Vinterns bästa skoköp – här är skorna Runner’s World väljer!

Vinterns bästa skoköp – här är skorna Runner’s World väljer!


Bästa köp: Nike Air Zoom Structure 20 1 200 kr
I Nikes nya kategoriindelning hamnar Structure under rubriken ”Run fast”, vilket kanske är något överraskande med tanke på att det är en stabilitetsmodell. Mellansulan har två olika densiteter, där den mediala (inre) delen är snett vinklad och uppdragen mot ovandelen för att ge stöd och pronationskontroll.

De olika delarna är formpressade så att man har kunnat undvika markanta skarvar, vilka tenderar att göra skon stel och styv. En Zoom Air-enhet i framfoten ger en fast plattform för frånskjutet. För ökad komfort sluter ovandelen också om en del av fotens undersida. Det betyder att den platta ytan under foten blir mindre och att skon blir mer följsam. 


Runner’s val: Nike Zoom Span 1 000 kr
”Detta är en Pegasus i ett något stabilare utförande”, menade en av våra mest erfarna testlöpare, som har avverkat massor av träningsmil i just Pegasus. Det som ger Span lite extra stabilitet är en ganska oansenlig kilkonstruktion under fotvalvet. Men löpare med en neutral fotisättning kommer nog inte ens att märka av denna konstruktionsdetalj, eftersom den är placerad under ett skikt av mjukt mellansulematerial. Löpkänslan kan därför faktiskt upplevas som mjukare än i Pegasus.

Våra labbtester visar att höjden på sulplattformarna (mellansula plus yttersula) hos Span respektive Pegasus är snarlika, men mellansulan på Span komprimeras lättare. Flera testlöpare tyckte att Span faktiskt påminde om en lätt tävlingssko – Span är också cirka 25 gram lättare än Pegasus-modellen. (Denna modell finns endast på Intersport i Sverige.)


Kolla in hela testet och hitta rätt sko för dig med hjälp av vår skoguide:

Det här är början av en artikel från Runner’s World nr 1 2017.
Du kan läsa hela artikeln och tidningen digitalt genom följande:


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så väljer du rätt löparskor – för just dig!

Den här checklistan är framtagen för att hjälpa dig att hitta en skomodell som passar just dina fötter och ditt...

Läs mer