Löpare med stil: Sara är stolt över sin prestation och syns gärna

Löpare med stil: Sara är stolt över sin prestation och syns gärna


Vem: Sara Hjälmås 
27 år, Stockholm

TRÄNING SOM STRAFF
Den 25:e september anmälde jag mig till Göteborgsvarvet; dagen efter började jag springa. Jag har alltid sett löpning som ett straff, aldrig tänkt att det skulle kunna vara skönt, men loppet blev en morot att fortsätta träna och det förändrade mitt liv. Plötsligt fick jag energi av en löprunda. Jag blev väldigt överraskad och insåg att jag hade hittat min grej.

VILL KÄNNA MIG SNYGG
När jag var liten blev jag retad och i min familj har jag alltid sett mig som den överviktiga. Att springa Göteborgsvarvet kommer garanterat att bli väldigt känslomässigt, ett kvitto på hur långt jag har kommit. Men min ”resa” har handlat om så mycket mer än att bara gå ner i vikt.

På grund av min övervikt hade jag svårt att bli gravid, men idag har jag en liten son. Jag har stundvis haft det tufft i livet och löpningen har blivit min ventil, ett tillfälle att känna in min kropp och bara fokusera på mig själv. För mig är det också viktigt att jag känner mig snygg och duktig när jag springer. Det peppar mig när jag ger mig ut på en runda.

FÄRGSTARKA KLÄDER
Efter att länge ha haft problem med övervikt är all form av rörelse en seger. Jag vill inte gömma mig, utan visa att ”här kommer jag!” Jag känner mig stolt över min prestation och har ofta på mig färgstarka kläder som syns.

I Stockholm gillar jag att springa över Västerbron och Tranebergsbron. Jag gillar utsikten, den får mig att känna mig levande. Jag springer tre gånger i veckan och mina helgturer brukar jag kalla för lyxlopp, eftersom jag då springer lite längre. Då är det bara jag och löpningen.

VINNA ÖVER SYRRAN
Jag tycker att löpningen är som livet, ibland jäkligt jobbigt och ibland helt underbart. Ett av mina starkaste löparminnen är när jag sprang tillsammans med min storasyster som tränat i flera år. Jag gav mig tusan på att springa om henne – och lyckades! Det var för mig ett kvitto på att även jag kan.


Antal kommentarer: 1

Sara Hjälmås

TACK Sofia, för det extremt fina uppslaget som jag fick vara med på! För en ”nybörjare” som mig betyder det enormt mycket!
Tydligen har detta också inspirerat många av mina insta & FB-kompisar att börja springa vilket känns helt otroligt kul!
TACK IGEN!! Ni är för härliga – hälsa även din sjukt trevliga assistent som intervjuade mig över telefon!!
Mvh, SaraLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

12 löparplagg som syns i vintermörkret

Nu är vi inne i en tidsera när vi inte ska springa någon obemärkt förbi....

Läs mer

Vårens hetaste löparmode - och så lär du dig mönstermatcha!

Vårens träningsmode domineras av mönster och färger. Kombinera dem gärna i en lekfull mix. Sofia...

Läs mer

Reflexklädena du vill synas i den här vintern!

RW väljer vinterns 21 snyggaste reflexkläder!

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Bästa budgetklapparna till löparen!

Fixa klapparna redan nu så har du tid att dra ut på ett skönt långpass...

Läs mer
5 knep som håller träningsväskan (och allt däri!) fräschare!

Det finns mer bakterier i en väska än på en toalettstol, enligt en amerikansk undersökning. Urk! Lär dig att göra...

Läs mer