Vårens hetaste löparmode – och så lär du dig mönstermatcha!

Vårens hetaste löparmode – och så lär du dig mönstermatcha!


I vår går hela modet åt det lekfulla hållet. Minimalismen och den strama, goda smaken dominerar inte längre, varken på catwalken eller på gymmet. Det är därför dags att blanda mönster. Bejaka den barnsliga sidan när det kommer till färger och öva på att sticka ut –  tänk musikfestival.

Vårens löparmode är även det fullt av mönster och det är enkelt att få till den trendiga festivalstilen. Steg ett är att integrera ett mönstrat plagg i klädseln och steg två är att kombinera två olika mönstrade plagg. Om du inte vill köpa alla plagg från samma märke finns det en rad knep att ta till för att få plaggen att passa ihop. Läs guiden och låt dig inspireras – förhoppningsvis kan dina mönstermixar peppa dig så att du får en ännu roligare träningsstund!

SÅ HÄR KOMBINERAR DU MÖNSTER

1. Fokusera på en färg
En enkel regel att komma ihåg är att alla plagg måste ha en färg gemensamt för att se ut att höra ihop. Exempelvis kan du kombinera ett par mönstrade shorts med en mönstrad t-shirt som båda har svart som grundfärg, men du kan också para ihop ett par blå löpartajts med en vit sportbehå med blå kvadrater. Plaggets gemensamma färg behöver inte vara exakt, men ligga någorlunda nära varandra för att de ska se ut att höra ihop.  

2. Säker med svartvitt
Ett enkelt sätt att få till en snygg stil är att kombinera mönstrade plagg i svart och vitt. Det går inte att gå fel här och därför kan just svartvita kombinationer vara bra att börja med om du känner dig osäker.

3. Ett stort och ett litet
Mönsterkombinationer blir lätt röriga om alla mönster är i samma storlek. Testa små rektanglar på underdelen och stora cirklar på överdelen eller något liknande. Det spelar ingen roll om det stora eller lilla mönstret är på överdelen eller underdelen. 

4. Prickar på prickar 
Överkurs för mönstermixare är att kombinera samma typ av mönster fast i olika färg. Testa prickar på prickar, blommor på blommor och spräckligt på spräckligt. Jag lovar, det blir snyggt.

5. Tänk 60-30-10
Om du är djärv och kombinerar tre olika mönster bör de få olika mycket utrymme i din klädsel. När det kommer till löparkläder är det ju svårare att leka med siluetter än i en vanlig klädsel, men jag tycker att allt rättas till naturligt. Tänk att överdelen tar 60 procent, shortsen 30 procent och att ett mönstrat pannband får stå för de resterande 10 procenten. Sen är det bara att gå loss.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

12 löparplagg som syns i vintermörkret

Nu är vi inne i en tidsera när vi inte ska springa någon obemärkt förbi....

Läs mer

Reflexklädena du vill synas i den här vintern!

RW väljer vinterns 21 snyggaste reflexkläder!

Läs mer

Löpare med stil: Sara är stolt över sin prestation och syns gärna

Sara jobbar som kafferostare, och brukade se träning som ett straff. Nu har hon gått...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Bästa budgetklapparna till löparen!

Fixa klapparna redan nu så har du tid att dra ut på ett skönt långpass...

Läs mer
5 knep som håller träningsväskan (och allt däri!) fräschare!

Det finns mer bakterier i en väska än på en toalettstol, enligt en amerikansk undersökning. Urk! Lär dig att göra...

Läs mer