Blogg

Mitt 112:e RW Blogginlägg


– Ground control to major Tom/ take your protein pills and put your helmet on (David Bowie)


– Kajsa Grytt i ”Så mycket bättre”. Nja det känns sådär. Hur dom kunde hitta fem hitlåtar av henne att göra om fattar jag inte. ”Familjen Johan” är också gränsfall. Men Carola har lite star-quality när hon sjunger (inte när hon pratar) Love, Orup och Amanda Jensen är sköna. Jag önskar lite mer av Ola Salo de närmsta programmen.

– Bildspel från New York/Miami resan kommer här.

– Vy från Brooklyn Bridge och nya One world Tower 1776 feet

– Minnesplats ”vattenfallet” vid ground zero och Dakota Building (John Lennon)

– Modellbilder på LG

– Modellbilder på Szacke och Yderberg

– En gång för ett tag sen så var jag i topp. Bildbevis nedan. Anders Forselius kämpar också bra om topp placeringar. Kolla hans bilder från New York maraton. Världsklass!

 

– Vi har en Svensk kille som har 30 miljoner visningar på You-tube när han kommenterar sig själv när han spelar TV spel. Han heter Felix Kjellberg och har artistnamnet ”Pewdiepie”. Han har blivit mångmiljonär på detta och bor i Brighton för att dom har supersnabbt internet bland annat. Sen har vi modebloggaren Kenza som har 900000 följare på Instagram och Nordens största blogg. Om hon tipsar om ett klädplagg så tar det slut i affärena dagen efter. Jag och Lars Södergård skall ju göra en nakenkalender i vinter och göra reklam för alla som vill sponsra oss. Undrar hur många följare vi får då?

– San Fransico Giants har en pitcher (Madison Bumgarner) som ensam vinner matcher åt sitt lag och varit helt dominerande enligt Mats Olssons krönika. Men roligast är hans pappas beskrivning av honom ”Den killen skulle kunna sno en biff från djävulens tallrik”


– Nu kommer snart min artikel om styrketräning för löpare och alternativa träningsformer. Snart i Sveriges bästa löpartidning nära  dig (115000 läsare)

– På fredag skall jag till ortopedläkaren och få ett beslut om mitt taskiga knä. Blir det ny operation? Och med ett fixat knä och kanske få lösningen på min huvudvärk. Då blir det comeback på löparbanan igen.

– Då blir det dessa pass varje vecka:

1. 4 x 1 min backe + 4 x 1000 m plant underlag + 4 x 30 sek backe

2. 12 x 500 m (varannan i milfart med 45 sek vila & varannan i 5 km fart med 1 min vila

– Desutom blir det LG och Björns Miamiyoga

– Bäst just nu enligt broder Anders: En hemlighet (avslöjas senare)

– Bäst just nu enligt LG: Det underbara mottagandet jag fick av mina elever idag ”Vad fin du är idag LG”


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Anders Forselius

Grattis till topplaceringen L-G, välförtjänt!! Kanske låter sig Liverpool inspireras av detta..? 🙂 Ett stort tack för alla många goda skratt i New York, vi ses nästa år!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 111:e RW Blogginlägg


” Det är så logiskt, alla fattar utom du. Du har inte en aning” (Petter)

– Är nu i Miami med 23 resenärer som vilar upp sig efter New York maran. Skönt som tusan. Vi inleder dagen med 30-40 min morronjogg och rörlighet på Miami Beach sen frukost på terrassen. Jag hade en genomgång av träningsupplägg och tips om löpning igår. Resten av tiden har vi sol och vila. 

– mina tips om topp tre stämde sådär. Desisa (2:à) och Meb (4:a) var bra. Men Mutai blev 6:a istället för etta som jag tippade. Szalkai tröttnade och hade problem med ett ben 2.51 (1.19 halvvägs) Patrik Nyström 2.44 (1.17). Tuffa förhållanden med hård blåst och motvind i 30 km gjorde att personrekorden var få. Kolla in Malin Boltes och Forseliis blogginlägg så får ni härliga bilder från loppet. 

– Jag åt makaroner och drack mjölk igår och mår skitbra. Det kanske var falskt alarm förra veckan? Om debatten ni vet. 

– läste en artikel om minnet. Och den gamla militära ” instruera- pröva-öva-öva-öva är korrekt. Om man repeterar en inlärning ofta så lagras den i korttidsminnet och kodas över till långtidsminnet. Då är det lätt att plocka fram informationen. Så repetera och repetera. Eller öva och öva. 

– signaturen ”Colm” hade en poäng att alla träningsappar, GPS mm kan bidragit till att fler testat löpning. Många motionärer tycker det är roligare tack vare detta. Jag håller nog med. En inbiten löpare som hållit på ett tag klarar sig nog med en klocka. Men det är roligt att folk springer och då får man vara lite löparnördig ibland. 

– När New York herrar i min ålder klär upp sig så är kavajerna för stora, byxorna för bylsiga och slipsknuten är stor som en calzone med extra ost! Jag kanske har åldersnoja Men jag kör ljusblå Levisskjorta ( ekologisk bomull) svarta BLK DNM jeans och svarta kängor. Allt med perfekt passform. Allt detta har jag läst i Café och fått veta av Sofia Hedström. 

– Malin springer Vintermaran på lördag. Drabbades dock av en förkylning fre-mån. Nu har hon testat distans och lite 400 m intervaller. Vila idag. Testa banan (5-7 km imorgon) sen hoppas vi att allt flyter. Jonas Buud kör herrklassen såg jag. Hur blir vädret ?

– IFK Umeå har avslutning på lördag med klubbmästerskap och prisutdelning och fest. Hasse Nilsson och Micke Grahn styr upp allt med Marlene Hedelin. Nicke Berglund kastar sitt långa hår med uppknäppt skjorta. Österlund buggar till Avicii. Och några har nog slipsknutar stora som Calzone med extra ost. 

– inga bilder detta inlägg (jag vet inte hur man gör från min nya dyra Iphone6)

– Hammarby och Sundsvall till allsvenskan! Rättvist!

– Jag tror på att kombinera tröskelintervslker med 200 hundrinhar eller 400 hundringar ibland. Ex 3×15 min i tröskelfart med 2 min joggvila. Avsluta med 5×400 i 5 km fart. Det är bra kunna trycka på fast man är trött. Och karaktärsdanande. 

– Björn Ferry är naken på sitt bokomslag, och har en teori om onani. ” om mjölken ligger i pungen för länge så surnar den. Och kan sprida sig till benen”?! Åh fan

– bäst just nu enligt broder Anders : Bajen i allsvenskan

– bäst just nu enligt LG: Miami och fars dag på söndagLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 110:e RW Blogginlägg


”Jag provar att blogga från mobilen , Tra la la laaa”(LG)

– Medans jag varit i Portugal och New York har tydligen debatten handlat om att makaroner och mjölk är dåligt för kroppen?! Då har jag gjort fel i 56 år. Undrar hur fort jag sprungit om jag skippat detta?

– Men Kalle Wahlström och Lars Södergård sa att man kunde äta vad som helst nästan till och med kebab! Tack grabbar. Nu är jag glad igen. 

– Har min dator hemma i Sverige. Så det kommer att långt inlägg när jag kommit från New York och Mismi. Med träningstips och nakenbilder b

– Mutai vinner på söndag igen. Meb blir trea. Inget banrekord dock. Blåsigt och kallt. Szalkai blir bäste svensk på 2.37(han tror själv 2.40)

– Dotter Malin slipar formen för Vintermaran i Sthlm nästa helg. Jag tror 2.55 är möjligt. 

– Alex Schulman tyckte Sigge Eklunds nys vinylsamlande var äckligt och slöseri med tid! Äckligt? Vad menar karln?

– Mycket tragiskt med Klas Ingessons bortgång vid bara 46 års ålder. i det sista hjälpte han Elsborg och höll kontakt med -94 gänget. Hans sms till spelarna i Elfsborg var tydligen väldigt starkt. Livet är hårt. Min mamma dIF i cancer vid 48 års ålder. Jag har sett på nära håll vad som händer med människan och cancern.

– Bloggkollegan Anders Forselius har sprungit i 46 länder. Han jagar fyra till i år. Skön kille som lever smidigt med allt i en ryggsäck. Alltid glad och snabb i käften. Kvinnorna älskar honom. 

– Jag har ett gäng nya adepter som smugit igång med träningen. Intressant att se utvecklingen. Jag återkommer. 

– Här i New York har jag flera adepter: Johan, Malin och Yderberg mfl

– bäst just nu enligt broder Anders: Dexys midnight Runners och Nanne B

– bäst just nu enligt LG: New York och min IPhone 6Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 109:e RW Blogginlägg


– Vid protesfabrikens stängsel/La du din hand på min axel/Och sa att livet var något enkelt/Men jag kunde inte hålla med dig (Håkan Hellström)


– Har varit 5 dar i Portugal med Springtime,där vi kört en massa träning med 180 Stadium-chefer från hela Norden. Kanonväder hela tiden och massor av bra träning. Väldigt uppskattat var löpteknikpassen som jag och Malin Skoog, Malin Olofsson samt Peter Bring körde. Man såg under veckan att dom tänkte på våra tips. Övrigaledare höll hög klass: Blossom, Jennie Widengren, Jejja, Cecilia Duberg, Björn och Annika Lans, Zdravko, Erik Sandström, Richard Nordstrand, Hasse Caster, Johan Neij och Fredrik med löpanalysen.

– När man publicerar ett inlägg i RW bloggen så hamnar man överst på hemsidan eller RW appen. Men hur jag än gör så hamnar Ann-Sofie Forsmark överst. Har hon fifflat med datorn eller är det för att hon skriver flera inlägg varje dag. Nu jäklar skall jag vara överst.

– Isabella Löwengrip alias Blondinbella var gäst i Värvet i veckan. Och oj vad jag ändrade uppfattning om henne. Hon är en stark kvinna som jobbat hårt. Hon har bra värderingar och berättade om sin tuffa uppväxt. Mycket bra jobbat Isabella.

– Jag sa upp mitt kontrakt som fystränare hos Umeå IK förra veckan. Jag har varit där totalt 15 år och denna säsong blev inte som jag tänkt det med upplägg mm. Och spelarna kan behöva en ny röst. Det är ett spännande lag. Synd att dom tappade Emma Berglund. Men hon vill spela CL och vinna SM guld. Rosengård eller Linköping ring henne!

– Träningsmässigt har det blivit 3 pass löpning, 2 pass crosstrainer, cirkelgym, yoga och dans. Helt ok vecka. Malin har sprungit som tusan efter sin inflammation i hälen (efter ett skitigt skavsår) 26 km före frukost, 3 x 5 km på 19 min, 15+15 km, och banpasset med Johan och Fredrik 2 x 2000 + 2 x 1500 + 3 x 1000 = 10 km i 30 grader och sol (36.48 i sluttid)

– Nanne Bergstrand, Hammarbys fotbollstränare (Tidigare Kalmar FF) låter spelarna köra mycket spel 11 mot 11. Han bryter efter 3-4 min och låterspelarna diskutera hur man kunde löst situationerna annorlunda. På så sätt tvingas dom tänka och utveckla sin spelförståelse. Inom Västerbottens fotbollsförbund finns det instruktörer som dömer ut detta. om menar att tränaren skall bestämma allt. Dom brukar till och med håna tränare och säga -” jaså ni kör efter UIk modellen”! och skrattar. Umeå IK brukar köra så på träningarna. Ja ja men det har gått ganska bra för Nannes lag. Inte lika bra för instruktörernas lag kan jag säga.

– Min löparkompis och hussnickare, Patrik Stenlund gav mig två presenter i veckan. En Arvingarna T shirt och ett par Löven kalsonger. Han är ordförande i Arvingarnas fanclub. För medlemsavgiften för man ett par kalsonger/trosor med Arvingarna tryck samt en grogg. Han brukar åka land och rike runt och se Arvingarna. Dessutom hjälper han dem att bära utrustningen. Han gjorde milen på 32 min tidigare.

Lars Södergård villa ha kallingarna för han står upp för Löfvén!

– Mats Olsson och Patrick Ekwall var irriterade över fusket i Melodikrysset. Lyssnarna använder appar spm Shazam och Music ID för att hitta låtarna. Och vinner en kylskåpsmagnet eller handduk. Olsson hade hört googlefusk med korsordslösarna. Då sa Ekwall -” Har man gett sig in i korsordsleken får man leken tåla” . Det tycker jag var kul.

– Paula Radcliffe 2.15 på maraton !!!!

– Nya vinyler: Chuck Prophet och Maharadjas. Bra Stefan!

– Snart New York och Miami. Skall vara ledare för Springtimes maratonresa och avslappningsresa efter loppet till Miami. Jag har flera adepter som springer New York också. Och naturligtvis få hänga lite med damernas favorit Szalkai. (han gör nog 2.37)

– Bäst just nu enligt broder Anders: Nåt obskyrt Ultra lopp i USA där alla bryter utom en

– Bäst just nu enligt LG: Min nya Iphone 6 och den stundande USA resanLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 108:e RW Blogginlägg


– Every week has a weekend (Brad Paisley)


– Nu är jag i Portugal för en 4 dagars Training-Camp med Springtime och 200 st Stadium chefer. Vi har en massa bra ledare på plats som kommer leverera både inne och ute. + 28 grader och sol lovar dom också. Med 4 dagars sockerförbud och några timmar i solen törs man ställa sig naken framför spegeln igen.

– Min son är ju underbar och jag saknar honom varje dag. Men nyss fick jag ett sms från hans fru Linn. Hon berättade att Mattias trodde på fullt allvar att Lena PH:s låt ”Dansa i neon”, hette ”Dansa in i ån”!  Stackars Linn och vilken sten har du sovit under Mattias?

– Jag var på en skön spelning med Dan Hylander, Janne Bark och Micke Finell på Burmans häromkvällen. Sköna grabbar och starka låtar (Farväl till Katalonien och Svart kaffe var slutlåtarna). Hylander berättade att han inte gillade alla självhjälpböcker där dom ofta sa ”Du kan om du vill” . Skitsnack sa Hylander,  du kan om du kan punkt slut!

Lars Södergård skrev bra om Oskar Svärds plumpa kommentar om tjejstryk i sitt förra blogginlägg. Jag säger bara Paula Radcliffe!! Hon sprang London Maraton 2003 på 2.15. Då slog hon alla svenska herrar med flera minuter. Kolla på årsbästalistorna de senaste åren så fattar ni vad bra 2.15 på maraton är. Av en tjej! 

– När jag var militär så blev det populärt med Taem-buildning. Mitt regemente (I20/Fo61) hyrde en en konsult för 10000:- om dan + moms (1986). Vilket motsvarar 30000:- om dan i dagens penningvärde. Konsulten jobbade med varje kompani (6 st). Övning 1) vi fick lägga oss på liggunderlag i en ring och hålla varann i händerna? Om man kramade kamratens hand lite hårt så fick kamraten säga nån obekväm sanning om en kollega. Övning 2) Vi satt på stolar i en ring och rullade en apelsin till varann. Bara den som hade apelsinen fick prata. Alla andra skulle vara tysta. Sen var dagen slut. Konsulten skrattade hela vägen till banken.

– Morronjoggen på stranden här i Monte Gordo är magisk. Vi hann även med ett pass cirkelgym med Zdravko och löpteknikpass nr 1. Jag lär ut den vanliga löptekniken. Inte sprintteknik och inte Pose running. Hållning-axlar-höfter-fotisättning. Det är inte krångligare än så.

– SEGA SEGA INTERNET !  GÅR EJ ATT LADDA UPP BILDER !

– Ni som undrade över mitt müsli-recept förra veckan. Jag skulle bara skoja lite. Jag är inte bra på mat-recept.

– Jag älskar mina elever på Bräntbergskolan. Oftast

– Artur Lydiards träningsprinciper har gjort stort avtryck på löpningen i världen. Bland annat de finska löparna som Peter Snell Nya Zeeland. Många andra tränare tog efter hans mängdprinciper och pulsering. Här är ett utdrag ur en terränglöpare av god klass.

mån   3 x1500 m eller 6 x 800 m

tis    60-90 min distans

ons   testlopp 3 eller 5 km

tors    60-90 min distans

fre     10 x 100 m stegringslopp

lör     testlopp eller mindre lopp  3-5 km

sön   60-90 min distans

– Ny trevlig musik: Kleerup, Samling med ”så mycket bättre aktuelle” Love Antell, EP med Laleh, Jonny Marr (Smiths gitarristen) och Prince (2 olika plattor)

– Trummisen Peppe är portad från bloggen. Han likande min fredagslunch hos Sirwan ) Husets kebebtallrik) med bajs/diarre?!  Peppe är 40 år.

– Malin kör på som tusan härnere igen. Imorgon skall hon och Johan Neil köra på bana följande pass: 2 x 2000 m (3.45 fart) + 2 x 1500 ( 3.35 fart)+ 3 x 1000 (3.25-3.30 fart). Lisa Mc rae åkte hem igår. Hade hoppats att Malin skulle få köra med henne. Men Rubin längtade efter sin fru så mycket att hon åkte hem. 

– Bäst just nu enligt broder Anders: Nanne Bergstrand och den konstiga tavlan han fick av sambon karolina

– Bäst just nu enligt LG: Alla fina ledare i Springtime och solenLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 107:e RW Blogginlägg


Oh it´s such a perfect day. Im glad i spent it with you! (Lou Reed)


– Jag skall börja med att ge er ett jättegott och nyttigt recept på löparmüsli: Ta fram en stor glasburk och.. Nej jag skojar bara!

– Min dotter Malin är två veckor i Portugal som löpledare åt Springtime. På plats är även den bildsköne Runners Storekillen och blivande elitlöparen Andreas Bergstedt. Han har gått framåt mycket i år och lärt sig att det inte är så farligt att bli trött ibland. Dessutom är Sveriges coolaste kvinnlige löpare Lisa Mc Rae (fd Blomm’e) där som löpansvarig också. Hon åkte till USA på ett tennis-stipendium men blev löpare. Personliga rekord: 3000 m = 9.38, 5000 m = 15.41 och 10000 m= 33.58 (Tjejmilen) Dessutom har hon en skön inställning och klär sig alltid coolt i stora löparshorts och bandana när hon tävlade. När hon var på ett träningsläger med några andra tjejer i landslaget så blev hon less på att alla hetsade varann  vem som sprang mest kilometrar. En morgon klev hon upp före alla andra och joggade lite, sen blötte hon ner sitt ansikte mm med vatten som att hon var jättesvettig. När hon kom in i förläggningen fick de andra löparna panik. ”Va har du tränat redan? ”Ja sa Lisa, jag har kört ett kanonpass som gick jättelätt”! Då blev dom stressade och gav sig ut för att ta igen förlorade kilometrar. Lisa satte sig lugnt ner ock käkade frukost. På eftermiddans pass hade hon säkert lekstuga med de andra på intervallerna. Skulle jag tro..

– Hennes man Rubin är en av de trevligaste och kunnigaste löpcoacherna vi har i Sverige. Han coachar folk och grupper från 06.00 till 19.00. Med lite tur slevar han i sig en matlåda som Lisas föräldrar lagat år dem. Han är tunn och mager men stark som faan.

– Naprapat-Hasse är rolig. Igår satt han och lekte med nån tonårs-app. Där man kunde se hur ens barn kunde se ut om man blandade två personers DNA eller nåt. Så här skulle våran son se ut om jag och Hasse fick till det. 

– Förra helgen var vi och såg Johan Rheborgs ståupp-show. Åh herregud vad han körde på. En timme och 40 minuter med en matta, en kristallkrona och en vinylspelare som enda rekvisita. Han inledde med hur det var att fylla 50 år och konstatera att det var enda gången toakön var längre på herrarnas. Alla manliga gäster har prostata-problem och urinet har rundgång. Han avhandlade tonårsdotterns pojkvän, föräldarnas cancer och Alzheimers innan han avslutade med en sanslös redogörelse om sin ändtarmsoperation. Vi fick även veta att Percy var en gammal chef när han jobbade på ett telemarketing företag och att farbror Barbro var en gammal musikfröken (som tyckte han hade så usel sångröst att han fick sitta i korridoren alla musiklektioner)

– Veckan har varit en träningsmässig katastrof. Från sön em till tis lunch höll mitt huvud på att sprängas. Han som hjälpte mig så det blev lindrigare (Mikael Johansson) är i Portugal med Springtime i 4 veckor. Då fick jag tips på en sjukgymnast som är duktig på nackar bl.a (Björn Aasa) han har en teori om att det är muskulärt. Vissa övningar har funkat medans vissa inte gett resultat. Han förklarar logiskt och jag är beredd att testa allt utom amputation.

– Vi har fått bra snurr på fotbollen med mina elever på Bräntbergsskolan. Pojkarna har gått vidare i Skol Sm och DM, flickorna är i final i DM men förlorade med 2-1 i SM mot ett bra Prolympia. Jag har använt många yngre elever (åk 7-8) också vilket är positivt för framtiden. Även Umeå IK har spelat bra på slutet( 4 segrar på de 5 senaste matcherna) En femteplats är inom räckhåll.

– Det har varit en bra podcast vecka i alla fall. Värvet hade Titiyo som bjöd på ett härligt samtal. Ekwall & Olsson är alltid bra. Olof Lundh hade Jonas Thern som gäst. Thern är en frispråkig legend som tagit fram ett 10-15 tal mycket bra spelare via sin akademi. Hans son Simon Thern kallar honom Chips-röv!

– Roligste var dock Alex & Sigges senaste avsnitt. Sigge berättade om en episod när han gick i högstadiet i Akalla. Då var det ofta bråk mellan den ”Finska klassen” och de svenska klasserna. Vid ett tillfälle skulle Sigges klass byta om i ett omklädningsrum när ett gäng finska elever kom in och sa att ” Stick härifrån, detta är vårt omklädningsrum”! Sigge som just hade sett filmen Gandhi med sin pappa, tänkte prova Gandihs pacifism-teori och ställde sig tätt framför den finske killen och sa ”Nej , detta är vårt rum”. Då klippte finnen till honom mitt i ansiktet. Sigge reste sig upp och stod tyst. Då slog finnen till honom igen. Sigge reste sig mödosamt upp igen och bara tittade på finnen. Pang så small det igen mitt i ansiktet. Då kom Sigge på att den finske killen kanske inte sett filmen ”Gandhi”. Så han tog sina kompisar och gick ut på skolgården igen.

– Jag har avslutat mitt jobb med ett gäng klienter i och med Lidingöloppet. Nu har jag fått 5 nya adepter som har olika målsättningar. Jätteroliga utmaningar. Dessutom har jag kvar 6-7 st som jobbar långsiktigt. Yderberg testar Chicago Maraton som en genomkörare och några av mina löpare har New York maraton som säsongsavslutning. Dotter Malin är i full träning mot Vintermaran i Stockholm. Sista 10 dagarna har hon hunnit med ett pass på 31 km, ett på 30 km, 3 x 5 km på 19 min samt 14x 1000 m progressivt med 1 min vila. Hon har en härlig inställning och brinner för löpningen min lilla dotter.

– Bäst just nu enligt Broder Anders: USA trippen med kärleken Karolina och nån konstig tavla han fick i present?

– Bäst just nu enligt LG: PF Sloan, Ryggbiff och röda PollyLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*