Här är 18 nya modeller – 13 odubbade och 5 dubbade – som kan underlätta din vinterträning, oavsett underlag och temperatur. Foto alla bilder: Luca Mara.
13 odubbade trailmodeller lämpade för varierande underlag:
Asics Gel Fuji Trabuco 6 GTX
Trabuco är en beteckning som har funnits med på Asics trail-modeller länge. Här handlar det om en utgåva som inte är begränsad till skogsterräng utan som klarar blandade underlag och varierande vinterförhållanden på ett utmärkt sätt. Yttersulan har ett relativt grovt mönster men med en klart lägre profil än på syskonskon Fuji Setsu. Fuji Trabuco har heller inga metalldubbar. Det gör att den passar bäst under blöta, slaskiga förhållanden då den inte alls ger samma bett mot snö och is som dubbade Fuji Setsu. Gortex-membranet ger däremot samma skydd mot väta och kyla. En gelkudde i häldelen ger extra stötdämpning och en så kallad ”rock plate” i framfoten skyddar mot vassa ojämnheter i underlaget.
Vikt: Herr 335 gram. Dam 285 gram.
Häldropp: 8 mm.
Pris: 1 600 kronor.
Hoka One One Speedgoat 2
Den här trailmodellen är uppkallad efter den amerikanske ultralöparen Karl “Speedgoat” Meltzer och är framtagen för att klara de flesta typer av underlag. Testlöparna uppskattade främst skons robusta konstruktion, rymliga passform och den nyutvecklade ovandelen i så kallat ”engineered mesh”. Det betyder att materialet har olika täthet i olika områden av väven för optimal avvägning mellan stöd, komfort och ventilation. På känt Hoka-vis är den vaggformade mellansulan väl tilltagen, vilket ger komfortabel stötdämpning på hårda och ojämna underlag. På lösa underlag levererar Vibram Megagrip-yttersulan med sitt specialutvecklade mönster ett säkert grepp i alla riktningar. Speedgoat 2 kan liknas vid en fyrhjulsdriven terrängbil, vilken säkert tar sig fram i de mest skiftande omgivningar – däremot kan man inte förvänta sig något riktigt ”bett” på isiga underlag.
Vikt: 289 gram (herr), 238 gram(dam).
Häldropp: 4 mm.
Pris: 1 900 kronor.
Här hittar du den.
Merrell All Out Crush 2 Goretex
Många löpare associerar kanske Merrell med minimalistiska skor, där låg vikt och direktkontakt med underlaget är de främsta kännetecknen. All Out Crush är visserligen en förhållandevis lätt skomodell, men den är också byggd för att ge ett säkert skydd mot underlagets ojämnheter. Den relativt mjuka och grovt mönstrade yttersulan ger bra grepp på varierande underlag.
Ovandelen har en tämligen avskalad utformning, där tunna laminerade förstärkningar runt framfoten är de enda stödjande detaljerna. Goretex-membranet har en så diskret utformning att det knappast märks av alls, delvis på grund av skons rymliga passform. Skon passar bäst till relativt breda fötter och har en fast, låg innersula som gör den rymlig också i hålfotspartiet. Tack vare den enkla konstruktionen utan onödiga designdetaljer blir slutresultatet en lätt, smidig allroundsko med bra skydd mot ruskväder ¬– men den ger inget supergrepp på isiga underlag.
Vikt: Herr 253 gram. Dam 210 gram.
Häldropp: 6 mm.
Pris: 1 500 kronor.
Mizuno Wave Hayate 4
Detta är en lätt, strömlinjeformad och följsam trailmodell med högst tillförlitliga greppegenskaper på kuperade underlag. Yttersulan är utvecklad av däcktillverkaren Michelin och har både ett markant sulmönster och en mjuk ytstruktur med bra vidhäftningsförmåga mot hårda underlag. Dessa egenskaper kommer främst till sin rätt när man forcerar branta uppförsbackar och löper på ojämna och ständigt växlande underlag. Mellansulan har en relativt låg profil, vilket ger skon en klart kvick löpkänsla. Framfot och häldel kan delvis röra sig oberoende av varandra genom en ledad konstruktion i mellanfoten kallad XtaRide. Detta ger säker markkontakt även när man löper på skrå, uppför och utför.
Ovandelen i Hayate har strategiskt placerade externa förstärkningar som ger en åtsmitande och stödjande passform. Däremot finns inga speciellt anpassade detaljer för löpning i snö och slask, varför skon fungerar bäst i relativt torra väderförhållanden och i plusgrader.
Vikt: Herr 280 gram. Dam 230 gram.
Häldropp: 9 mm.
Pris: 1 400 kronor.
New Balance Fresh Foam Hierro V3
Hierros utformning och uppbyggnad gör att man utan problem kan växla mellan löpning på i stort sett alla typer av underlag – torr asfalt, grus, gräs, slask och snö. Skon har nämligen en markant mjuk stötdämpning, vilket är den mest uppenbara uppdateringen från föregångaren V2. Den elastiska HypoSkin-plastfilmen som omger ovandelen ger struktur och skydd men tillåter ändå foten att röra sig på ett smidigt sätt. En omtyckt konstruktionsdetalj bland testlöparna var det mjuka, stickade partiet runt ankeln. Trots att det gör skon lite knepig att ta på lovordade testlöparna hur detta förhindrade skräp, smuts och väta att tränga ned i skon.
Megagrip-yttersulan från Vibram har egentligen inget markant trailmönster med aggressivt utformade dobbar eller räfflor, men ger ändå säkert grepp på de flesta underlag. Den breda sulbasen förstärker skons allmänt robusta och stabila känsla. Tillsammans med den skyddande ovandelen gör det tredje generationen Hierro till ett utmärkt val för våta, moddiga vintervägar.
Vikt: Herr 328 gram. Dam 269 gram.
Häldropp: 8 mm.
Pris: 1 500 kronor.
Här hittar du den.
New Balance Summit Unknown
Detta är främst en sko för drivna löpare, som håller högt tempo i träningen och prioriterar låg vikt samt en åtsmitande passform. Mellansulan är tillverkad i ett fast skumplastmaterial som New Balance kallar REVlit, medan yttersulans relativt mjuka gummiblandning Hydrohesion ger hög friktion mot underlaget för säkert grepp.
Ovandelens stödjande detaljer är laminerade mot ett formfast nätmaterial, vilket ger hela skon en påtagligt fast känsla och en väl omslutande passform. Detta förstärks av skons elastiska, sockliknande plös, som är fäst i skons botten. Summit Unknown är främst en kvick trailmodell, som bäst lämpar sig för kuperad, omväxlande skogsterräng. Den kan däremot inte matcha syskonmodellen Hierro när kung Bore invaderar på allvar.
Vikt: Herr 247 gram. Dam 204 gram.
Häldropp: 10 mm.
Pris: 1 300 kronor.
Här hittar du den.
Salomon Sense Ride Nocturne
Detta är en Salomon-modell för mindre extrema väderförhållanden än Speedspike CS. Det måttligt aggressiva sulmönstret gör skon mest lämplig för löpare som tränar på blandade underlag under vintern, men som inte har behov av supergrepp på is och snö. Ovandelen är tillverkad i en robust nylonmesh, men har inga extra vattenavvisande detaljer. Skon har en klart åtsmitande passform, varför man gärna kan gå upp ett halvnummer i storlek. Tunna, smidiga laminerade plastförstärkningar runt mellanfoten håller foten säkert på plats och Salomons Quicklace-system gör att man lätt finjusterar passformen under löprundan. Nocturne innebär att skon är försedd med reflekterande material i ovandelen, vilket ökar synligheten i vintermörkret.
Vikt: 295 gram (unisex).
Häldropp: 8 mm.
Pris: 1 500 kronor.
Saucony Peregrine 8 Ice+
Sauconys populära trailmodell Peregrine är nu inne på sin åttonde säsong. Lika länge har dock inte den speciella vinterutgåvan Ice+ funnits med, varför modellbeteckningen kan verka lite förvirrande. Det är nu den tredje generationen Ice+ som lanseras, men bägge varianterna av Peregrine är byggda på samma läst och har därmed en tämligen likartad passform. Såväl ovandel som yttersula skiljer sig dock åt. Vinterskon har – till skillnad från trailversionen av Peregrine – en vattenavstötande ovandel.
Den mest markanta skillnaden är däremot yttersulan. Ice+ är försedd med en så kallad Vibram Artic Grip-sula, där både häldel och framfot har fått v-formade infällningar av en speciell gummiblandning som ska ge ökad friktion mot underlaget. Materialet har en yta som påminner om sandpapper och är ett intressant alternativ till metalldubb. Det ger förvånansvärt säkert fäste mot släta is- och snöunderlag. Vid djup snö och snömodd är det däremot inte lika tillförlitligt som dubbar. Å andra sidan uppför sig skon alldeles utmärkt också på de partier av barmark, som man ofta passerar på sina vintriga träningspass.
Vikt: Herr 295 gram. Dam 266 gram.
Häldropp: 4 mm.
Pris: 1 800 kronor.
Här hittar du den.
Adidas Pureboost RBL
Även om designen kanske ger klara modeassociationer är detta är en löpsko med flera funktionella vinteranpassade konstruktionsdetaljer. Ovandelen är tillverkad med hjälp av en stickningsteknik som gör att den både blir följsam och ger en något bättre isolation jämfört med vanlig vävteknik. Materialet är också behandlat för att ge en vattenavvisande effekt. För att få en tätt åtsmitande passform i ankelpartiet har skon försetts med ett halvhögt elastiskt skaft.
Sulplattformen är extra bred i framfoten för att ge en ökad kontaktyta mot underlaget. Boost-mellansulan behåller sin höga stötdämpningsförmåga också vid låga vintertemperaturer. Yttersulans rutmönster i relativt mjuk gummiblandning ger bra fäste på olika typer av underlag, undantaget hård blankis. Tack vare yttersulans utformning samt skons mjuka stötdämpning kommer Pureboost RBL bäst till sin rätt på blöt asfalt och andra hårda underlag.
Vikt: 319 gram (unisex).
Häldropp: 8 mm.
Pris: 1 600 kronor.
Brooks Ghost 11 GTX
Det är knappast förvånande att Brooks valt att lansera en vinteranpassad version av modellen Ghost. Standardversionen finns nu i en elfte upplaga, och få löpskor har fått så många utmärkelser och positiva testomdömen som just Ghost – inte minst för dess komfort och allsidighet.
GTX-prefixet innebär att vinterskon har ett vattentätt Goretex-membran i ovandelen. I övrigt är skon uppbyggd på samma sätt – inklusive yttersulans mönster – som standardmodellen. I klartext innebär detta att man – till priset av en cirka 25 gram tyngre sko – kan förvänta sig samma mjuka stötdämpning och kvicka löpkänsla som i den vanliga Ghost-modellen, men med ett effektivt skydd mot kyla och väta.
Vikt: Herr 335 gram. Dam 295 gram.
Häldropp: 10 mm.
Pris: 1 700 kronor.
Här hittar du den.
Mizuno Wave Ibuki GTX
Denna nykomling i Mizuno-programmet riktar sig till löpare som söker en skomodell för tuffa vinterförhållanden. Ett helt nytt sulmönster kallat X-10 ger säkert grepp både på hårda och mjuka underlag. Mellansulan har Mizunos stabiliserande och stötdämpande Wave-platta inkapslad i ett robust mellansulmaterial. Ovandelen är försedd med ett vattentätt Goretex-membran för att säkerställa torra fötter också i snö och slask. Skon har ett tämligen konventionellt häldropp på 10 millimeter, vilket tillsammans med en generellt stadig uppbyggnad gör Ibuki till en klart prisvärd och tålig arbetshäst för långa, slaskiga distanspass.
Skon erbjuder däremot inget extra bra grepp på is och snö.
Vikt: Herr 340 gram. Dam 285 gram.
Häldropp: 9 mm.
Pris: 1 200 kronor.
Nike Air Pegasus 35 Shield
Nike har under många år erbjudit vinteranpassade varianter av sina två mest långlivade löpskomodeller. Förutom klassikern Pegasus har också stabila Zoom Structure (se nedan) funnits i ett utförande där ovandelen har vattenavvisande egenskaper (Shield). Den senaste uppdateringen av Pegasus Shield har fått en radikalt ändrad design jämfört med föregångaren. Den mjuka, följsamma ovandelen ger närmast intrycket av en bekväm filttoffla trots sin vattenavvisande funktion. Sömmarna är förseglade för att bättre stå emot väta och skon har försetts med en typ av snabbsnörning som man oftast finner på trailmodeller. Yttersulan har en vinteranpassad mönstring, som skiljer sig något från standardvarianten av Pegasus 35 som lanserades i somras. Däremot är den mjuka Cushlon-mellansulan med en integrerad Zoom Air-enhet identisk på bägge Pegasus-varianterna. Slutomdömet är att detta är en lyckad uppdatering av en bekväm och neutral sko: Shield-teknologin säkerställer torra fötter i vinterslasket och skon fungerar utmärkt till såväl långa som snabbare träningspass.
Vikt: Herr 280 gram. Dam 225 gram.
Häldropp: 10 mm.
Pris: 1 300 kronor.
Här hittar du den.
Nike Zoom Structure 22 Shield
Inför kommande vintersäsong uppdaterar Nike hela grundkonstruktionen på sin stabilitetsmodell Zoom Structure från utgåva 21 till 22. Det innebär att skon samtidigt lanseras både i ett utförande med normal ovandel och i en vinteranpassad Shield-utgåva. Mellansula och yttersula är identiska på bägge modellalternativen. För en extra hundralapp får man den vattenavstötande Shield-funktionen i vinterversionen.
Den stabiliserande kilen på skons innersida finns kvar precis som hos föregångaren, även om den visuellt ser något annorlunda ut. I likhet med tidigare versioner har Structure 22 en stötdämpande Zoom Air-platta inkapslad i mellansulans främre del. Structure Shield är enkelt uttryckt ett stadigare vinteralternativ till Pegasus Shield, som å andra sidan är lättare och har en klart mjukare löpkänsla. Prislappen är densamma, så valet bör avgöras av vilka individuella behov man har.
Vikt: Herr 299 gram. Dam 259 gram.
Häldropp: 10 mm.
Pris: 1 300 kronor.
Här hittar du den.
5 DUBBADE VINTERSKOR FÖR BÄSTA GREPP PÅ IS OCH SNÖ:
Asics Gel Fuji Setsu 2 GTX
Med Gel Fuji Setsu 2 erbjuder Asics en modell som är anpassad för de allra mest bistra vinterförhållanden. Den robusta ovandelen är försedd med ett Goretex-membran för att hålla fukt och kyla på utsidan och den aggressivt mönstrade yttersula har försetts med 15 metalldubbar för att säkerställa greppet på isiga och snöiga underlag. Mellansulan av Solyte-skum har kompletterats med ett gelskikt i hela skons längd, vilket ger hög stötdämpning också på hårda underlag. Passformen är klart åtsmitande, varför modellen fungerar bäst till normalbreda eller smala fötter. Fuji Setsu GTX är relativt stel och tung, men å andra sidan ger den ett suveränt skydd mot elementen och ett tryggt fäste på alla typer av vinterunderlag.
Vikt: Herr 337 gram. Dam 283 gram.
Häldropp: 10 mm.
Pris: 1 700 kronor.
Här hittar du den.
Icebug Oribi3 BUGrip GTX
Svenskbaserade Icebug insåg att det rådde brist på funktionella vinterträningsskor med dubbar i början på 2000-talet. Sedan dess har man jobbat hårt och målmedvetet för att råda bot på detta.
Skon med det långa modellnamnet Oribi3 BUGrip GTX är något av företagets flaggskepp, en löpsko som klarar de allra mest utmanande vinterförhållanden. Främst tack vare Icebugs patenterade BUGrip-teknologi – i det här fallet 14 stycken slitstarka metalldubbar som ger säkert grepp på is och hårdpackad snö, men som fjädrar in i sulan vid belastning mot hårda underlag. Trots ett vattentätt Goretex-membran är skon dessutom överraskande lätt och följsam. Med ett minimum av sömmar och en avskalad design har Icebug tydligt prioriterat funktion före ett flashigt utseende. Med denna modell kan du träna säkert under de mest tuffa vinterförhållanden, utan att behöva göra avkall på ditt naturliga löpsteg.
Vikt: Herr 285 gram. Dam 245 gram.
Häldropp: 7 mm.
Pris: 2 000 kronor.
Här hittar du den.
Icebug DTS4 BUGrip
DTS står för Distance Training Shoe, det vill säga en sko speciellt lämpad för långa distanspass. Modellen är allmänt mer robust och komfortabel än syskonmodellen Oribi och yttersulan har hela 19 stycken så kallade dynamiska BUGrip-dubbar i karbidstål.
Ett vattenavvisande membran under ovandelens kraftigt förstärkta väv gör att skon tål regn, snö och slask på ett utomordentligt sätt. En bred sulplattform och ett relativt högt häldropp (12 mm) förstärker intrycket av en pålitlig arbetshäst för långa vinterpass. Den relativt höga vikten är lätt att tolerera med tanke på det säkra greppet och det skydd mot väta och kyla som DTS4 erbjuder.
Vikt: Herr 340 gram. Dam 290 gram.
Häldropp: 12 mm.
Pris: 1 900 kronor.
Här hittar du den.
Salming iSpike
Låg vikt, flexibilitet, god markkontakt och naturlig löpkänsla är begrepp starkt förknippade med alla Salmings löpskomodeller. När man nu breddar sitt modellprogram med en speciell vinterträningssko har man på intet sätt övergett sina grundidéer om hur en funktionell löpträningssko bör utformas. Trots att iSpike är försedd med inte mindre än 13 karbidförstärkta rostfria ståldubbar handlar det om en följsam och relativt smidig löpsko. Förklaringen är delvis en nyutvecklad Vibram-yttersula kallad LiteBase, där man tack vare en speciell gummiblandning kunnat reducera tjockleken utan att kompromissa med slitstyrka och grepp. Värt att notera är att metalldubbarna endast väger drygt ett gram styck. Lägg därtill en tålig och stadig, väl omslutande ovandel och slutresultatet blir ett tryggt och säkert skoval för utmanande löpning på såväl is och snö som slaskiga eller leriga underlag.
Vikt: Herr 268 gram. Dam 225 gram.
Häldropp: 5 mm.
Pris: 2 200 kronor.
Salomon Speedspike CS
Speedspike CS är speciellt utformad för löpning under verkligt krävande vinterförhållanden. Den grovt mönstrade yttersulan är försedd med 15 strategiskt väl placerade metalldubbar av karbidstål. Det ger ett pålitligt grepp på såväl hårda isiga underlag som i lössnö, men också på mjuka, leriga underlag. I övergången mellan mellansula och ovandel är skon försedd med en förstärkning runt om hela skon kallad MudGuard, vilket ger ett extra skydd mot slask och väta. Skons framfot har dessutom ett vattentätt membran. Istället för konventionell snörning har skon Salomons Quicklace-system – en tunn kabel som med ett enkelt handgrepp reglerar trycket över vristen. Modellen tillverkas endast i unisex-utförande, men den åtsmitande passformen gör att den fungerar väl också för kvinnor. Gedigna greppegenskaper, stabil konstruktion och funktionellt skydd mot väta gör Speedspike CS till ett utmärkt val för löpare som inte låter vinterföret begränsa träningen.
Vikt: 305 gram (unisex).
Häldropp: 6 mm.
Pris: 1 800 kronor.
Här hittar du den.
Antal kommentarer: 52
Adam Hellström
Självfallet deltar jag och hoppas på vinst.
Ola Nissen
Klart man gärna cyklar omkring på en Crescent
Sara Bonardi
Fantastiskt bra utbud och närhet till butikerna!
Lindqvist Therése
Hoppas på vinst!
Christer Landh
Lycka till med nya butiken ! Klart man vill vinna en fin Crescent cykel !
Sabine Jämtlinger
Någon snodde min gamla skruttcykel och nu önskar jag mig en ny så att jag kan cykla till jobbet och annat och få luft och energi istället för att trängas med en massa folk på tunnelbanan.
JOCKE FISCHER-HOLMSTRÖM
Snygga hojar,en sådan vill man gärna vinna!
Åsa Axelsson
Tänker att om jag vinner så vill jag ge den till min man!
Fredrik Brobeck
Skulle jättegärna vilja komma igång att cykla som är en fantastisk motions-/träningsform.
Aleksandra Carlsson
Med nytt jobb på G så har jag bestämt mig för att låta bilen stå och cykla tor till jobbet. Två mil enkel väg. Skulle vara så roligt att få göra denna resa- både resan med nytt jobb och på ett miljövänligare sätt än bilen- på en ny Crescent.
Ulf Byström
Brukar inte tävla… för jag vinner aldrig. Men då jag såg att det var en Crescent och tänkte på hur bra min gamla trotjänare (nu 18 år gammal och ”still going strong”) har varit så tänkte jag varför inte. Har nu dessutom (efter en allvarlig cykelolycka) bestämt att ta cykeln igen till jobbet. Håller tummarna…
Åsa Cederström
Om jag vinner så kommer jag satsa på klassikern ( gillar egentligen inte cykling …) körde Vasaloppet 2016 , anmält mig igen till 18 och anmält mig till Lidingö …… Men klassikern är en dyr historia …..
Patrik Andersson
Tummen upp för Velo & Oxygen, när vi för ett besök hos släkt i Stockholm ska packa, vi bokar självklart in ett årligt besök i Nacka! =)
Andreas Eriksson
Med en klassiker i sikte tills nästa år och en hel del inköp av de olika produkterna/utgifterna som krävs (Längdskidor, rullskidor, löparskor, simdräkter, träningsläger/resor osv) så vore en cykel av bästa märke verkligen på sin plats. Detta skulle innebära att min träning mot klassikern kan ta fart tidigare än planerat! Håller mina tummar och tår, väl mött! Hälsningar, Andreas
Anders Dahlqvist
Tack för erbjudandet att vara med i utlottningen av cykel. Om jag vinner, hämtar jag gärna cykeln i Sickla.
Mattias Seaberg
Har cykelpendlat med min gamla Crescent i snart 10 år. Skulle vara trevligt att åka mer ståndsmässigt de nästkommande 10 åren.
Magnus Andersson
Grym cykel., en kombination av snygg design och attityd. Har dom senaste månaderna uppdaterat båda barnen med nya cyklar. Så nu känner jag att jag själv behöver en uppdatering. Allt för att kunna hänga med när vi alla gör våra gemensamma cykelutflykter. Samt när man själv drar ut på sina träningsrundor.
Camilla
Jag cyklar i dag på en racer men detta skulle vara en perfekt pendlarcykel för mig, som har 14 km till jobbet enkel resa och är en hel del i stadstrafik. Så snygg! Håller tummarna stenhårt. 🙂
Inger söderström
Inbiten löpare har efter knäskada blivit entusiastisk cyklist. Skulle såå gärna vilja ha en så fin cykel!
Kristina
Lovar att börja cykla igen om jag vinner en Crescent Centi. Brukade ofta cykla till jobbet förut men slutade efter en liten påkörning
Jens Nielsen
Kul tävling! Har stort behov av en ny cykel, då vårt cykelgarage på gården brann upp och tog med sig alla familjens cyklar gick upp i rök.. Då våra cyklar var över 5år gamla så vi fick inte ut något på försäkringen. Skulle vilja ställa bilen och börja cykelpendla till arbetet igen.
http://www.expressen.se/gt/kraftig-brand-harjar-i-centrala-goteborg/
Sandra Rydoff
Åå jag som precis har upptäckt cykling ”på riktigt” -gör min första tjejvättern i juni önskar mig verkligen en helt ny fin cykel som denna att få susa fram på
Jens Häger
Med min gamla hoj
är det inte särskilt skoj
att trampa till stan och tillbaka,
för det är mest gnissel och knaka.
Men med en sprillans Crescent Zetta
kommer jag med glädje mig på sadeln sätta!
Bo Runefjärd
Behöver en bra cykel nu,då jag inte springer längre efter en lungoperation
Catrin Thor
Behöver verkligen en cykel och gärna en sån här fin, det vore ju drömmen…. Där jag bor är det många långa backar
Sabina Karlsson
Det hade varit ljuvligt att vinna den här skönheten för att ta pauser från vardagspusslet och ge sig ut på lite välförtjänt egentid!
Magnus Gunnarsson
Kört Crescent hela livet, klart bäst.
Vore kul att bli lycklig ägare till en ny
Linus H
Vi har precis köpt ny cykel till grabben och sett alla de oinspirerande butiker där väldigt få ens har cyklar som deras primära område. Bara att gå in på Velo & Oxygens hemsida väcker ju ett habegär till att köpa ny cykel och aldrig kliva av den!
Elinor I
Vill gärna en Crescent vinna
för då kanske jag skulle hinna
Att få kroppen min i trim
inför sommarens spring och sim!
Mari-Louise Nordin
Cykel ”Kul tur” på hjul med en Crescent.
Ninnie Persson
Tänk att få byta ut min tröga stålhäst mot en Centi!!! Så mycket jag skulle vinna på att återuppta cyklingen!
Roland Hulander
En Zetta skulle sitta som en smäck för träningsturer på grusvägar som man inte vill köra med racern(som omväxling)
Camilla Ländin
Det är en härlig känsla att swisha iväg på en cykel på ett träningspass . Det är även en effektiv transport till jobb och kompisar för en fika. Ibland enklare och snabbare än att ta bilen och dessutom miljövänligt.
Det är smart med en hybridcykel som man kan använda till mycket.
Per H
Tre stulna cyklar på två år har fått mig och sambon att lessna på cykling. En Crescent skulle få ge oss cykelglädjen tillbaka!
Roger Stark
med en ny Crescent Zetta
vill jag cykelkarriären fortsätta
Per Cedernaes
öMin Cresent från 1983 är sönernas favorit fortfarande. Slitdelar är alltid värda att ersätta eftersom cykeln fortfarande är bättre än alla senare inköpta.
Camilla Thellenberg Karlsson
Snabbare, starkare, högre. Skulle vilja flyga fram med en ny cykel
Camilla
Älskar att cykla! Men gav bort min fina cyckel för jag har inte kunnat cykla på 10 år p.g.a en skada i fotleden. Lyckad operation har nu gett mig hoppet åter om att än en gång få glädje av en ny cyckel.
Clarinda
Vill verkligen vinna en Centi. Hoppas, hoppas! Har redan börjat fantisera om vilka cykelturer jag ska göra.
Sabina Thyselius
Gör det rätta välj en Zetta
Kerstin Sjöqvist
Hoppas att det är min tur att vinna!
Mattias K
Fan vad kul!! Skulle bli en riktigt fin upgrade ifall man hade turen att vinna!
Jessica Åkesson
Wow vilken tävling – självklart är jag med! Har nyligen flyttat en bit från stan så jag har mer än gärna en cykel som man kan ta till och från jobbet samt övriga cykelturer med min son i vår vackra natur.
Christian Gustavson
Då jag cyklar nästan varje dag till jobbet 8km enkel resa. På en racer fina soliga dagar och på en Fatbike de dagar jag känner för en skogstur på vägen hem. Så skulle det passa perfekt med en hybrid alla de dagar jag nu tar bilen istället för cykel.
Anonym
En cykel från Cresent är klass, och min gamla hoj är kass
En Centi vore så bra och den är ju så snygg – jag skulle på pendlingen bli stygg!
Malin Gulver
Jag har inte ägt en cykel på flera år men skulle behöva en, istället för bilen jag allt som oftast tar.
Jörgen
Vore ju kanon att variera löpningen med cykling på en grym cykel!
Sylvia
Behöver verkligen ta upp träningen efter en graviditet och föräldrarledighet. Jag har anmält mig till Triathalon i sommar och är i hårdträning. För att jag ska kunna tävla behöver jag en cykel. De jag har kollat på är föe dyra och dem som lånar ut är inte kompatibel med min kropp/längd. Det skulle vara så skönt att slippa låna, mecka osv osv. Därför önskar jag min alldeles egna. Så skönt att komma i mål sen 🙂
Katarina Nyberg
Äldre något rundlagd kvinna,
önskar Crescent Zetta vinna,
från Velo o Oxygen,
få fram min cykelgen
och formen min återfinna.
Hans Johansson
Dags att besegra latmasken innan har mig helt i sitt grepp,och ändra min livsföring radikalt.Jag behöver stadga min karaktär så det här verkar vara rätt utmaning för mig!
Markus Lundkvist
Mitt cykelstall kunde knappast vara värre
Beståendes av en sliten oväxlad tralla
Det är dags att grensla en ram för en herre
Med estetik och kvalité som tilltalar alla
Med Zetta ska jag rulla mot nya höjder
Dess lätthet och styrka bär dag för dag
Den ger mig nytta, den ger mig fröjder
För och med den slår mitt hjärta slag
Johan Haglund
Med väldigt mycket spring i benen skulle det vara trevligt med sadel ibland i grenen
Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in