensamt – samtliga bjuder på en vacker naturupplevelse. 

Oavsett om du föredrar att promenera eller springa utmanande trailleder – i Trollhättan finns något för alla. FOTO: JOACHIM NYWALL

Många av stigarna och lederna i Trailhättan går genom fall- och slussområdet vid Göta älv, där skogen ofta består av barrträd och den gröna mattan av mjuk och prunkande mossa sprider ut sig. Flera stigar går längs med Göta älv, och slussar och broar gör att du enkelt kan ta dig över vattnet.

Fall- och slussområdet vid Göta älv bjuder på många höjdmeter.

Nivåskillnaderna bjuder på många utmanande trappor – men belöningen är en fantastisk utsikt över stan, den vackra älven och de natursköna platåbergen Halleberg och Hunneberg i norr.  

OM TROLLHÄTTAN Större delen av Trollhättans befolkning bor i tätorten, vars historia har präglats av utveckling och ingenjörskonst. Genom staden flyter det blå bandet – Göta älv – där de mäktiga Trollhättefallen skapar en utmanande nivåskillnad på 32 meter. Runt knuten finns ett intressant och varierat utbud med höga berg, djupa dalar, trollskogar och skimrande vattendrag.

Natur, kultur och historia – i Trollhättan är allt nära.

I Trailhättan är det lätt att kombinera sin naturupplevelse med bra boenden på flera olika hotell och god mat tack vare det stora restaurangutbudet. Låt dig inspireras – läs om de olika paketen på trailhattan.se.

Spring ut till ett vindskydd och spendera natten i närheten av Göta älvs vatten.

Önskar du mer natur? Då går det lika bra att spendera natten i ett av de många naturskönt placerade vindskydden som finns på noga utvalda platser i Trailhättan. Om du inte lagat mat på öppen eld förut är det hög tid att testa det nu. Låt naturen bli din bordskamrat under middagen och njut av lugnet i skogen under natten.

I Trailhättan finns många alternativ för dig som gillar att springa trail.
FOTO : JOACHIM NYWALL

Läs mer och låt dig inspireras på trailhattan.se

Trollhättan Action Week – med något för alla

Under slutet av augusti varje år arrangeras Trollhättan Action Week – Trollhättans motsvarighet till Vasaloppsveckan. Veckans höjdpunkt är Alliansloppet, världens största rullskidelopp (se nedan).

Veckan startar dock med löpartävlingen Trollhättan City Trail den 21 augusti – ett terränglopp i det vackra men utmanande området runt Trollhättefallen och slussarna vid Göta älv. 

Tävlingsbanan sträcker sig längs vackra stigar blandat med snabblöpta grusvägar – och de 1 040 trappstegen vid slussarna lämnar ingen oberörd!  

Gör som svenska längdskidlandslaget – träna och tävla i vackra Trailhättan.

Vågar du anta någon av Trailhättans utmaningar?

Trollhättan Action Week avslutas med Alliansloppet den 27 augusti – veckans höjdpunkt. Här skidar den glade motionären på samma bana som elitskidåkare från flera olika länder!

Din digitala guide i Trailhättan

För att underlätta för dig som besökare har vi samlat inspiration, kartor och fakta i gotrollhattan-appen. Här finns naturguider, historiska vandringar, viktiga instaspots och självklart mer information om Trailhättan.

Appen kan du ladda ner här för Android eller här för iOS/Apple.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar