5 knep som håller träningsväskan (och allt däri!) fräschare!

5 knep som håller träningsväskan (och allt däri!) fräschare!


Borta är tiden när träningsväskan var en reklambag som man fått på sitt lokala bankkontor. Idag liknar träningsväskorna alltmer lyxiga weekendbagar och väldesignade handväskor.

Utvecklingen går framåt, men vissa problem kvarstår. För några år sedan kom det en amerikansk undersökning som visade att det finns mer bakterier i en handväska än på en toalettstol. Även om det var handväskor som testades bör du också lära dig att göra rent träningsväskan för att undvika att den förvandlas till ett hem för illaluktande bakterier.

Så här gör du för att slippa de vanligaste bakteriefällorna:
1. Lägg alltid dina svettigaste plagg – trosor, sportbehå, linne, shorts, tajts och strumpor – i en plastpåse när du tränat klart. Svettiga plagg som får ligga kvar i väskan kan ge upphov till mögel och förkorta livslängden på både kläderna och väskan. Kom sedan ihåg att tömma plastpåsen och hänga upp plaggen direkt när du kommer hem.

2. Vattenflaskan som får följa med till löpbandet blir lätt nedstänkt av svett och har en undersida som lätt blir smutsig. Tvätta därför av flaskan emellanåt.

3. Energikakor kan smula och gel kan läcka. Försök därför att packa ner ätbara produkter specifikt för dagens träning snarare än att ha dem liggande för att de kan vara bra att ha.

4. Använd alltid skopåse, speciellt om du tränar utomhus. Även om du torkar av undersidan innan du placerar skorna längs ned i väskan är sannolikheten stor att grus och sand hänger med.

5. Töm väskan regelbundet och torka av insidan med en blöt trasa. Det här bör du göra en gång i veckan. Är du lat? Satsa på varannan. Att droppa vitvinsvinäger i varmt vatten och sen torka av, är ett gammalt knep för att bli av med illaluktande doft.

LÄS MER! 4 PRYLAR SOM FRÄSCHAR UPP DIN LÖPARGARDEROB


Nr 3 ute i butik nu!

Ur innehållet:

 • Test! Vårens bästa löparskor. 23 nya modeller – hitta rätt sko för dig
 • Löpträningen som gav Guld  i skridsko-VM. Möt Nils Van Der Poel
 • Världens bästa träningspass
 • Kriget mot skavsåren – och hur vi kan vinna det
 • Därför skyddar löpning mot depression
 • 3 sätt att bli snabbare
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Tävla och vinn! – Löparkläder från Power Woman

Tävla och vinn! – Löparkläder från Power Woman


Spring in sommaren i snygga och funktionella löparkläder från svenska sportklädmärket Power Woman – eller ge bort dem till en stark mamma lagom till mors dag den 26 maj! Vi tävlar ut två snabba set med löparkläder samt fyra löparlinnen med texten ”You have just been passed by a powerwoman” – den ultimata tröjan att springa om någon i!

Bakom det svenska sportklädmärket Power Woman ligger entreprenören Anna Wretling som själv utövar allt från maraton- till ultralöpning, triathlon och styrketräning. Hennes målsättning med Power Woman är att lyfta kvinnans kraft och erbjuda sportkläder av hög kvalitet – med en lika hög modegrad. Helt enkelt funktionskläder för kvinnor som vill träna och tävla med stil.

Är du en av dem – eller känner du en ”power woman” som skulle behöva ett snyggt, nytt kit med löparkläder inför sommaren? Kanske vill du inspirera din starka mamma att ge sig ut och springa lagom till mors dag den 26 maj?

Ta då chansen och delta i vår tävling, som arrangeras i samarbete med Power Woman.

FYLL I VÅRT FORMULÄR OCH TÄVLA HÄR. Motivera varför just du – eller din ”power woman” – behöver ett specialdesignat set med löparkläder från Power Woman.

Totalt två set med löparshorts och top (värde 1 790 kronor per set) samt fyra zebramönstrade löparlinnen med texten ”You have just been passed by a powerwoman” (värde 595 kronor) står på spel.
Vi behöver din motivering senast den 26 maj.

Lycka till!

 

 

Power Woman Run Hot Short
Specialdesignade löparshorts i tekniskt material med siliconkanter för att sitta bra och undvika skav, de fungerar även för simning eller swimrun – på egen hand eller under en våtdräkt. Material, passform och skärning är förstås framtaget för högintensiva aktiviteter. Pris: 995 kronor.
Läs mer här

 

Power Woman Run Hot Top
Löpar-BH med två axelband. Speciellt framtagen för löpare men fungerar för alla typer av högintensiva aktiviteter som simning, swimrun eller triathlon – på egen hand eller under en våtdräkt. Funktionsmaterial av hög kvalitet, med stöd för små till medelstora byster. Pris: 795 kronor.
Läs mer här

Power Woman Edge Back off tank
Ett kaxigt linne i zebramönstrat funktionsmaterial, med texten ”You have just been passed by a powerwoman” på ryggen. Perfekt att springa om andra löpare i! Pris: 595 kronor.
Läs mer här


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!


Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc trådlösa TRUE GO-hörlurar för bara 546 kronor! Välj mellan färgerna vit, svart eller rosa.

Vårt erbjudande
• 6 nummer av Runner’s World (ordinarie butikspris: 594 kronor).
• Defunc trådlösa TRUE GO-hörlurar (ordinarie pris 499 kronor).
• Sammanlagt värde: 1093 kronor.

 • Din rabatt: 50 %, ditt pris: 546 kronor!

Här gör du din beställning!

 

Med Runner’s World får du:
✔️ Världens ledande löpartidning
✔️ Träningstips av experter och elitlöpare.
✔️ Extra mycket sko- och pryltester
✔️  Läsningen för alla som springer, från nybörjare till proffs,
✔️ Tips och råd om träning, teknik och nya prylar
✔️ Allt om de stora loppen
✔️ Inspirerande resereportage
✔️ Runner’s World digitala tidningsarkiv
✔️ Runner’s Worlds app

*Går ej att kombinera med andra erbjudanden.

 

Här gör du din beställning!

 

Defunc TRUE GO-modellen är för den som vill ha en kraftfull ljud- och kommunikationsupplevelse- TRUE GO passar för långvarig lyssning utan att bli obekväma genom vår världsunika, egenutvecklade MultiTip™-design som ger en bättre ljudupplevelse samt håller dina lurar på plats för ökad komfort.

Funktioner:

 • 22 timmars speltid
 • Superb säker passform
 • Kraftfullt ljud
 • Långvarig komfort
 • Touch control
 • Bluetooth 5.0
 • USB-C
 • 10 m trådlös räckvidd
 • Laddningsbox ingår naturligtvis

Här gör du din beställning!

12 löparplagg som syns i vintermörkret

12 löparplagg som syns i vintermörkret


Starka nyanser i orange, rött och rosa märks både på herr- och damsidan i år. Dessutom utmärker sig grafiska mönster i form av ränder, rutor, prickar och kamouflagemönster.

För dig som är ovan att bära uppmärksamhetstörstande plagg under dina löprundor, kan det vara läge att börja med ett enda ”chockplagg” – för att vänja både omgivningen och dig själv.

För dig som inte har några problem med att synas i svettigt tillstånd finns det goda möjligheter att kombinera flera plagg. Som vanligt funkar det mesta om huvudfärgen i de olika mönstren går i samma nyans.

Det här med att synas när man springer blir en allt mer aktuell fråga och handlar inte längre bara om att bära reflexer för att skydda sig i trafiken. I en tid när löpningen inte längre är en undanskymd aktivitet som avverkas tidigt på morgonen eller sent på kvällen, har vi vant oss vid synen av löpare som en självklar del i stadsbilden.

Synligheten och det faktum att allt fler löptränar är bidragande orsaker till att modegraden höjts på löparkläderna. Oavsett hur mycket man vill ta ut svängarna modemässigt så är det positivt att vi löpare syns – förhoppningsvis kan vi inspirera och peppa vår omgivning att ta efter. Se därför mode-säsongens färg- och mönsterchocker som en möjlighet att inspirera även andra lite extra den här hösten.

Tröjor Adidas Stella Sport, 800 kr resp 500 kr.

Tajts, 500 kr och tröja 600 kr, båda Helly Hansen

1. Skor Nike Free Run Distance, 1 300 kr. 2. Mössa Röhnish, 150 kr. 3. Hörlurar Urban Ears, 1200 kr.

1. Tajts herr, Nike, 450 kr 2. Tajts Peak Performance, 900 kr 3. Tajts herr, Haglöfs, 600 kr.

Tröja och tajts, HM for every victory, 350 kr resp 300 kr.

Läs också: Så tränar du bäst på snö – tänk på det här!

Antal kommentarer: 1

Stellan Gildå

Hej !
Jag söker efter Löparjacka som är gul till färgen och relflekterar ljus samt skyddar mot vind och regn. Även löpar tights långa som synd bra i mörker.
Bästa löparhälsningar
Stellan GildåLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Vårens hetaste löparmode – och så lär du dig mönstermatcha!

Vårens hetaste löparmode – och så lär du dig mönstermatcha!


I vår går hela modet åt det lekfulla hållet. Minimalismen och den strama, goda smaken dominerar inte längre, varken på catwalken eller på gymmet. Det är därför dags att blanda mönster. Bejaka den barnsliga sidan när det kommer till färger och öva på att sticka ut –  tänk musikfestival.

Vårens löparmode är även det fullt av mönster och det är enkelt att få till den trendiga festivalstilen. Steg ett är att integrera ett mönstrat plagg i klädseln och steg två är att kombinera två olika mönstrade plagg. Om du inte vill köpa alla plagg från samma märke finns det en rad knep att ta till för att få plaggen att passa ihop. Läs guiden och låt dig inspireras – förhoppningsvis kan dina mönstermixar peppa dig så att du får en ännu roligare träningsstund!

SÅ HÄR KOMBINERAR DU MÖNSTER

1. Fokusera på en färg
En enkel regel att komma ihåg är att alla plagg måste ha en färg gemensamt för att se ut att höra ihop. Exempelvis kan du kombinera ett par mönstrade shorts med en mönstrad t-shirt som båda har svart som grundfärg, men du kan också para ihop ett par blå löpartajts med en vit sportbehå med blå kvadrater. Plaggets gemensamma färg behöver inte vara exakt, men ligga någorlunda nära varandra för att de ska se ut att höra ihop.  

2. Säker med svartvitt
Ett enkelt sätt att få till en snygg stil är att kombinera mönstrade plagg i svart och vitt. Det går inte att gå fel här och därför kan just svartvita kombinationer vara bra att börja med om du känner dig osäker.

3. Ett stort och ett litet
Mönsterkombinationer blir lätt röriga om alla mönster är i samma storlek. Testa små rektanglar på underdelen och stora cirklar på överdelen eller något liknande. Det spelar ingen roll om det stora eller lilla mönstret är på överdelen eller underdelen. 

4. Prickar på prickar 
Överkurs för mönstermixare är att kombinera samma typ av mönster fast i olika färg. Testa prickar på prickar, blommor på blommor och spräckligt på spräckligt. Jag lovar, det blir snyggt.

5. Tänk 60-30-10
Om du är djärv och kombinerar tre olika mönster bör de få olika mycket utrymme i din klädsel. När det kommer till löparkläder är det ju svårare att leka med siluetter än i en vanlig klädsel, men jag tycker att allt rättas till naturligt. Tänk att överdelen tar 60 procent, shortsen 30 procent och att ett mönstrat pannband får stå för de resterande 10 procenten. Sen är det bara att gå loss.


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Reflexklädena du vill synas i den här vintern!

Reflexklädena du vill synas i den här vintern!


En undersökning från försäkringsbolaget If visar att tre av fyra svenskar sällan eller aldrig bär reflexer. (Men som tur är gäller det inte RW-läsarna! Kolla så duktiga ni är!)

Ja, självklart!:  82% (701)
Nej, jag slarvar allt för ofta:  17% (147)

De vanligaste orsakerna är att man glömmer dem, eller är fåfäng. Samtidigt har det aldrig funnits så många trendiga skor, snygga västar, coola tights och intressanta jackor med reflexer som nu. Här är tjugoen av de snyggaste reflexkläderna för oss löpare!

1. Jacka,
Shield Flash Max Jacket, Nike: 4 500 kr.
Reflexerna finns i jackans mönster samt i loggan.

2. Handskar,
Brilliant Thermal Glove, Craft: 200 kr.
Löparhandske i funktionsmaterial med borstad insida och reflekterande tryck.

3. Pullover,
Brilliant Windbreaker, Craft: 700 kr.
Vindavvisande pullover med reflekterande detaljer på fram- och baksida.

4. Löpartights,
Visio Winter Tights, New Line: 700 kr.
Tights med reflexer på framsida lår samt runt vader och skenben.

5. Löpartights,
Tf Power Tights, Adidas: 800 kr.
Reflexerna runt knäna och låren gör att du blir extra synlig i de här tightsen.

6. Löpartights,
Epic Lux Flash Tight, Nike: 1 100 kr.
Tights med reflexer invävda i tyget.

7. Löpartights,
Björn Borg: 700 kr.
Björn Borgs satsning på löparkläder innehåller bland annat de här tightsen, med reflexer i mönstret på nedre delen av benen.

8. Handskar,
Running Gloves, Salming: 250 kr.
Neonfärger och reflexloggor ökar synligheten och touch-material i tummarna gör smarta telefoner lättare att manövrera.

9. Jacka, NightCat Illuminate Jacket, Puma: 2 300 kr.
Vindavvisande jacka med reflekterande tyg över bröstet och längs armarna.
10. Löpartights, H&M: 350 kr.
Nya tights med reflextryck på låren och runt vaderna.

11. Löpartights,
All Eyes On Me, Puma: 500 kr.
Trycket som går från midjan till vaden är förstås reflekterande.

12. Handskar,
H&M: 150 kr.
Vinterhandskar med reflexmönster från handleden ut till pekfingret.

13. Mössa,
Run And Done, Lululemon: 300 kr.
Mössa med reflekterande prickmönster.

14. Vantar, Run With Me, Lululemon: 360 kr.
Vantar med reflextryck.

15. Jacka, Specular Jacket Reflective, Lululemon: 3 300 kr.
Herrjacka där allt utom ärmarna består av reflekterande material.

16. Jacka, Lite-Show Winter Jacket, Asics: 1 100 kr.
Vinterjacka i lysande gult, med reflexband och reflekterande tryck på dragkedjan.

17. Jacka, Women’s Aerial Speed, Under Armour: 1 800 kr.
Vindtät och fodrad löparjacka som har rikligt med reflexdetaljer på ärmarna.

18. Mössa, If:Reflectif by Örjan Andersson: 400 kr.
Tillsammans med Örjan Andersson, som startade klädkejdan Cheap Monday, har Försäkringsbolaget If gjort en mössa med påsydd reflex.

19. Lös reflex, Smart in the dark: 200 kr.
Reflex med stretch som kan träs över handleden.

20. Lös reflex, Smart in the dark, 350 kr.
Reflex som placeras runt benet och fästs med kardborreband.

21. Tights, Running Flow, Salming: 600 kr.
Nya, mönstrade damtights i Salmings Run&Gym-kollektion med reflekterande logotyp på baksidan av benen.

4 TIPS FÖR ATT SYNAS BÄTTRE

 • Välj ljusa kläder!
  Svarta kläder reflekterar ljus dåligt och gör att du blir svårare att upptäcka.
 • Bär reflexer!
  Bär du reflexer så blir du synlig på ungefär 125 meters avstånd för en bilist som kör med halvljus. Utan reflexer krymper avståndet snabbt ner till 20-30 meter. Om du möter en bilist som kör med helljus är du synlig på 450 respektive 150 meters avstånd, beroende på om du bär reflexer eller inte.
 • Fördela reflexerna!
  Med reflexer placerade på olika ställen på kroppen ökar du dina chanser att synas, eftersom ljuset kan träffa dig på olika ställen. Måste du prioritera så placera reflexerna på nedre halvan av kroppen. Tänk också på att reflexer på rörliga delar av din kropp, som fotleder och handleder, gör att du syns ännu bättre. Toppa med en reflexmössa!
 • Byt reflexer ofta!
  Reflexer är färskvaror och tappar sin reflekterande förmåga över tid, och det gäller särskilt reflexer som sitter på kläder som tvättas. Reflexer håller inte längre än ett par år, så byt dem ofta.

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Löpare med stil: Sara är stolt över sin prestation och syns gärna

Löpare med stil: Sara är stolt över sin prestation och syns gärna


Vem: Sara Hjälmås 
27 år, Stockholm

TRÄNING SOM STRAFF
Den 25:e september anmälde jag mig till Göteborgsvarvet; dagen efter började jag springa. Jag har alltid sett löpning som ett straff, aldrig tänkt att det skulle kunna vara skönt, men loppet blev en morot att fortsätta träna och det förändrade mitt liv. Plötsligt fick jag energi av en löprunda. Jag blev väldigt överraskad och insåg att jag hade hittat min grej.

VILL KÄNNA MIG SNYGG
När jag var liten blev jag retad och i min familj har jag alltid sett mig som den överviktiga. Att springa Göteborgsvarvet kommer garanterat att bli väldigt känslomässigt, ett kvitto på hur långt jag har kommit. Men min ”resa” har handlat om så mycket mer än att bara gå ner i vikt.

På grund av min övervikt hade jag svårt att bli gravid, men idag har jag en liten son. Jag har stundvis haft det tufft i livet och löpningen har blivit min ventil, ett tillfälle att känna in min kropp och bara fokusera på mig själv. För mig är det också viktigt att jag känner mig snygg och duktig när jag springer. Det peppar mig när jag ger mig ut på en runda.

FÄRGSTARKA KLÄDER
Efter att länge ha haft problem med övervikt är all form av rörelse en seger. Jag vill inte gömma mig, utan visa att ”här kommer jag!” Jag känner mig stolt över min prestation och har ofta på mig färgstarka kläder som syns.

I Stockholm gillar jag att springa över Västerbron och Tranebergsbron. Jag gillar utsikten, den får mig att känna mig levande. Jag springer tre gånger i veckan och mina helgturer brukar jag kalla för lyxlopp, eftersom jag då springer lite längre. Då är det bara jag och löpningen.

VINNA ÖVER SYRRAN
Jag tycker att löpningen är som livet, ibland jäkligt jobbigt och ibland helt underbart. Ett av mina starkaste löparminnen är när jag sprang tillsammans med min storasyster som tränat i flera år. Jag gav mig tusan på att springa om henne – och lyckades! Det var för mig ett kvitto på att även jag kan.

Antal kommentarer: 1

Sara Hjälmås

TACK Sofia, för det extremt fina uppslaget som jag fick vara med på! För en ”nybörjare” som mig betyder det enormt mycket!
Tydligen har detta också inspirerat många av mina insta & FB-kompisar att börja springa vilket känns helt otroligt kul!
TACK IGEN!! Ni är för härliga – hälsa även din sjukt trevliga assistent som intervjuade mig över telefon!!
Mvh, SaraLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*