Blogg

Mitt 119:e RW Blogginlägg


– well I´m just out of school/ Like i´m real real cool/ Gotta dance like a fool/ Got a message that i gotta be a wild one! (Iggy Pop- Real wild child)


– Paradis är gula och Alladin är bruna. Jag fattar!

– Julens bästa mail kom från en landslagsspelare jag tränat några år. Hon skrev från hjärtat ett långt , fint mail om vår resa tillsammans. Mycket starkt och för mig som gillar bekräftelse var det 1000 poäng! 

– Nu har det börjat smyga sig in begreppen A1, A2 och A3 hos vissa lag inom fotbollen. Sluta genast! Fotboll är inte skidåkning. Begreppen A1-A3 står för Aerob 1-3 och används inom skidåkningen för att beskriva ansträngningsgraden och puls.

A1 långpass prattempo 55-70% av maxpuls 1-4 timmar.

A 2 distanspass medelfart 70-85% av maxpuls 

A 3 snabbare pass 85-90% av maxpuls

A3+ och An finns också där ansträngningen är nära max

Dessa benämningar fungerar bra i skidåkning där det av tradition är långa träningspass och intervaller ofta är ”naturliga intervaller” eller på tid.

– Inom löpningen har det använts/använder det som ni ser i all litteratur/nätartiklar mm följande: Långpass – distanspass- tröskelträning-långintervall-kort intervall-tempolopp-fartlek-backträning och i vissa fall brukar jag skilja på syreupptagningsintervall (lite lugnare fart men kort vila) och tempointervall (högre fart-längre vila) Detta fungerar bra i löpningen där vi ofta har fasta pass på sträcka och vissa tider att hålla.

– Inom fotbollen bör vi inte blanda in skidåkningstermer. När det alltmer pratas om grenspecifik träning, kondition med boll mm. Det räcker att prata syreupptagningsningsintervaller- tempointervaller-snabbhetsuthållighet-snabbhet samt mjölksyretolerans-mjölksyreproduktionspass. Inom fotbollen så finns det pass som tenderar pulszonerna i A 1 (teknik-träning, taktisk träning ex) 

– AIK fotboll värvade en Nigeriansk spelare som heter Dickson Etuhu. Han har spelat 111 matcher i premier League under 11 säsonger (10 matcher per säsong) Det kan bli en bra värvning kanske. Hans självförtroende är stort – ” Det passar mig bra att spela i Sverige några år. Nu får jag komma hit och dominera ligan och vara viktig”!

– Om ni har 117 minuter över nån dag och kan slita er från Antikrundan och repriserna på Desperate housewives, så skall ni titta på The Bands avskeds-konsert ”The Last Waltz”. Fantastisk musik och fantastiska gästartister. Coolast av alla är Rick Danko.

– Jag fick ju lämna återbud till Springtimes Training Camp i Thailand pga av mitt knä. Så julen har firats hemma i Umeå med cykling, crosstrainer, roddmaskin och nåt hyfsat löppass. Plus 20 avsnitt Modern family och 9 avsnitt Mad Men. Lugn och skönt där dottern med sambo ätit middag hos oss fem dar i rad?!

– Gänget i löparklubben Team Idijot (med Tomas Tanos Lindström i spetsen. Han heter så på facebook) Dom firade Annan dag jul med att se Sven-Bertil Taube konserten på TV samt äta och hänga på Mc Donalds!?  Och jag som brukar umgås ibland med dem har inte märkt några avvikelser förut. Dom är ganska bra på att springa och har hyfsat träningspsyke. Men nu har dom börjat med kladdkaka, ballonger och serpentiner efter träningarna. Och startat en ny annadags tradition. Oj!!

Årets bästa skivor (inte nåt jättelysande musikår. Jag har mest lyssnat på äldre musik)

1. Kent- tiger drottningen

2. First Aid Kit- Stay gold

3. Ryan Adams

4. Tom Petty- Hypnotic Eye

5. Disclousure- Settle

6. Lykke Li- I never learn

Årets bästa böcker (jag har mest läst facktidningar mm)

1. Normalstörd -Pär Johansson (om Glada Hudik teatern)

2. Nypon buskar , nyponbuskar.. – Jan Gradvall (samlade krönikor)

Årets TV serier

1. Breaking Bad

2. Sons of anarchy

3. Orange is the new black

4. Dexter

5. Homeland

6. Luther

7. True Detective

8. Mad Men

9. Suits

10. Modern Family

Årets tidningar

1. Cafe

2. Runners World

3. Sonic

4. Offside

5. King

6. Filter

Årets mest spelade skivor

1. Byrds

2. The Toms

3. Paul Collins

4. Bob Dylan

5. The Smiths

6. Elvis Costello

7. Håkan hellström

8. Kent

Årets bästa träningspass

1. inget

2. inget

3. Backe 10 ggr i Bräntis slalombacke

4. Backe 30 x 30-15 på löpband

5. Crosstrainer 10 x 4 min

Liverpools bästa spelare 2014

1. Lois Suarez

2. Steven Gerrard

3. Raheem Sterling

4. Daniel Sturridge

Liverpools samsta spelare 2014

1. Glen Johnson

2. Lucas leiva

3. Sakho

Årets julklapp

1. Sonen Mattias smörkniv ? från 1995

– Jag önskar mina läsare gott nytt år samt lite extra kärlek till bloggkompisarna Lars Södergård och Anders Forselius 

– Bäst just nu enligt broder Anders: Nån skum house-tolva som jag ej kan namnet på 

– Bäst just nu enligt LG: Att jag bara har 8 år till pension (fyller 57 under 2015)


Blogg

Mitt 118:e RW Blogginlägg


– Jag vill ha mer jul- ge mig mer jul. Tusen stjärnor som tindrar.Glitter så långt jag ser. Av juleljus som glimmar,vill jag ha mer (Mer Jul Adolpson&Falk)


– Jag har utslag fulla ansiktet av skämskudden. Jag trodde att YOLO (you only live once), uttrycket som Schyffert&Lindström använde i showen Ägd var nytt?  Men oj vad kommentarer jag fått. Hur gammal är jag? Sovit under en sten? Ingen internet-uppkoppling bla bla bla. Jag drar ned byxorna och erkänner. Nu går vi vidare.

– Legendaren och en av Sveriges bästa krönikörer/författare Jan Gradvall har satt ihop sin årsbästalista på skivor. Jag håller väl inte med helt, men några pärlor har han hittat. Vad säger ni andra?

– Jag har testat mina nya inlägg för knät. Det funkar hyfsat. Det blev en stor omställning/vinkel men jag har cyklat, kört crosstrainer och provade springa idag på löpbandet. Det blev 20 st 40-20 i hastighet 14-16 km. Och det såg ut som löpning när jag kollade i spegeln framför.

– Sockeruppehållet är över. Det blev som sagt 22 dagar. Nu kör jag sockerfritt sön-tors och äter godis mm fre-lör. Igår klippte jag en halv ask Paradis. Oerhört njutbart och gav mig massa glädje.

– Jag var och tittade på elitserie basket förra veckan. Umeå Basket mötte Norrköping. I Umeå har jag fyra gamla elever från Bräntbergsskolan. Där Egal Saleman och Johan Pierre har stora meriter. Inramningen och stämningen runt matchen var härligt. Tyvärr inledde Umeå svagt och missade massor av skott. Underläge med 20 poäng i halvtid. Andra halvan vann Umeå med 1 poäng men det räckte inte. Kul att se farten och spänsten på många av spelarna. Jag kommer gå på fler matcher. Egal gjorde 8 poäng. 

– Mitt musikrum börjar se bra ut. 2500 vinyler och 500 cd ca. Alla av bra kvalite. Många kompletta samlingar bland flera artister. Fina rock-porträtt på väggarna och hyllorna är fyllda med biografier av de största artisterna. Glädje är det ordet som kommer upp i mitt blonda, kloka huvud när jag tänker på mitt musikrum.

– Den norske skidåkaren och världscupledaren Martin Jonsrud Sundby tränar 1150 timmar/år. Om vi omsätter det till sträcka blir det ungefär 1725 mil eller 4.7 mil/dag. Då har jag tagit en snittid på 40 min per mil. Rullskidor och skidor på snö går ju fortare medans löpningen kanske går lugnare. Men 4.7 mil om dan, varje dag i 365 dar per år. Tänk då att han har säkert 15-20 vilodagar eller sjukdagar på ett år. Då blir snittet drygt 5 mil om dagen.

 

– Expressens sportjournalist Mats Olsson är en legend. Hans söndagskrönikor och artiklar håller alltid hög klass. Han skriver också hårdnackade (heter det så?) deckare. Jag skrev en kommentar åt honom på Instagram (där han heter therealmatsolsson). Och han svarade direkt! Det var stort. Jag skrev att hans bästa formulering kom från en söndagskrönika för många år sen. -” Kombinationen Press Stop och Waynes Coffee på Kungsgatan, måste vara porten till himmelriket”!  Jag brukade gå förbi där så fort jag var i Stockholm, men lyckades aldrig träffa honom.

– Vi hade en trevlig julturnering med mina fotbollselever som avslutning på terminen. Det är kul att se hur dom utvecklats under terminen. Åk 8 flickor vann ganska klart medans det blev straffavgörande i pojkarnas pool. Även där var åk 8 bäst. Lite julsånger, rimstuga och betygsutdelning sen blev det jullov i 19 dagar för eleverna och 18 för oss lärare. Men egentligen är man inte ledig eftersom lärarjobbet är ett kall. Då tänker man på lektionsplaneringar och elevärenden varje dag. Eller hur? Och vi är verkligen värda våra 12 veckor lov. Hurra!

– Min pappa 83 år, som tar tid på allt han gör. Ni minns kanske pannkaksrekordet som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Nu slog han rekord på ”att göra i ordning 3 husmansmackor med smör och ost”. Utgångläget är enligt APPB (alla produkter på bordet) det tog 36 sekunder. Det går att pressa lite till sa han. Helt normalt va?

– Bäst just nu enligt broder Anders: Filosofiska rummet på P1

– Bäst just nu enligt LG: jullov 18 dagar och gula Paradis


Blogg

Mitt 117:e RW Blogginlägg


– I will tell your story if you die. I will tell your story and keep you alive. (Laleh i some die young)


– Mike Koskei, den gamle chefstränaren för Kenyas löpare hade en formel för att räkna ut vilken form löparna var i och vilken tid dom kunde förväntas göra på kommande tävling. På 800 m gjorde dom 2  st 400 m lopp med 10 min vila och då tog han tiderna och plussade på 10 sek. Det blev den troliga tiden på nästa lopp. Till exempel gjorde dom 47 sek på första 400 m loppet. Vilade i 10 min och gjorde 47 sek på andra 400 m loppet. Då blev den troliga tiden på tävlingen 1.44 min ( 47×2 + 10 sek = 1.44) . När jag en gång i tiden gjorde 1.57 på 800 m kunde jag nog göra 2 st 400 m lopp på 54 sek. Så formeln stämmer bra även för en medelmåttig löpare (54 x 2 + 10 sek =1.58)

– Laleh var underbar som gäst i Värvet. Hon köpte en enkel biljett till Los Angeles och hyr ett hus för att skapa nytt material. En stark och klok kvinna.

– Jonas Buud lottar ut ett träningspass och Zandras hembakta äppelkaka i musikhjälpens regi. Men det blir nog bara ett träningspass för äppelkakan äter han upp själv. Ni minns tårtan han fick efter silvret i VM 100 km. Lille Sixten bönade och bad om en but, men Jonas tryckte i sig hela tårtan själv. Men en löptur med den trevlige dalmasen är inte dumt och du kanske får receptet av Zandra.

– Marit Björgen blev trött på alla frågor om Norrmännens dominans i skidspåren. Och på frågan om det är skadligt för skidsporten svarade hon: Att träna är gratis. Den som tränar mest och bäst, brukar ofta vinna mest!”

 Jag blev sponsrad av restaurangen It´s only rock´n roll förra helgen. En keps och T shirt i Claes Åkeson material (bomull). Dom har en slogan som lyder Fuck your diet.

– Jag tvingades lämna återbud till Springtimes Training Camp i Thailand under jul-nyår pga mitt knä. Jörgen och Tove Wiklander hade fått ihop ett grymt ledarteam. Blossom skull lära mig nån konstig multiövning som man blir skitsnygg av. Hennes son Elliot skulle banka in alla födelsenummer på spelarna i Real Madrid. Maken Hasse skulla lära mig de bästa luftgitarr-poserna. Grundstegen i Paso Doble skulle Tobias Karlsson visa mig, Hunddressyr och funktionell träning hade Simon och Erik lovat mig. Hur man kommer till himlen med vattenjympa och skratt terapi hade Anna och Susanne tagit på sig. Men jag kommer igen.

– På måndag får jag inläggen och knäskyddet från ortopedverkstan. Men inläggs tipset av Stig P har funkat bra. Jag har sprungit 2 ggr/vecka på löpband. Dock mest backe i 4% luning då blir inte stötchocken så hård. Standardpassen är: 25 x 30-15 eller 15 x 60-30 i stegrande fart ( 12 km – 15 km)  Sockeruppehållet varade i 22 dagar. Nu äter jag Röda Polly mm fredag och lördag. Söndag till torsdag blir det frukt och knäckebrödsmackor på kvällarna. Vad gör man inte för att byxorna skall sitta snyggt.

– Enhörnas svar på Erik Saade heter Andreas Bergstedt och jobbar på Runners Store. Han är rolig som faan och skriver fyndiga inlägg på FB och Instagram. Kolla upp honom eller besök Runners Store. Han heter @Bergsteds på Instagram.

– Min trogne läsare och kompis Danne Blom lämnade en julklapp åt mig på Burmans musik. I paketet låg en vinylplatta av Saxon,en Polly påse och en dikt. Tack Danne.

– Veckans vinylinköp blev Bob Dylan boxen, Paul Mc Cartney, Dan Fogelberg och Duncan Reid. Jag blir så glad och avslappnad när jag kompletterar min samling.

– Min kollega Frida Orädd (från Åsele) är jättefrusen av sig. Hon kör ett fläktelement på full effekt hela dagarna. Så vårt kontor på Idrott är som en bastu. Färgen har börjat flagna på väggarna och betygspärmarna är alldeles buckliga. Nu sitter jag utomhus och planerar halva dagarna och inomhus resten. Men hon är glad och en fin kollega. Svensk mästare på Power Point bland annat. 

– Alex& Sigge är alltid hörvärda och ibland glider dom iväg i fantasin. Nu hade dom förslag på alternativa Nobelpris. Några förslag på kandidater var: En läkare som varit narkotika-missbrukare i 30 år men ändå skött sitt jobb perfekt. En aggressiv ensamstående pappa som skött sina barn klanderfritt utan att slå dem. När han blev arg hade han en gummidocka som han slog på. Och Sigge blev väldigt djupe då han gjorde en lång utläggning om energiförflyttning. Lyssna och bedöm själva.

– Markus Torgeby är ju en löpare som bodde i en kåta i 4 år. Kolla dokumentären ”löparen”. Han håller på med en bok som ges ut via magasinet Offiside. Senare funderar han på att skriva om träning och jämföra olika idrotter. Han konsulterade mig genom mina 30 år som fystränare i fotboll mm. Jag återkommer.

– Emma Berglund till Rosengård. Lycka till Emma! Hon är en av de trevligaste och bästa spelarna jag haft att göra med. Malmöspelarna kommer älska henne. 

– Bäst just nu enligt broder Anders: Nanne Bergstrand och att hjälpa sambon Karolina och pyssla i lähenheten i Hornstull

– Bäst just nu enligt LG: Sockeruppehållets inverkan på jeanspassformen och Dylan boxen


Blogg

Mitt 116:e RW Blogginlägg


– Dom har gått för att leva sina liv. Och gud vet att jag måste leva mitt (Håkan H)


Go hard or Go home! (Mo Farahs ledord)

– Tjugotvå dagar utan socker. Men idag bryter jag det med en påsa röda Polly. Det har kännts bra och man har tajtat till kroppen. Jag åt visserligen väldigt mycket godis och älskar glass-wienerbröd. Nu skall jag vara lite måttligare med sockret och se vad den långsiktiga effekten blir.

– Förra helgen såg vi föreställningen ÄGD med Schyffert & Lindström. Det var 95 min högklassig underhållning. Har ni inte sett den bör ni göra det snarast. Tänkvärt om ekonomi och fyndiga exempel. Dom lanserade också ett nytt uttryck ”Yolo” som betyder ”You only live once”

– Broder Anders var upprörd att jag blandade ihop Barkley Fall Classic med Barkley Marathons. Det var som att blanda ihop korpen med Champions league sa han.

– På torsdagar och lördagar har jag mina skrivardagar. Då skriver jag artiklarna i Runners World samt gör i ordning träningsprogrammen till mina adepter. Mitt musikrum är perfekt för ändamålet. Kaffe och toscabulle samt 4-5 timmars musiklyssnande samtidigt som jag skriver. Världsklass! Snart kommer artiklar om alternativ träning och löpbandsträning.

– Peppe Lindholm, den löpande trummisen ni vet. Har gjort en ny tatuering. På låret! Det måste vara hans 35:e. Den blev snygg och rymdes faktiskt på hans smala lår. Peppe tränar bra nu (bland annat efter Peter Svenssons gamla program som jag gjorde inför Stockholm Maraton)

– Hösten -95 var jag på Bosön och lyssnade på Mike Kosgei som var Kenyas chefstränare mellan 1985-1994. Han höll en föreläsning om hans träningsfilosofi som var väldigt intressant. Vi fick även ta del hur dom tränade inför terräng VM varje år. I skolan har dom idrott varje dag. I åk 1-5 bollspel och löpning. I åk 6-8 specialiserar dom mellan sprint, medeldistans och långdistansinriktning. Och tränar varje dag mellan 1500-17.00.Här är några punkter att minnas.

1. Träning i grupp alltid (socialt, ger hårdhet och glädje)

2. Flexibilitet och lyssna på kroppens signaler

3. Löp i terräng, gärna kuperat 

4. Var koncentrerad inför varje pass. Förbered dig mentalt

5. Nån form av tävlingsfart/retning varje vecka

6. Morronpass för att ”väcka hjärtat” som dom säger + gymnastik och styrka

7. Laganda. Dagsformen avgör vem som drar

8. Bygg uthållighet-underhåll tempo, därefter minska uthållighetsträningen-bygg tempo

– Igår var jag irriterad på allt och alla. Men det gick över på kvällen då vi hade ”Så mycket bättre” (utan sång) med ett kompisgäng från Umeå IK/Umeå FC fotboll. Bland annat så var ju gamle Hammarby-legenden Andreas Hermansson med. Han vann SM guld med Hammarby 2001 och gjorde 14 mål i Allsvenskan. Han är fortfarande kung på Söder. En rolig anekdot var när dom mötte Elfsborg och Anders Svensson dribblade så bollen åkte över sidlinjen men fortsatte spela och slog ett inlägg som Fredrik Berglund nickade in. Alla såg att bollen var ute utom domarna. Strax efter rullade bollen över sidlinjen igen, men Herman dribblade vidare fast domaren blåste för inkast. Herman rusade mot mål och dunkade in bollen, sprang fram till domaren som blåste som en galning i pipan. Herman skrek -” Hur skall du ha det? Skall vi spela med sidlinjer eller inte!?” Då fick han pris av Lasse Anrell i Aftonbladet som ”Årets gula kort”.

Här har han hår. Det har han inte nu kan jag säga. Förr hade han mjukisbyxor och snedgågna träskor. Nu har han Dressman-skjortor, Dressman-kavajer och Dressman-byxor. Eller som han brukar säga -” Vi tar väl Dressman-uniformen”!

– Träningsmässigt rullar det på som Claes Åkesson brukar säga. Han är gäst hos Petra Månströms maratonpodden i veckan. Jag skall lyssna senare. Själv har det blivit löpning 25 st 30-15 i backe på löpband, två tuffa cykelpass bland annat 2-4-6-8-10-12 min hårt med 1 min vila. Samt crosstrainer och styrka bål-ben.

– Snart Liverpool- Sunderland och sen julbord på restaurangen ”Its only rock´n roll” Där ägaren John Eden är en inbiten löpare (och rocksångare i Wolfman Jack). Dom har en löparklubb som heter ”Team Idijot”. med just den stavningen.

– Veckans skivinköp

– Bäst just nu enligt broder Anders: Att vi rett ut skillnaden med Barkley Fall och Barkley Marthons

– Bäst just nu enligt LG: Att jag fick mycket ”istid” igår och inte bryr mig så mycket vad andra säger


Blogg

Mitt 115:e RW Blogginlägg


– Jag är kär i bilden av dig / Inte i dig. (Daniel Adams Ray)


– Min bloggkompis David Lenneman som jag skrev om förra helgen har gjort en egen låt. Den heter Maratonkåt och är en flirt med Petters Mikrofonkåt. Skön röst och skön text. Jag har fortfarande inte lärt mig hur man gör med länkar men kolla in hela låten på: justcantrunenough.com


Här är ett utdrag ur texten:

Längs Södermälarstrand, Västerbron plöjer fram

Samma stam pensionärer och trötta motionärer

Mil-mytomaner. Bananer?!

Jag glider som ett gäng minimala kenyaner

42 maxade kilometer fatta det. Vi är löpare , kämpare

Grymma milslaktare ,Tjejer som är äkta och killar som blir knäckta..

– Fredrik Wikingsson fick via ett spelbolag och en kompis uppleva nåt stort i veckan. Hans store store idol, Bob Dylan genomförde en 4 låtars konsert i Academy of Music , Philadelphia med bara Fredrik i publiken!  Wikingsson började gråta när Dylan tog fram munspelet i en av låtarna. Låtlistan: Heartbeat, Blueberry Hill, It is too late och okänd.

– Tipset om sulan som jag fick av Stig Pettersson förra veckan har funkat bra. Jag har tränat varje dag  med cykel, crosstrainer och styrka. Plus ett pass med stavgång/jogg i slalombacken. Körde även 4 x 1000 m på löpband i 4.00/km. Gick hyfsat. Den 16 dec skall jag få en ortopedisk kil och ett specialknäskydd. Då kan jag bygga upp mig inför operationen?….

– Alberto Salazar är en gammal elitlöpare med segrar i New York och Boston maraton samt 13.11 på 5000 m och 27.25 på 10000 m som några av meriterna. Nu är han tränare åt bland annat Mo Farah och Galen Rupp. Hans filosofi bygger på långsiktighet, tålamod samt att bygga upp kroppen ordentligt. Här är några av hans grundregler.

1. Ta återhämtningen seriöst. Lugn träning dagen efter ett tufft pass

2. Spring ofta i terräng och gräs för att skona ben och fötter samt att träna upp balans mm

3. Träna snabbt om du vill tävla snabbt. Du måste träna i tävlingsfart eller snabbare regelbundet

4. Jobba med att löpa så effektivt som möjligt så du inte slösar energi i onödan

5. Våga bli trött. Träna dig mentalt att klara de tuffa passen

– I Alex& Sigges podcast berättade Alex om en av hans första böcker han skrev ”Bajsfesten”. Den har sålt i 270 ex och i veckan ringde förlaget och sa –” Vi har ett par pallar med Bajsfesten i källaren. Vill du ha några för vi tänker bränna rubbet. Dom går inte att sälja”

– Nu har jag haft sockeruppehåll i 15 dar. Jag har tajtat till min kropp högst väsentligt. Skjortan och kavajen jag hade på Mattias & Linns bröllop i augusti sitter löst och ledigt nu. I somras såg jag proppmätt ut. Jag gjorde ett inlägg om detta på en av mina hemsidor www.jagarintefafang.se

– Jag känner fortfarande glädje efter förra helgens Springtimefest och min dans med Lets Dance Sigrid. Nu gjorde jag väl inte nåt graciöst intryck måste jag erkänna. Men Erik Sandström sa så här ” Du behöll din värdighet,LG”!  

Svenska idolfinalen och Lisa Ajax i all ära. Men jag minns Carly Rose Sonenclar i USA idol för några år sen. Wow!

– Två avsnitt kvar på Homeland och Sons of Anarchy. Olidligt spännande.

– Jag skrev om träning på löpband i kommande nummer av Runners World. Tänk på att ställa lutningen på 1% för att kompensera avsaknaden av fartvind samt att du får en bättre avveckling av steget (nu får jag väl nån professor från Tekniska högskolan på mig med en utläggning av drivkraft kontra motstånd-kroppsvikt och sulmaterial) 

– Testa gärna pulserande tusingar om du vågar. Spring varannan tusing i milfart och varannan 30 sek långsammare. Upprepa 6-8 ggr (6-8 km) utan att stanna. Du lär dig vila medans du springer. Och tränar syreuptagning, löpteknik samt pannben.

– Härliga vinyler i veckan på Burmans Musik. Det funkar bra när livet känns tungt

– Sämst just nu enligt broder Anders: Att måsta lämna åtebud till Barkely Classic i USA pga högskoleprovet.

– Sämst just nu enligt LG: Alla muslirecept, och faran med korv och makoroner


Blogg

Mitt 114:e RW Blogginlägg


Leva livet, nu ska jag leva livet/ Dom skall få se vem dom roat sig med (Lill-Babs)


– Jag har haft en underbar helg med Sportrådsmöte på Springtime, 1 års kalas hos lilla Alicia, Springtime-fest på Metropol och kvalitetstid med Mattias och Linn i nya lägenheten i Hammarby Sjöstad.

– Stockholmarna säger ”Sjöstan”

– Lars Södergård sprang fort i Tunnelloppet. På bilderna såg han ut som han ”satt” lite i steget. Jag måste nog kolla upp hans bålstyrka. Undrar om han slarvar med den eller om det är den där Fjällräven-ryggsäcken han springer med. Som förresten innehåller en gammaldags unika-box med gårdagens rester och en banan.

– Erik Niva är ju Sveriges bäste krönikör eller artikelförfattare om framförallt fotboll. Han gör väldigt grundlig research alltid. När man mailar honom och tackar för en fin artikel eller frågar nåt, så svarar han nästan alltid snabbt. Respekt Niva.

– Anders Szalkai skriver underhållande inlägg på Instagram från hans stora lopp på 90 talet. Kul som tusan.

– Springtime-festen i lördags var på Metropol på Sveavägen. Middag och mingel innan Tobias Karlssons show ”En dans på rosor” körde igång. Åh herregud vilken show! Han har tio av Sveriges bästa dansare i gruppen och har byggt upp showen som en story om den mesige killen, tuffa killen, snygga tjejen osv. Totalt 2 tim och 15 min med sång och otrolig dans. Jag fick en liten roll som typ ”han utan taktkänsla” eller ”den gamle” eller nåt. Sigrid Bernson (hon som är söt som en karamell ni vet) drog upp mig på scenen och viskade vad jag skulle göra. ”hoppsa steg, armkrok, lyft mitt ben och klappa mig på rumpan! Det var en av mina bästa kvällar i livet. Dessa dansare är verkligen som elitidrottare. Tack och tack igen.

 

– Tobias lidande ögon och Maria Bilds ben ( Åh herregud!)

– Tidningen Runners World kommer göra en ansiktslyftning. som blir otroligt bra. Nytt fräscht material, utseende, uppläg med mera. Akta er ännu mer övriga träningsmagasin!

– Jag skall hjälpa Daniel Adams Ray med hans löpträning. Han är talangfull som både artist och idrottare. Eller artisteriet är ju redan etablerat efter Snook och sina solo-plattor. Men killen har bra pannben och älskar och träna. Dessutom är han morronpigg. Ulf  Lundell sprang 8-10 km om dan inför ”Öppna landskap-turnen”. Och Petter tränar som tusan med både löpning, simning och styrka. Det är en bra ventil för en artist att ha träningen som en del av vardagen.

– Min dotter Malin tog lite säsongsvila efter sin brutna Vintermara. Men denna vecka har hon fått ihop 140 km lugn distans och två pass styrka. Nästa vecka blir det lugn distans + ett pass tröskel 2 x 20 min i 3.50 min/km + 2 styrkepass. Nästa år siktar hon på sub 36 min sub 1.22 och 2.55 på maran.

– Sigge Eklund hade en cool bild från Mick jagger 29 års fest. Tänk och fått vara  med på ett hörn. Gå runt och high-fiva med slitna jeans och öppen skjorta. Jag hade inte gjort bort mig. Jag lovar.

– Jag träffade massor av fina ledare och roliga personer i lördags. Nina på Wellnes är en rolig kvinna. Hon har en jultradition? där hon äter en halv ask after-eight och en påse skumtomtar direkt på. Smaken blandas och balanseras så bra sa hon!

– Per Johansson från Glada Hudik kunde meddela att Springtime kör en vecka i Portugal med Glada Hudik gänget. Teater och träning i en fungerande symbios. ”Varför skall man ha tråkigt när man kan ha roligt” som Tor-Alf sa.

– Jag tackar Stig för tipset om sulan för mitt knä. Det blev 10-15% bättre direkt. Nu skall ortopeden ge mig ett gjutet inlägg som ändrar vinkeln till kobenthet, samt ett knäskydd som trycker knät inåt. Detta i kombination med styrka, cykel, crosstrainer och lite löpning skall ge mig mental styrka inför operationen. Jag har dessutom gjort en sockerdetox (eller håller på) efter 9 dar kan jag ställa mig naken framför spegeln igen och ge mig själv ett snett leende. Jag passade på att öppna min hemsida www.ödmjuk.nu också.

– Imorgon blir det 60 min crosstrainer + en långWOD

100 stående rodd från golv 20 kg stång

100 bålrotation med 20 kg viktplatta

100 pushups

100 kettlebellssvingar 16 kg

100 biceps curl 20 kg stång

allt detta på tid. Jag hade 17 min 5 sek i måndags

– Grattis Jonas Buud till VM silvret på 100 km (3.55 min/snitt) och bra jobbat Zandra med ditt bloggande på Fun Beat. Hon köpte dessutom en underbar prinsess-tårta till Jonas som han svepte i sig själv. Lille Sixten slet Jonas i byxorna och ville ha en bit men förgäves.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Att ligga lågt

– Bäst just nu enligt LG: min avslutade danskarriär och Hemsidan www.tryggimigsjälv.com


Blogg

Mitt 113:e RW Blogginlägg


– Alla vill till himlen och / åka limousin förstås! (Thåström)


– Anders Grahl funderade på hur man lägger ner säsongen? Ja det är en bra fråga faktiskt. Jag har testat olika varianter när jag var aktiv.

1) Det vanliga är väl kanske att man tar 2-3 veckor totalvila efter sista tävlingen (nov). Där man får igen suget efter löpningen och kanske  läker bort småskavanker. Sen smyger man igång  med lugn distans under dec-jan.

2) Andra väljer att ta löpvila men köra andra aktiviteter för att hålla igång kroppen. Det kan vara skodor, spinning, tennis eller styrka. Sen smyga igång löpningen succesivt med någar distanspass i veckan. Och kanske märka att de alternativa aktiviteterna har varit gynnsamma för löpförmågan.

3) Ett alternativ jag själv trivdes med var att fortsätta träna fram till mitten på dec (då hade vi fortfarande barmark i Umeå) jag körde på med distans, intervaller och fartlek i terräng så länge underlaget och temperaturen var hyfsad. Sen tog jag löpvila kring julhelgerna när man ofta var bortbjudna eller hade folk som hälsade på. Dessutom kom snön och kylan vid den tiden. Efter helgerna var man utvilad och sugen igen. Då smög jag igång distansträningen och underhöll tempot för att inte tappa all fart. Dessutom drygade jag ut träningen med styrka och skidåkning.

– Jag skriver förresten om alternativa träningsformer i nästa nr av Runners World.

– Har precis läst ut boken ”Normalstörd” av Glada Hudik teaterns grundare, Pär Johansson. Oj vad jag skrattade och samtidigt fick intressanta insikter hur vi normalstörda människor tänker. En skön kille i gänget är Tor-Alf (Elvis) . Vid ett tillfälle skulle kronprinsessan Victoria komma och titta på deras föreställning. Pär förklarade att dom måste tilltala henne med ”kronprinsessan” och visade foto hur hon såg ut mm. Efter föreställningen kom mycket riktigt Victoria in bakom scenen. Då sa Tor-Alf -” Tjena bruden! Din farsa är kung va? Det är jag med”!  Vid ett annat tillfälle skulle dom vara på nyhetsmorgon på TV4. När Tor-Alf fick se Tone Bekkestad så ville han ha en bra raggningsreplik. Pär tyckte han skulle ligga lågt eftersom det strax var direktsändning. Trettio sekunder innan Tone skulle sända vädret ropade Tor-Alf -” Tone, vet du hur länge lingon har funnits”?.  Programledaren Lasse Bengtsson kunde aldrig sluta skratta.

– Jag fick mail av en kille som heter David Lenneman som hittat löpningen på ”gamla” dar. Han har en skön blogg där han skriver om sin träning mm. Kolla in www.justcantrunenough.com

– Jag testade roddtestet O´neill häromdan. Ni vet där man ror så långt man hinner på 4 min. Jag persade med 2 meter från 1078 till 1080 m. Men Lars Södergårds brorsa och min trogne läsare Danne Blom ror mycket längre. Faan !

– Det blev lite nya skivinköp hos Stefan på Burmans Musik. En skön blandning av Foo Fighters, Elvis, power pop, Wilmer X och en sällsynt Beatles live.

– Jag fick ett tråkigt besked när jag besökte min ortopedläkare igår för mitt taskiga knä. Han konstaterade att det inte går att göra mikrofraktering eller liknande (ingen brosk, ingen menisk kvar). Utan det enda alternativet är HTO (high tibial oestetomy) där man kapar av vadbenet och vinklar om underbenet för att förändra belastningen. Man får gå med en metallställning utanpå kroppen i 4 månader. Rehabtiden är 6 månader. Men det brukar tydligen bli ganska bra så vi får väl kolla på detta ca aug-sept 2015. Nu skall dom justera till på olka sätt så jag kan hålla igång och sköta mitt jobb mm ett tag till. Ja ja ……

– Bra reportage om Anders Gärderud (Åkesson) i nya numret av RW. Gärderud var stenhård och hans svenska rekord på 5000 m (13.17) har stått sig i 38 år!! Och lär nog stå sig några år till. Han tränade i block (mängd-backe-spänst-fart-tävlingar) Och är inte helt nöjd med dagens svenska löpare. Undantaget 800 m löparen Andreas Almgren. Som förresten var en mycket lovande fotbollspelare i AIK innan. Undrar hur fotbollsträningen (snabbhet, styrka mm) har hjälpt honom? Det är gamle Umeå-löparen Urban Johansson som hjälper honom nu.

– Peppe Lindholm tränar som faan med både löpning och yin-yoga. Han äter inget och rakar sig inte heller. Hans fru Cecilia är stencool. Hon var modell förut när NK hade sina klädesvisningar, även badmode. Hon ägde en handmålad Volvo som hon felparkerade överallt på Söder. Peppe brukar vara trummis åt Ebbot, Tomas Andersson Wij. Men helst år Kikki Danielsson? Det fattar jag inte. Jag skulle välja Ebbot 11 dar i veckan.

– Jag har dragit igång med lite nya adepter (Ulf, Roger, Martin,Johan, Cecilia, Jonna, Stina, Ninni och Karin bland annat) Vi får se om dom lyssnar och vågar plåga sig.

– Sluta skicka inbjudningar till Candy Crush! Bra Lemmy

– Jag har skickat ut försäsongprogram till alla Umeå IK spelarna samt ett tiotal landslagspelare från 1 dec-5 jan. Då vet jag att dom har nåt att gå efter och kommer bra förberedda i januari. Umeå IK har fått nya tränare nu. Den gamle storspelaremn Maria Bergqvist får Linda Dahlqvist och Tobba Nordström som ass. Dessutom finns Joakim Blomqvist med och Andreas Berglund tar fysen. Det kommer bli bra. Tack för mig.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Löpstyrketräning

– Bäst just nu enligt LG: Sons of anarchy och Foo Fighters


Blogg

Mitt 112:e RW Blogginlägg


– Ground control to major Tom/ take your protein pills and put your helmet on (David Bowie)


– Kajsa Grytt i ”Så mycket bättre”. Nja det känns sådär. Hur dom kunde hitta fem hitlåtar av henne att göra om fattar jag inte. ”Familjen Johan” är också gränsfall. Men Carola har lite star-quality när hon sjunger (inte när hon pratar) Love, Orup och Amanda Jensen är sköna. Jag önskar lite mer av Ola Salo de närmsta programmen.

– Bildspel från New York/Miami resan kommer här.

– Vy från Brooklyn Bridge och nya One world Tower 1776 feet

– Minnesplats ”vattenfallet” vid ground zero och Dakota Building (John Lennon)

– Modellbilder på LG

– Modellbilder på Szacke och Yderberg

– En gång för ett tag sen så var jag i topp. Bildbevis nedan. Anders Forselius kämpar också bra om topp placeringar. Kolla hans bilder från New York maraton. Världsklass!

 

– Vi har en Svensk kille som har 30 miljoner visningar på You-tube när han kommenterar sig själv när han spelar TV spel. Han heter Felix Kjellberg och har artistnamnet ”Pewdiepie”. Han har blivit mångmiljonär på detta och bor i Brighton för att dom har supersnabbt internet bland annat. Sen har vi modebloggaren Kenza som har 900000 följare på Instagram och Nordens största blogg. Om hon tipsar om ett klädplagg så tar det slut i affärena dagen efter. Jag och Lars Södergård skall ju göra en nakenkalender i vinter och göra reklam för alla som vill sponsra oss. Undrar hur många följare vi får då?

– San Fransico Giants har en pitcher (Madison Bumgarner) som ensam vinner matcher åt sitt lag och varit helt dominerande enligt Mats Olssons krönika. Men roligast är hans pappas beskrivning av honom ”Den killen skulle kunna sno en biff från djävulens tallrik”


– Nu kommer snart min artikel om styrketräning för löpare och alternativa träningsformer. Snart i Sveriges bästa löpartidning nära  dig (115000 läsare)

– På fredag skall jag till ortopedläkaren och få ett beslut om mitt taskiga knä. Blir det ny operation? Och med ett fixat knä och kanske få lösningen på min huvudvärk. Då blir det comeback på löparbanan igen.

– Då blir det dessa pass varje vecka:

1. 4 x 1 min backe + 4 x 1000 m plant underlag + 4 x 30 sek backe

2. 12 x 500 m (varannan i milfart med 45 sek vila & varannan i 5 km fart med 1 min vila

– Desutom blir det LG och Björns Miamiyoga

– Bäst just nu enligt broder Anders: En hemlighet (avslöjas senare)

– Bäst just nu enligt LG: Det underbara mottagandet jag fick av mina elever idag ”Vad fin du är idag LG”


Blogg

Mitt 111:e RW Blogginlägg


” Det är så logiskt, alla fattar utom du. Du har inte en aning” (Petter)

– Är nu i Miami med 23 resenärer som vilar upp sig efter New York maran. Skönt som tusan. Vi inleder dagen med 30-40 min morronjogg och rörlighet på Miami Beach sen frukost på terrassen. Jag hade en genomgång av träningsupplägg och tips om löpning igår. Resten av tiden har vi sol och vila. 

– mina tips om topp tre stämde sådär. Desisa (2:à) och Meb (4:a) var bra. Men Mutai blev 6:a istället för etta som jag tippade. Szalkai tröttnade och hade problem med ett ben 2.51 (1.19 halvvägs) Patrik Nyström 2.44 (1.17). Tuffa förhållanden med hård blåst och motvind i 30 km gjorde att personrekorden var få. Kolla in Malin Boltes och Forseliis blogginlägg så får ni härliga bilder från loppet. 

– Jag åt makaroner och drack mjölk igår och mår skitbra. Det kanske var falskt alarm förra veckan? Om debatten ni vet. 

– läste en artikel om minnet. Och den gamla militära ” instruera- pröva-öva-öva-öva är korrekt. Om man repeterar en inlärning ofta så lagras den i korttidsminnet och kodas över till långtidsminnet. Då är det lätt att plocka fram informationen. Så repetera och repetera. Eller öva och öva. 

– signaturen ”Colm” hade en poäng att alla träningsappar, GPS mm kan bidragit till att fler testat löpning. Många motionärer tycker det är roligare tack vare detta. Jag håller nog med. En inbiten löpare som hållit på ett tag klarar sig nog med en klocka. Men det är roligt att folk springer och då får man vara lite löparnördig ibland. 

– När New York herrar i min ålder klär upp sig så är kavajerna för stora, byxorna för bylsiga och slipsknuten är stor som en calzone med extra ost! Jag kanske har åldersnoja Men jag kör ljusblå Levisskjorta ( ekologisk bomull) svarta BLK DNM jeans och svarta kängor. Allt med perfekt passform. Allt detta har jag läst i Café och fått veta av Sofia Hedström. 

– Malin springer Vintermaran på lördag. Drabbades dock av en förkylning fre-mån. Nu har hon testat distans och lite 400 m intervaller. Vila idag. Testa banan (5-7 km imorgon) sen hoppas vi att allt flyter. Jonas Buud kör herrklassen såg jag. Hur blir vädret ?

– IFK Umeå har avslutning på lördag med klubbmästerskap och prisutdelning och fest. Hasse Nilsson och Micke Grahn styr upp allt med Marlene Hedelin. Nicke Berglund kastar sitt långa hår med uppknäppt skjorta. Österlund buggar till Avicii. Och några har nog slipsknutar stora som Calzone med extra ost. 

– inga bilder detta inlägg (jag vet inte hur man gör från min nya dyra Iphone6)

– Hammarby och Sundsvall till allsvenskan! Rättvist!

– Jag tror på att kombinera tröskelintervslker med 200 hundrinhar eller 400 hundringar ibland. Ex 3×15 min i tröskelfart med 2 min joggvila. Avsluta med 5×400 i 5 km fart. Det är bra kunna trycka på fast man är trött. Och karaktärsdanande. 

– Björn Ferry är naken på sitt bokomslag, och har en teori om onani. ” om mjölken ligger i pungen för länge så surnar den. Och kan sprida sig till benen”?! Åh fan

– bäst just nu enligt broder Anders : Bajen i allsvenskan

– bäst just nu enligt LG: Miami och fars dag på söndag


Blogg

Mitt 110:e RW Blogginlägg


”Jag provar att blogga från mobilen , Tra la la laaa”(LG)

– Medans jag varit i Portugal och New York har tydligen debatten handlat om att makaroner och mjölk är dåligt för kroppen?! Då har jag gjort fel i 56 år. Undrar hur fort jag sprungit om jag skippat detta?

– Men Kalle Wahlström och Lars Södergård sa att man kunde äta vad som helst nästan till och med kebab! Tack grabbar. Nu är jag glad igen. 

– Har min dator hemma i Sverige. Så det kommer att långt inlägg när jag kommit från New York och Mismi. Med träningstips och nakenbilder b

– Mutai vinner på söndag igen. Meb blir trea. Inget banrekord dock. Blåsigt och kallt. Szalkai blir bäste svensk på 2.37(han tror själv 2.40)

– Dotter Malin slipar formen för Vintermaran i Sthlm nästa helg. Jag tror 2.55 är möjligt. 

– Alex Schulman tyckte Sigge Eklunds nys vinylsamlande var äckligt och slöseri med tid! Äckligt? Vad menar karln?

– Mycket tragiskt med Klas Ingessons bortgång vid bara 46 års ålder. i det sista hjälpte han Elsborg och höll kontakt med -94 gänget. Hans sms till spelarna i Elfsborg var tydligen väldigt starkt. Livet är hårt. Min mamma dIF i cancer vid 48 års ålder. Jag har sett på nära håll vad som händer med människan och cancern.

– Bloggkollegan Anders Forselius har sprungit i 46 länder. Han jagar fyra till i år. Skön kille som lever smidigt med allt i en ryggsäck. Alltid glad och snabb i käften. Kvinnorna älskar honom. 

– Jag har ett gäng nya adepter som smugit igång med träningen. Intressant att se utvecklingen. Jag återkommer. 

– Här i New York har jag flera adepter: Johan, Malin och Yderberg mfl

– bäst just nu enligt broder Anders: Dexys midnight Runners och Nanne B

– bäst just nu enligt LG: New York och min IPhone 6


Blogg

Mitt 109:e RW Blogginlägg


– Vid protesfabrikens stängsel/La du din hand på min axel/Och sa att livet var något enkelt/Men jag kunde inte hålla med dig (Håkan Hellström)


– Har varit 5 dar i Portugal med Springtime,där vi kört en massa träning med 180 Stadium-chefer från hela Norden. Kanonväder hela tiden och massor av bra träning. Väldigt uppskattat var löpteknikpassen som jag och Malin Skoog, Malin Olofsson samt Peter Bring körde. Man såg under veckan att dom tänkte på våra tips. Övrigaledare höll hög klass: Blossom, Jennie Widengren, Jejja, Cecilia Duberg, Björn och Annika Lans, Zdravko, Erik Sandström, Richard Nordstrand, Hasse Caster, Johan Neij och Fredrik med löpanalysen.

– När man publicerar ett inlägg i RW bloggen så hamnar man överst på hemsidan eller RW appen. Men hur jag än gör så hamnar Ann-Sofie Forsmark överst. Har hon fifflat med datorn eller är det för att hon skriver flera inlägg varje dag. Nu jäklar skall jag vara överst.

– Isabella Löwengrip alias Blondinbella var gäst i Värvet i veckan. Och oj vad jag ändrade uppfattning om henne. Hon är en stark kvinna som jobbat hårt. Hon har bra värderingar och berättade om sin tuffa uppväxt. Mycket bra jobbat Isabella.

– Jag sa upp mitt kontrakt som fystränare hos Umeå IK förra veckan. Jag har varit där totalt 15 år och denna säsong blev inte som jag tänkt det med upplägg mm. Och spelarna kan behöva en ny röst. Det är ett spännande lag. Synd att dom tappade Emma Berglund. Men hon vill spela CL och vinna SM guld. Rosengård eller Linköping ring henne!

– Träningsmässigt har det blivit 3 pass löpning, 2 pass crosstrainer, cirkelgym, yoga och dans. Helt ok vecka. Malin har sprungit som tusan efter sin inflammation i hälen (efter ett skitigt skavsår) 26 km före frukost, 3 x 5 km på 19 min, 15+15 km, och banpasset med Johan och Fredrik 2 x 2000 + 2 x 1500 + 3 x 1000 = 10 km i 30 grader och sol (36.48 i sluttid)

– Nanne Bergstrand, Hammarbys fotbollstränare (Tidigare Kalmar FF) låter spelarna köra mycket spel 11 mot 11. Han bryter efter 3-4 min och låterspelarna diskutera hur man kunde löst situationerna annorlunda. På så sätt tvingas dom tänka och utveckla sin spelförståelse. Inom Västerbottens fotbollsförbund finns det instruktörer som dömer ut detta. om menar att tränaren skall bestämma allt. Dom brukar till och med håna tränare och säga -” jaså ni kör efter UIk modellen”! och skrattar. Umeå IK brukar köra så på träningarna. Ja ja men det har gått ganska bra för Nannes lag. Inte lika bra för instruktörernas lag kan jag säga.

– Min löparkompis och hussnickare, Patrik Stenlund gav mig två presenter i veckan. En Arvingarna T shirt och ett par Löven kalsonger. Han är ordförande i Arvingarnas fanclub. För medlemsavgiften för man ett par kalsonger/trosor med Arvingarna tryck samt en grogg. Han brukar åka land och rike runt och se Arvingarna. Dessutom hjälper han dem att bära utrustningen. Han gjorde milen på 32 min tidigare.

Lars Södergård villa ha kallingarna för han står upp för Löfvén!

– Mats Olsson och Patrick Ekwall var irriterade över fusket i Melodikrysset. Lyssnarna använder appar spm Shazam och Music ID för att hitta låtarna. Och vinner en kylskåpsmagnet eller handduk. Olsson hade hört googlefusk med korsordslösarna. Då sa Ekwall -” Har man gett sig in i korsordsleken får man leken tåla” . Det tycker jag var kul.

– Paula Radcliffe 2.15 på maraton !!!!

– Nya vinyler: Chuck Prophet och Maharadjas. Bra Stefan!

– Snart New York och Miami. Skall vara ledare för Springtimes maratonresa och avslappningsresa efter loppet till Miami. Jag har flera adepter som springer New York också. Och naturligtvis få hänga lite med damernas favorit Szalkai. (han gör nog 2.37)

– Bäst just nu enligt broder Anders: Nåt obskyrt Ultra lopp i USA där alla bryter utom en

– Bäst just nu enligt LG: Min nya Iphone 6 och den stundande USA resan


Blogg

Mitt 108:e RW Blogginlägg


– Every week has a weekend (Brad Paisley)


– Nu är jag i Portugal för en 4 dagars Training-Camp med Springtime och 200 st Stadium chefer. Vi har en massa bra ledare på plats som kommer leverera både inne och ute. + 28 grader och sol lovar dom också. Med 4 dagars sockerförbud och några timmar i solen törs man ställa sig naken framför spegeln igen.

– Min son är ju underbar och jag saknar honom varje dag. Men nyss fick jag ett sms från hans fru Linn. Hon berättade att Mattias trodde på fullt allvar att Lena PH:s låt ”Dansa i neon”, hette ”Dansa in i ån”!  Stackars Linn och vilken sten har du sovit under Mattias?

– Jag var på en skön spelning med Dan Hylander, Janne Bark och Micke Finell på Burmans häromkvällen. Sköna grabbar och starka låtar (Farväl till Katalonien och Svart kaffe var slutlåtarna). Hylander berättade att han inte gillade alla självhjälpböcker där dom ofta sa ”Du kan om du vill” . Skitsnack sa Hylander,  du kan om du kan punkt slut!

Lars Södergård skrev bra om Oskar Svärds plumpa kommentar om tjejstryk i sitt förra blogginlägg. Jag säger bara Paula Radcliffe!! Hon sprang London Maraton 2003 på 2.15. Då slog hon alla svenska herrar med flera minuter. Kolla på årsbästalistorna de senaste åren så fattar ni vad bra 2.15 på maraton är. Av en tjej! 

– När jag var militär så blev det populärt med Taem-buildning. Mitt regemente (I20/Fo61) hyrde en en konsult för 10000:- om dan + moms (1986). Vilket motsvarar 30000:- om dan i dagens penningvärde. Konsulten jobbade med varje kompani (6 st). Övning 1) vi fick lägga oss på liggunderlag i en ring och hålla varann i händerna? Om man kramade kamratens hand lite hårt så fick kamraten säga nån obekväm sanning om en kollega. Övning 2) Vi satt på stolar i en ring och rullade en apelsin till varann. Bara den som hade apelsinen fick prata. Alla andra skulle vara tysta. Sen var dagen slut. Konsulten skrattade hela vägen till banken.

– Morronjoggen på stranden här i Monte Gordo är magisk. Vi hann även med ett pass cirkelgym med Zdravko och löpteknikpass nr 1. Jag lär ut den vanliga löptekniken. Inte sprintteknik och inte Pose running. Hållning-axlar-höfter-fotisättning. Det är inte krångligare än så.

– SEGA SEGA INTERNET !  GÅR EJ ATT LADDA UPP BILDER !

– Ni som undrade över mitt müsli-recept förra veckan. Jag skulle bara skoja lite. Jag är inte bra på mat-recept.

– Jag älskar mina elever på Bräntbergskolan. Oftast

– Artur Lydiards träningsprinciper har gjort stort avtryck på löpningen i världen. Bland annat de finska löparna som Peter Snell Nya Zeeland. Många andra tränare tog efter hans mängdprinciper och pulsering. Här är ett utdrag ur en terränglöpare av god klass.

mån   3 x1500 m eller 6 x 800 m

tis    60-90 min distans

ons   testlopp 3 eller 5 km

tors    60-90 min distans

fre     10 x 100 m stegringslopp

lör     testlopp eller mindre lopp  3-5 km

sön   60-90 min distans

– Ny trevlig musik: Kleerup, Samling med ”så mycket bättre aktuelle” Love Antell, EP med Laleh, Jonny Marr (Smiths gitarristen) och Prince (2 olika plattor)

– Trummisen Peppe är portad från bloggen. Han likande min fredagslunch hos Sirwan ) Husets kebebtallrik) med bajs/diarre?!  Peppe är 40 år.

– Malin kör på som tusan härnere igen. Imorgon skall hon och Johan Neil köra på bana följande pass: 2 x 2000 m (3.45 fart) + 2 x 1500 ( 3.35 fart)+ 3 x 1000 (3.25-3.30 fart). Lisa Mc rae åkte hem igår. Hade hoppats att Malin skulle få köra med henne. Men Rubin längtade efter sin fru så mycket att hon åkte hem. 

– Bäst just nu enligt broder Anders: Nanne Bergstrand och den konstiga tavlan han fick av sambon karolina

– Bäst just nu enligt LG: Alla fina ledare i Springtime och solen