Världens bästa löpare prisad på Varvet

Världens bästa löpare prisad på Varvet


Kenyanen får sitt pris för att under 2010 bland annat vunnit Rotterdam Marathon och Berlin Marathon. Han lyckades också att under samma år springa halvmaran på under timmen.  Göteborgsvarvet hoppas därför på att han ska finnas med i tävlingen 2012.

– Det krävs mycket träning och förberedelser för att kunna springa två så bra maratonlopp under ett och samma år. Det är svårt att säga exakt hur mycket jag tränar på en vecka men det är oftast två pass per dag och två tuffare fartpass per vecka, säger Patrick Makau vid en presskonferens under fredag eftermiddag. 

På presskonferensen fanns också några av loppets favoriter på plats. Snabbast av dem alla är Wilson Kebenei som har ett personbästa på 59.27 och som därmed är ett av många hot till Varvets rekordtid för herrar som ligger på 61.10.

– Jag har haft en skada tidigare i år och har därför inte tävlat under 2011 men är nu helt återställd. Jag är därför väldigt glad för att vara här i Göteborg och få den här chansen, förklarade Kenyanen. 

När det gäller de svenska förhoppningarna till en seger så återfinns de i damklassen genom Isabellah Andersson som redan tidigare under dagen i en film på hemsidan hade berättat för oss om sina förhoppningar inför loppet. Hon passade nu på att återigen ge ett positivt besked till alla som tror att hon inte har hittat formen efter sin knäoperation.

– Jag har en bra grundträning och har den senaste tiden kunnat springa upp till 3 timmar per dag. Det är tufft motstånd imorgon men man vet aldrig vad som händer under ett lopp. Dessutom är en vecka mer än tillräckligt för att jag ska hinna återhämta mig till Stockholm Marathon nästa helg.

Den i Göteborgsvarvssammanhang mest meriterade löparen på dagens presskonferens var däremot en svensk herre i form av Mats Erixon som vunnit loppet hela fem gånger under 1980-talet.

– Trots att jag idag inte springer mer än 3-4 mil i veckan och har en helt annan ambition  finns alltid en viss nervositet inför loppet. Jag gillar fortfarande att få den tävlingskänslan och det är ju så många andra som springer så varför inte jag. Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Bästa tipsen inför Göteborgsvarvet

Här är chefredaktör Anders Szalkais bästa tips för att göra Varvet till en bra upplevelse...

Läs mer

Nu startar träningsprogrammen mot Varvet!

Häng med och hitta träningsmotivation med Mustafa ”Musse” Mohamed, Hanna Karlsson och Anders ”Szacke” Szalkais...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Häng med på träningsprogrammen mot Varvet!

Nu är Mustafa ”Musse” Mohamed, Hanna Karlsson och Anders ”Szacke” Szalkais träningsprogram inför Göteborgsvarvet 2022...

Läs mer
Göteborgsvarvet backar – arrangerar nytt lopp i november

Efter kritiken mot beslutet att ställa in erbjuder Göteborgsvarvet nu i stället ett helt nytt lopp.

Läs mer
Ordinarie Göteborgsvarvet och Höstveckan 2021 ställs in

Den fysiska versionen av Göteborgsvarvet, som skulle gått 11 september, ställs in.

Läs mer
Varvetprogram med Musse, Hanna och Szacke!

Nu startar Göteborgsvarvs-programmet där coacherna Musse, Szacke & Hanna vill inspirera alla Varvetlöpare att klara just sitt mål i världens...

Läs mer