Världens bästa löparsko är korad!

Världens bästa löparsko är korad!


Priserna är indelade i fem olika kategorier, där den mest prestigefyllda utmärkelsen är ”Världens bästa sko”. Vinnarna har utmärkt sig genom tester i RW:s skolabb och i utvärderingar av testlöpare.

Här är vinnarna:

Editor’s Choice: ”Världens bästa sko”: Saucony Triumph Iso 2

En mycket lyckad kombination av hög kvalitet och teknologi. Saucony Triumph ISO 2 är en landsvägssko som fick goda betyg för både framfotsdämpningen, häldämpningen och den lätta vikten. Det fjädrande Everun-materialet i mellansulan och hälen ger en snabb och kraftfull frånspark som är bland topp 10 av alla skor som testats. 

Bästa debut: New Balance Fresh Foam Vongo

Vongo är en representant för den nya skogenerationen som reducerar pronation och inåtrullning utan att bli klumpig och komplex. Detta gör den till en bra och lättlöpt sko. Mellansulan består bland annat av en ”varus wedge” – något som gör skon lite högre under fotvalvet än på utsidan av foten vilket ger god kontroll. Skon är ganska bred och rejäl.

Bästa uppgradering: Adidas Adizero Adios 3

Det är svårt att göra en så uppskattad sko som Adizero Adios 2 ännu bättre – detta var skon som Dennis Kimetto sprang hem världsrekordet på maraton med i Berlin 2014. Ändå kunde faktiskt testlöparna gå i god för att man lyckats med ytterligare ett par förbättringar. Mellansulan består av en hel sula med Boost-material med ett mer stabilt skumlager över för ännu mer stöd och snabb stegavveckling.  Adidas har förskjutit yttersulan något och paketerat in den främre delen i ett nät av Continental Rubber, vilket ger en bättre flexibilitet och högre slitstyrka. Testlöparna tyckte också att ytterdelen som består av en blandning av mesh och ett mockaaktigt material kändes mjukare och passade bättre för bredare fötter än föregångaren. 

Bästa köp: Brooks Ghost 9

En sko med utomordentlig passform och funktion till ett överkomligt pris. Ghost är en trotjänare och har mottagit hela fem ”Editor’s Choice” tidigare. Den har legat stabilt i pris (runt 1600 kr) och med tanke på att många modeller nuförtiden kostar runt 1800 kr får du mycket för pengarna när du köper Ghost, vilket gör att den utnämns till bästa köp. Skon har en mjuk häldämpning som långlöpare älskar och en lite fastare framdel som ger en rask stegavveckling när du skruvar upp tempot. Yttersulan har ett tjockt lager gummi, så skon tål många kilometer, samtidigt som det är gott om mönster och spår, vilket ger en god kontakt med underlaget.

Bästa terrängsko: Brooks Cascadia 11

Denna ypperliga terrängsko har bara genomgått några små uppdateringar sedan debuten för 11 år sedan. Mellan- och yttersulan är densamma som i version 10. Sulan ger en solid löpkänsla med mycket stöd i alla skons ”fyra hörn”. Under framfoten finns ett extra lager för att det inte ska göra ont att trampa på vassa stenar och liknande. Yttersulan är grov med varierande längd på mönstringen, vilket ger bra grepp på flera olika typer av underlag.  

Läs också: Så går det till på RW:s skotester


Nr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Under Armour fortsätter att satsa på löpning

När Under Armours nya flaggskeppsbutik invigdes fick vi chansen att prata löpning med den globala...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Ny studie: Här är de snabbaste kolfiberskorna

Nu har de flesta skotillverkare en kolfibermodell – men vilken är egentligen bäst? Det har...

Läs mer