2011 bjuder på många helt nya lopp
Nu drar vi på Min Utmaning igång träningen inför höstens Lidingölopp. Förutom att ta hjälp av våra träningsprogram kan du nu också vara med och tävla om klädkit från adidas som en extra morot. Här finns all info om hur det går till.

2011 bjuder på många helt nya loppMiljösprånget – Lördag 5 juni
5 juni, då Miljösprånget för första gången arrangeras, är passande nog FN:s världsmiljödag. Loppet går längs en 10 km lång bana i Solna. Det som gör loppet unikt är att 30 procent av deltagarnas anmälningavgifter, enligt arrangören, ska gå firekt till tydliga och konkreta miljömål.

– Vi vill se konkreta miljöresultat och det bästa sättet att göra det är att börja i vår närmiljö. Möjligheten att ha kul och förbättra sin hälsa samtidigt som man gör någonting gott för miljön är något som vi tror tilltalar många av dagens motionslöpare, säger Hakim Belarbi, en av initiativtagarna till Miljösprånget i ett pressmeddelande.

Malmömilen – Lördag 18 juni
Malmömilen är ett nytt 10 km långt stadslopp som har premiär för i år. Med tanke på den sydliga stadens avsaknad av tuffa backar kan det vara ett bra tillfälle för den som vill prova på att slå ett nytt personligt rekord.

– Det viktigaste för oss är att göra ett riktigt bra och kul löplopp i år, då vi vill ordna ett ännu bättre lopp nästa år och vill tillåta ännu fler startande då. 2011 kan vi tyvärr endast ta emot 5.000 löpare för att kunna upprätthålla kvalitén, säger Anders Sjöberg, huvudansvarig för loppet, i ett pressmeddelande.

Tällberg Halvmarathon – Lördag 6 augusti
Tällberg Halvmarathon genomförs i år för första gången. Loppet som går mitt i hjärtat av Dalarna bjuder dock inte bara på röda stugor med vita knutar och bedårande utsikt över Siljan – det är enligt arrangören bitvis också ett kuperat och utmanande tävling.

– Det kommer att bli en fantastisk upplevelse för löparna. Bansträckningen är lagd för att skapa en maximal visuell kontakt med de miljöer som gjort Tällberg känt över hela världen. Och tidpunkten är perfekt ur turistsynpunkt, massor av folk befinner sig i trakten av olika anledningar och vi har all hotellkapacitet man kan önska sig i närmiljön, säger Michael Reander, som tillsammans med Britt-Mari Dalin är tävlingsledare för arrangemanget, i ett pressmeddelande. 

Malmö Halvmarathon – Lördag 13 augusti
Malmö får i år också ett nytt lopp över 21,1 km. Malmö Halvmarathon har redan nu över 1100 föranmälda löpare och kommer, liksom Malmömilen, troligtvis bjuda på bra förutsättningar för snabba tider på en platt bana. 

Sicklaloppet – Lördag 1 oktober
Sicklaloppet går på en 10 km-bana genom Sickla och Hammarby Sjöstad i Stockholm. Det här är ett helt nytt motionslopp med start och mål i Sickla Köpkvarter och arrangeras av Järla IF.

– Sickla och Hammarby Sjöstad är ett område med väldigt många motionärer och träningsintresserade. Förutsättningarna för ett lopp här längs våra fina sjöstränder är fantastiskt fina, säger Fredrik Trahn, tävlingsledare för Sicklaloppet, i ett pressmeddelande.


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Äntligen Långlopp! Träningsprogram inför höstens lopp.
  • 11 snabba kolfiberskor
  • Så fixar du sommarvärmen
  • Allt om OS i Tokyo!
  • Därför blir du lycklig av löpning
  • Extra bilaga. Nybörjarguide
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 3

Haile

Någon som vet om miljösprångets bana är kontrollmätt?


Miljösprånget

Hej Haile. Den är inte det just nu i detta ögonblick. Men den kommer att vara kontrolmätt och redo att springas till den 5 juni. Vi har pratat med en kontrollmätare och han hinner förhoppningsvis komma ut och mäta nu i veckan. Mvh MiljösprångetLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Denisova och Glans SM vinnare 10 km

SM 10 km väg 2021 avgjordes under riktigt varma och tuffa förhållanden på F1-banan i...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Varvetprogram med Musse, Hanna och Szacke!

Nu startar Göteborgsvarvs-programmet där coacherna Musse, Szacke & Hanna vill inspirera alla Varvetlöpare att klara...

Läs mer

Häng med Ewerlöf & Szalkai mot Lidingöloppet – nya inspirerande träningsprogram!

Inför 2021 års upplaga av TCS Lidingöloppet har Malin Ewerlöf och Anders Szalkai skapat helt...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Lidingöloppets digitala lopp – nu på turné!

Med start den 19 april arrangerar Lidingöloppet "digitala lopp" på några av de populäraste motionsslingorna...

Läs mer
Lidingöloppet blir en vecka längre

För att öka säkerheten och tryggheten för löparna förlängs perioden för TCS Lidingöloppsveckan, från 24 september till 3 oktober. Den klassiska tremilen...

Läs mer
ASICS Stockholm Marathon flyttar till oktober

På grund av den pågående pandemin och de restriktioner för folksamlingar som råder tvingas ASICS Stockholm Marathon skjutas fram. Loppet...

Läs mer