5 knep som håller träningsväskan (och allt däri!) fräschare!

5 knep som håller träningsväskan (och allt däri!) fräschare!


Borta är tiden när träningsväskan var en reklambag som man fått på sitt lokala bankkontor. Idag liknar träningsväskorna alltmer lyxiga weekendbagar och väldesignade handväskor.

Utvecklingen går framåt, men vissa problem kvarstår. För några år sedan kom det en amerikansk undersökning som visade att det finns mer bakterier i en handväska än på en toalettstol. Även om det var handväskor som testades bör du också lära dig att göra rent träningsväskan för att undvika att den förvandlas till ett hem för illaluktande bakterier.

Så här gör du för att slippa de vanligaste bakteriefällorna:
1. Lägg alltid dina svettigaste plagg – trosor, sportbehå, linne, shorts, tajts och strumpor – i en plastpåse när du tränat klart. Svettiga plagg som får ligga kvar i väskan kan ge upphov till mögel och förkorta livslängden på både kläderna och väskan. Kom sedan ihåg att tömma plastpåsen och hänga upp plaggen direkt när du kommer hem.

2. Vattenflaskan som får följa med till löpbandet blir lätt nedstänkt av svett och har en undersida som lätt blir smutsig. Tvätta därför av flaskan emellanåt.

3. Energikakor kan smula och gel kan läcka. Försök därför att packa ner ätbara produkter specifikt för dagens träning snarare än att ha dem liggande för att de kan vara bra att ha.

4. Använd alltid skopåse, speciellt om du tränar utomhus. Även om du torkar av undersidan innan du placerar skorna längs ned i väskan är sannolikheten stor att grus och sand hänger med.

5. Töm väskan regelbundet och torka av insidan med en blöt trasa. Det här bör du göra en gång i veckan. Är du lat? Satsa på varannan. Att droppa vitvinsvinäger i varmt vatten och sen torka av, är ett gammalt knep för att bli av med illaluktande doft.

LÄS MER! 4 PRYLAR SOM FRÄSCHAR UPP DIN LÖPARGARDEROBLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

12 löparplagg som syns i vintermörkret

Nu är vi inne i en tidsera när vi inte ska springa någon obemärkt förbi....

Läs mer

Vårens hetaste löparmode - och så lär du dig mönstermatcha!

Vårens träningsmode domineras av mönster och färger. Kombinera dem gärna i en lekfull mix. Sofia...

Läs mer

Reflexklädena du vill synas i den här vintern!

RW väljer vinterns 21 snyggaste reflexkläder!

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Löpare med stil: Sara är stolt över sin prestation och syns gärna

Sara jobbar som kafferostare, och brukade se träning som ett straff. Nu har hon gått...

Läs mer
Bästa budgetklapparna till löparen!

Fixa klapparna redan nu så har du tid att dra ut på ett skönt långpass medan alla andra trängs på...

Läs mer