Vårens bästa nyhet: Brooks Adrenaline GTS 22

Vårens bästa nyhet: Brooks Adrenaline GTS 22


Det är ingen slump att Brooks Adrenaline har suffixet GTS efter modellnamnet. Det här är nämligen Brooks bästa allroundsko: Go To Shoe. Nu kommer den 22:a versionen av den hyllade modellen – vårens kanske bästa nyhet!

[ANNONS] Brooks är en föregångare när det gäller att utveckla funktioner som ger ett bra stöd och rörelsekontroll utan att kompromissa med generös stötdämpning, god komfort och en positiv löpkänsla.

Redan 1996 erbjöd Brooks skomodeller med inbyggt stöd i form av så kallad rörelsekontroll – alltså tekniska lösningar som bromsar en överdriven pronationsrörelse. Men på den tiden innebar det även skor som upplevdes klumpiga och stela att springa i.

Brooks förstod också att det inte var så många löpare som behövde så mycket stöd i sina löparskor. Därför påbörjade man arbetet med att utveckla Adrenaline GTS – en ny typ av stabilitetssko som tillät löparens naturliga rörelsemönster och löpsteg utan att överkorrigera pronationsrörelsen.

Snabbspolar vi fram till i dag så är Adrenaline GTS en av Brooks absoluta storsäljare. Genom åren har modellen blivit både lättare och mer väldämpad, med en mjukare och mer naturlig övergång från landning till frånskjut.

Den inbyggda rörelsekontrollen är numera också mycket mer naturlig med utgångspunkt i ett holistiskt präglat synsätt. Sedan några år har Brooks nämligen valt bort det traditionella pronationsskyddet i form av en kloss med hårt material på mellansulans insida.

Brooks rörelsekontrollerande ”guiderails” löper längs hela skons längd, som en stödjande sarg mellan mellansula och ovandel.

Numera består den inbyggda rörelsekontrollen i stället av så kallade ”guiderails”, som löper längs skons bägge sidor i övergången mellan mellansulan och ovandelen. Lösningen ger Adrenaline en följsam löpkänsla, klart jämförbar med en neutral skomodells, men ska också garantera att du får det stöd du behöver – när du behöver det. Och det gäller inte bara dina fötter, utan hela vägen upp genom knän och höfter.

Brooks Adrenaline är därför i högsta grad förtjänt av suffixet GTS – Go To Shoe – en sko för alla tillfällen och alla typer av pass.  

Brooks Adrenaline är en riktig Go To Shoe: en träningskompanjon för alla tillfällen.

Den 22:a versionen av denna populära modell har fått några intressanta uppdateringar. Dels har yttersulans mönster justerats för att säkerställa en ännu mjukare och naturligare övergång från landning till frånskjut – oavsett hur just du landar. En annan nyhet är att ovandelens material nu är mer finmaskigt än tidigare, och att hälkappan har justerats för att hålla formen bättre.

Yttersulans mönster är justerat för att ge en mjukare stegavveckling.

Men den kanske viktigaste nyheten är att mellansulan nu helt och hållet består av det supermjuka men formfasta DNA LOFT–materialet. Det säkerställer en ännu mer väldämpad och komfortabel löpupplevelse än tidigare. Materialet anpassar sig också efter dig och ditt löpsteg – men utan att kompromissa med hållbarheten över tid.

FAKTA Brooks Adrenaline GTS 22
Vikt: 289/255 gram (herr/dam).
Häldropp: 12 mm.
Pris: 1 600 kronor.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar