2011 bjuder på många helt nya lopp
Nu drar vi på Min Utmaning igång träningen inför höstens Lidingölopp. Förutom att ta hjälp av våra träningsprogram kan du nu också vara med och tävla om klädkit från adidas som en extra morot. Här finns all info om hur det går till.

2011 bjuder på många helt nya loppMiljösprånget – Lördag 5 juni
5 juni, då Miljösprånget för första gången arrangeras, är passande nog FN:s världsmiljödag. Loppet går längs en 10 km lång bana i Solna. Det som gör loppet unikt är att 30 procent av deltagarnas anmälningavgifter, enligt arrangören, ska gå firekt till tydliga och konkreta miljömål.

– Vi vill se konkreta miljöresultat och det bästa sättet att göra det är att börja i vår närmiljö. Möjligheten att ha kul och förbättra sin hälsa samtidigt som man gör någonting gott för miljön är något som vi tror tilltalar många av dagens motionslöpare, säger Hakim Belarbi, en av initiativtagarna till Miljösprånget i ett pressmeddelande.

Malmömilen – Lördag 18 juni
Malmömilen är ett nytt 10 km långt stadslopp som har premiär för i år. Med tanke på den sydliga stadens avsaknad av tuffa backar kan det vara ett bra tillfälle för den som vill prova på att slå ett nytt personligt rekord.

– Det viktigaste för oss är att göra ett riktigt bra och kul löplopp i år, då vi vill ordna ett ännu bättre lopp nästa år och vill tillåta ännu fler startande då. 2011 kan vi tyvärr endast ta emot 5.000 löpare för att kunna upprätthålla kvalitén, säger Anders Sjöberg, huvudansvarig för loppet, i ett pressmeddelande.

Tällberg Halvmarathon – Lördag 6 augusti
Tällberg Halvmarathon genomförs i år för första gången. Loppet som går mitt i hjärtat av Dalarna bjuder dock inte bara på röda stugor med vita knutar och bedårande utsikt över Siljan – det är enligt arrangören bitvis också ett kuperat och utmanande tävling.

– Det kommer att bli en fantastisk upplevelse för löparna. Bansträckningen är lagd för att skapa en maximal visuell kontakt med de miljöer som gjort Tällberg känt över hela världen. Och tidpunkten är perfekt ur turistsynpunkt, massor av folk befinner sig i trakten av olika anledningar och vi har all hotellkapacitet man kan önska sig i närmiljön, säger Michael Reander, som tillsammans med Britt-Mari Dalin är tävlingsledare för arrangemanget, i ett pressmeddelande. 

Malmö Halvmarathon – Lördag 13 augusti
Malmö får i år också ett nytt lopp över 21,1 km. Malmö Halvmarathon har redan nu över 1100 föranmälda löpare och kommer, liksom Malmömilen, troligtvis bjuda på bra förutsättningar för snabba tider på en platt bana. 

Sicklaloppet – Lördag 1 oktober
Sicklaloppet går på en 10 km-bana genom Sickla och Hammarby Sjöstad i Stockholm. Det här är ett helt nytt motionslopp med start och mål i Sickla Köpkvarter och arrangeras av Järla IF.

– Sickla och Hammarby Sjöstad är ett område med väldigt många motionärer och träningsintresserade. Förutsättningarna för ett lopp här längs våra fina sjöstränder är fantastiskt fina, säger Fredrik Trahn, tävlingsledare för Sicklaloppet, i ett pressmeddelande.


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 3

Haile

Någon som vet om miljösprångets bana är kontrollmätt?


Miljösprånget

Hej Haile. Den är inte det just nu i detta ögonblick. Men den kommer att vara kontrolmätt och redo att springas till den 5 juni. Vi har pratat med en kontrollmätare och han hinner förhoppningsvis komma ut och mäta nu i veckan. Mvh MiljösprångetLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Etiopiskt i topp – och mycket starka svenska insatser i Stockholm Marathon

I ASICS Stockholm Marathon var de svenska löparna inte långt efter vinnarna. Carolina Wikström vann...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Favoritsegrare på Lidingöloppets tremil

Förhandstippade Samuel Russom vann herrklassen och Sylvia Medugu vann damklassen på Lidingöloppets tremil.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Göteborgsvarvet backar – arrangerar nytt lopp i november

Efter kritiken mot beslutet att ställa in erbjuder Göteborgsvarvet nu i stället ett helt nytt...

Läs mer
Kleist och Gelfgren historiska svenska trailmästare

I söndags (19/9) avgjordes det första officiella svenska mästerskapet i traillöpning i Ljungskile – två varv på en 22,5 km...

Läs mer
Lidingöloppet lanserar nytt femkilometerslopp

Den traditionella Lidingöloppshelgen sträcks i år ut över en hel vecka för att minska risken för smittspridning. Dessutom lanserar man...

Läs mer
Glädjebeskedet: Fullskaligt ASICS Stockholm Marathon genomförs 9 oktober

Restriktionerna för offentliga sammankomster släpps den 29 september, vilket betyder att motionsarrangemang och tävlingar kan genomföras som normalt. Det innebär...

Läs mer