Åk till Runner’s Worlds Running Weeks

Åk till Runner’s Worlds Running Weeks


Med Runner’s Worlds coach LG Skoog och chefredaktör Stefan Larsén i spetsen bjuder vi in till härlig träning, inspirerande föreläsningar och mycket skratt. Naturligtvis finns stora delar av redaktionen och andra kunniga ledare på plats för att ge dig en riktigt bra löparupplevelse. 

Träningsupplägg

Träning kommer naturligtvis att vara anpassad för löpare och veckan kommer verkligen att drypa av löpning. Bergspass, långpass, yoga för löpare och styrka för löpare – det finns allt!

Däremot är din nuvarande nivå som löpare inte en avgörande faktor. Vårt upplägg passar alla och vi lovar att du kommer att få en träning som passar just dina behov. 

Våra löparveckor arrangeras tillsammans med Springtime och här kan du se ett exempel på hur en veckas träning brukar se ut.

Pris inklusive halvpension

 • 1 vecka – 10 495 kr
 • 2 veckor – 14 495 kr

Rabatt för Runner’s World-läsare

Alla som bokar via Runner´s World med koden ”Runners” får 750 kr rabatt (gäller till och med 1 februari) samt ett presentkort på 500 kr att använda i Runners Store som finns på plats i Monte Gordo.

BOKA RW RUNNING WEEKS 15 – 22 MARS »

Klara ledare just nu: LG Skoog, Jonas Buud, Jonas Lund, Sofia Hedström, Niina Eriksson, Jenny Ström, Kinna Nilsson.

BOKA RW RUNNING WEEKS 22 – 29 MARS »

Klara ledare just nu: LG Skoog, Stefan Larsén, Kenneth Gysing, Nina Nyström, Mikael Näslund, Niina Eriksson.

Alla resfakta

Yellow Monte Gordo Beach Hotel***
Hotellet vi bor på har mycket bra service, stora gemensamma ytor och halvpension ingår. Samtliga rum har telefon, a/c, färg-tv, mini-bar, hårfön, kassaskåp och ett modernt badrum med wc, bad/dusch. Rummen har en dubbelsäng eller två enkelsängar samt en bäddsoffa där en eventuell tredje person kan sova.

Mot ett mindre tillägg kan du försäkra dig om ett rum med en fantastisk utsikt över Atlanten och den milslånga stranden.

Spaanläggning med liten inomhuspool, 2 ej uppvärmda utomhuspooler, gym, konferensrum och bar. Det är ett bra hotell med rymliga rum. Perfekt beläget 100 m från stranden och det närliggande naturreservatet.

Allt detta ingår:

 • Flyg med SAS mellan Arlanda-Faro t/r
 • Lätt måltid ombord t/r
 • Bagage fritt upp till 20 kg per person + handbagage
 • Alla flygskatter
 • Transfers t/r flygplats-hotell
 • Logi i dubbelrum i vald reslängd
 • Halvpension, frukost och middag (middagen kan bytas ut mot lunch, detta måste dock meddelas hotellet före bytesdagen)
 • Till alla måltider ingår måltidsdryck. Till lunch och middag ingår vatten, läsk eller öl (ej vin eller kaffe)

 • Alla hotellskatter

 • Hjälp och service från vår personal på plats

 • Lagstadgad mervärdesskatt

Träningspaket:

 • Professionell träningsledning av vår ledarstab

 • Fritt deltagande på alla föreläsningar enligt program

 • Fritt deltagande på alla praktiska och teoretiska aktiviteter enligt program

 • Fritt deltagande i Bergspasset inklusive busstransfer

 • Gratis utnyttjande av hotellets spaanläggning en gång dagligen (jacuzzi, 2 sorters bastu samt gym med ett 20-tal träningsstationer)

 • Möjlighet att gratis låna och prova på utrustning (bl a löparskor, stavar, pulsklockor, tennisracket, golfklubbor i mån av tillgång)

*Ingår EJ i resans grundpris:

 • Avbeställningsskydd (250kr/125 för barn under 15 år)

 • Garanterad havsutsikt (700 kr per rum)

 • Lunch (630 kr per vecka)

 • Enkelrumstillägg (1995 kr per vecka)

Välkommen till Monte Gordo i Portugal 

Det finns många härliga platser i världen att besöka. Att vi har valt Monte Gordo på Algarvekusten beror på att det är ett perfekt ställe för löpning. Det är ett behagligt klimat, inspirerande miljö och vacker natur och allt är inom ett bekvämt avstånd från hotellet.

Den milslånga stranden lämpar sig väl för löpning av olika former till exempel för distans, intervaller och fartlek. Stranden som är hårt packad av ebb och flod gör att den ger en perfekt löpupplevelse. Att starta dagen med en morgonjogg på stranden medan solen går upp ger en fantastisk upplevelse.

Alldeles utanför hotellet ligger ett naturreservat med böljande skogsstigar som erbjuder perfekt löpning av både underlaget och dess miljö. Naturreservatet omges av Monte Gordo i väst, Vila Real de San António och Spanien i öst och stranden och Atlanten i söder. Vi erbjuder också ett flertal rundor längst landsvägarna som är uppmätta och markerade för dig som vill springa riktigt långt.

En del springer för att bli bra men de flesta för att må bra. Här kan alla vara med och löpträna oavsett vilken nivå man befinner sig på – alla blir omhändertagna på bästa sätt. Våra ledare och den perfekta träningsmiljön gör att man får en kick i sin träning och förhoppningsvis tar man med sig den kicken hem. Så oavsett vilken nivå du befinner dig på så vågar vi lova dig härlig löpning.

Läs mer om Monte Gordo på Springtimes hemsida

Nr 1 ute i butik nu!

Ur innehållet:

 • Bästa träningsplanen!
 • Allt om löpband – Smarta tips &tricks
 • Så stärker löpningen immunförsvaret
 • Prestera Mera! Träna, är ocj vila vid rätt tidpunkt
 • 6 grymma träningsmetoder
 • Vägen mot Tokyo. Charlotta Fougberg är starkare än någonsin
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 6

Mats Nilsson

Redan fullbokat 🙁


Staffan Nilsson

Synd att ni inte gick ut med rabattkod tidigare så jag kunde dragit nytta av det när jag bokade!


Mats Nilsson

Staffan var glad att du beställde innan koden kom ut för nu när den är ute är den inte värd något för mig. Resorna fullbokade, från min avreseort.


Springtime Travel

Det är endast från Kastrup det är fullbokat. Från Arlanda finns platser kvar.


Mats Nilsson

Tack Springtime. Vad som än hände så gick det nu att boka för mig den 22:e från Kastrup. Hoppas att detta inte var ett fel. Nu är det stängt igen.Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Sju grymma trail-leder

Sju grymma trail-leder


Du behöver inte resa utomlands för att få en härlig trailupplevelse. Det är bara att hoppa på tåget och resa till en lämplig vandringsled. Underbart, billigt och klimatsmart i ett och samma paket. Här listar vi 7 vackra leder som passar ypperligt för dig som vill springa trail.

1 Pilgrimsleden i Västergötland
I Västergötland finns ett brett nätverk av vandringsleder. En av de vackraste är den 41 kilometer långa leden mellan Varnhem och Falköping. Upptäck det böljande kulturlandskapet, två medeltida klosterruiner och det rika fågellivet runt Hornborgasjön. I området kring Skara, Skövde och Falköping kan du springa längs klassiska pilgrimsstråk som har använts av människor sedan urminnes tider. Terrängen är förhållandevis lätt med vissa brantare partier och underlaget varierar från små skogsstigar och beteshagar till grusvägar.

2. Pilgrimsleden i Dalsland
En varierad och naturskön led som tar dig över tio mil genom det dalsländska landskapet. Den södra delen är lättsprungen längs landsvägar, medan sträckningen norr om Mellerud går längs småstigar och bitvis bjuder på tuffare passager i kuperad terräng. 

3. Kuststigen i Bohuslän
Kuststigen, som namnet antyder, tar dig längs västkusten – hela vägen från Tjörn till Moss i Norge. Att springa på Kuststigen är på många sätt en färd tillbaka i tiden. Inlandsisens krafter går att se i form av moräner, slipade klipphällar och isräfflor. Här och var kan du springa förbi vackra medeltidskyrkor, befästningar, herrgårdar och fornlämningar i form av gravrösen.

4. Höga kustenleden i Ångermanland
En 128 kilometer lång led som går genom världsarvet Höga kusten. Leden är indelad i 13 etapper och passerar bland annat höjdpunkter som Nordingrå, Skulebergets naturreservat, Skuleskogens nationalpark och Balesuddens naturreservat. Vansinnigt vackert med svindlande havsutsikt från höjderna.

5. Kungsleden i Lappland
En av världens mest berömda vandringsleder löper mellan Abisko och Hemavan. Under drygt 400 kilometer kan du springa genom alpin terräng blandat med sjöar, höga toppar och björkskog. Om det känns för långt finns det kortare distanser, som den tio mil långa sträckan från Abisko till Nikkaluokta.

6. Grövelsjön i Dalarna
Strax norr om Idre ligger Grövelsjön, på gränsen till Norge. Med utgångspunkt vid Grövelsjöns fjällstation, där man även kan övernatta, kan man springa bland bergsgetter och renar. Vattenflaskan fyller du med det friska källvattnet som finns i vattendragen. Vill du bestiga mindre berg finns det mängder av sådana.

7. Österlenleden i Skåne
På skånska sydostkusten finns en 188 kilometer lång vandringsled som löper genom hela Österlen. Här finns många etapper att välja bland, genom sandstränder, fiskelägen och över blomstrande ängar. Ett tips är att utgå från Ystad och sedan springa i den riktning du känner för.

Säker i terrängen!

Det tar i regel lite tid att vänja sig vid löpning på ojämnt underlag. Det räcker med ett kort ögonblick av ouppmärksamhet eller hybris för att få dig på fall – och närkontakt med stigen kan göra ont. Som nybörjare är det lätt att vricka eller stuka fötterna, men med tiden kommer du att bygga upp fotledsstyrkan. Här har du några grundregler att tänka på för att hålla dig skadefri.

• Snöra åt skorna lite tajtare än vanligt, det ger bättre kontroll. Undvik skor med tjock sula. På mjukt och ojämnt underlag får du bättre markkontakt med en sko med lite hårdare dämpning och en kraftigare mönstrad yttersula, som i trailsko-guiden på sidan 55.

• Var uppmärksam och undvik att chansa när du tar dig an ny terräng. Försök att anpassa farten efter din förmåga, i synnerhet utför i våt, stenig terräng, där du inte kan lita på greppet. Sträva efter att sätta ner foten på ”säkra” ytor. En stig täckt med löv kan till exempel dölja vassa eller hala stenar. 

• Löptekniken är a och o för att kunna bemästra teknisk terräng. Ta hellre korta, snabba steg än långa och använd marken att studsa och balansera mot snarare än att landa på med hela kroppstyngden i varje fotisättning. Du kommer att behöva lyfta fötterna högre på grund av det ojämna underlaget och naturliga hinder som stenar och stockar. När det går uppför kan du använda en lite kraftfullare armpendling. Om det blir riktigt brant eller snårigt får du använda händerna som stöd. 


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!


Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc trådlösa TRUE GO-hörlurar för bara 546 kronor! Välj mellan färgerna vit, svart eller rosa.

Vårt erbjudande
• 6 nummer av Runner’s World (ordinarie butikspris: 594 kronor).
• Defunc trådlösa TRUE GO-hörlurar (ordinarie pris 499 kronor).
• Sammanlagt värde: 1093 kronor.

 • Din rabatt: 50 %, ditt pris: 546 kronor!

Här gör du din beställning!

 

Med Runner’s World får du:
✔️ Världens ledande löpartidning
✔️ Träningstips av experter och elitlöpare.
✔️ Extra mycket sko- och pryltester
✔️  Läsningen för alla som springer, från nybörjare till proffs,
✔️ Tips och råd om träning, teknik och nya prylar
✔️ Allt om de stora loppen
✔️ Inspirerande resereportage
✔️ Runner’s World digitala tidningsarkiv
✔️ Runner’s Worlds app

*Går ej att kombinera med andra erbjudanden.

 

Här gör du din beställning!

 

Defunc TRUE GO-modellen är för den som vill ha en kraftfull ljud- och kommunikationsupplevelse- TRUE GO passar för långvarig lyssning utan att bli obekväma genom vår världsunika, egenutvecklade MultiTip™-design som ger en bättre ljudupplevelse samt håller dina lurar på plats för ökad komfort.

Funktioner:

 • 22 timmars speltid
 • Superb säker passform
 • Kraftfullt ljud
 • Långvarig komfort
 • Touch control
 • Bluetooth 5.0
 • USB-C
 • 10 m trådlös räckvidd
 • Laddningsbox ingår naturligtvis

Här gör du din beställning!

TCS New York Marathon 50 år – Nu öppnar lotteriet!

TCS New York Marathon 50 år – Nu öppnar lotteriet!


Om du vill vara med så kan man få en plats genom att delta i det lotteri som arrangörerna anordnar.

Årets New York Marathon blir det 50:e loppet och detta kommer att firas ordentligt.

Ansökningstiden är från den 30 januari kl. 18.00 svensk tid och sista dagen är den 13 februari.

Eftersom trycket är hårt så är proceduren så att man får en kötid när man kan göra sin ansökan. Det är inte viktigt att vara först utan alla som gjort sin ansökan senast den 13 februari har samma chans.

Här kan du få svar på vanliga frågor om ansökningsprocessen.

Det finns flera andra sätt att få en plats i New York Marathon vilka du kan läsa om här.


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Häng med Runner’s World på löparläger!

Häng med Runner’s World på löparläger!


Running Camp Visby, Gotland 15–18 augusti 2019 (Egen transfer båt/flyg)

Kickstarta höstsäsongen med en inspirerande träningshelg på lyxiga Novi Resort i Visby på Gotland.

Viss löpvana krävs men du behöver inte vara snabb. Vi springer olika typer av pass ihop – anpassade så att alla ska kunna delta utifrån sina förutsättningar. Däremellan äter vi god mat (alla måltider ingår i priset), slappar vid poolen och lyssnar på inspirerande föreläsningar. Ledare är Runner’s Worlds chefredaktör Anders Szalkai, tillsammans med Peppe Lindholm och Camilla Rahm. 

Det blir ett blandat upplägg där vi springer långt, kort, intervaller och tränar teknik i fantastiskt sköna och varierande omgivningar. Men har också tid för en och annan löpstyrkeövning samt lite rörlighetsträning, främst i form av Soma Move.

PRELIMINÄRT PROGRAM
Alla löpinslag genomförs under ledning av Anders Szalkai, Peppe Lindholm, Camilla Rahm. Fler ledare kan tillkomma och vi täcker in alla farter så du behöver inte vara snabb.

Torsdag 15 augusti
Individuell incheckning från kl 15.00
16.45 Samling med kort information
17.30-18.30 Kort distanslöpning med löpteknikinslag.
19.00 Föreläsning
20.00 Middag

Fredag 16 augusti
07.30-08.15 Morgonjogg
08.15-08.45 Yoga med Peppe Lindholm
09.00-10.30 Frukost
11.00-12.00 Soma Move med Camilla Rahm
13.00 Lunch
16.00-18:00 Löpstyrka i kombination med intervaller
19.00 Föreläsning
20.00 Middag

Lördag 17 augusti
07.30-08.15 Morgonjogg
08.15-08.45 Yoga med Peppe Lindholm
09.00-10.30 Frukost
11.00-12.00 Löparstyrka med Camilla Rahm
13.00 Lunch
16.00-18:00 Kombipass löpning
19.00 Föreläsning/frågestund
20.30 Beach club Grillbuffé

Söndag 18 augusti
07.45-08.15 Morgon Yoga
08.15 Frukost
09.30-12.00 Långpass (alternativ Soma Move 10.30-11.30)
13.00 Lunch och avslutning

NOVI Resort ligger vid Norderstrand och området runt hotellet erbjuder många fina möjligheter för löpning. Längs med havet upp mot Snäck eller söderut mot Hällarna, som är ett gammalt skjutfält med stigar som slingrar sig längs havet ut till Kneippbyn. I närområdet finns också Galgberget och Nordergravar som tillsammans med ”ringmuren runt” får dig att uppleva mycket av det forna Visby.

Resefakta

Vi erbjuder både weekendpaket och dagspaket.

Vårt weekendpaket inkluderar:

 • Logi (del i vald rumskategori)
 • Daglig frukost, lunch och middag inkl alkoholfri dryck och kaffe/te
 • All träning och föreläsningar enligt program

Från 4 995 kronor per person (5 995 kronor om du inte är prenumerant)

Vårt dagspaket inkluderar:

 • Lunch och middag
 • All träning och föreläsningar enligt program

Från 895 kronor per person 

Läs mer och boka här!


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Bästa tipsen inför semesterträningen

Bästa tipsen inför semesterträningen


Semester betyder frihet att disponera sin tid. Samtidigt innebär ledigheten att våra rutiner lätt ruckas – inte minst när det gäller träningen. Här är fem smarta sätt att få till passen mellan strandhugg och glasspauser.

De flesta av oss löpare har långsiktiga träningsplaner som bygger på kontinuitet och är strukturerade efter ett noga komponerat mönster. Semesterledighet innebär ofta att vi inte kan räkna med att ha samma tillgång till exklusiv tid avsatt för vår egen träning som i vardagen. I stället innebär sommarveckorna oftast att vi måste ta mer hänsyn till vår omgivnings önskningar och krav på ett helt annat sätt än vad vi normalt behöver göra. Semester innebär för de flesta av oss dessutom mer social samvaro med familj och vänner, ofta en hel del resande och att vi ibland befinner oss på mer eller mindre okända platser. 

För att semestern inte ska bli en period som riskerar att kullkasta våra träningsambitioner eller ge upphov till jobbiga konflikter krävs det att vi tänker till kring hur vi ska kunna hålla igång träningen på ett smidigt sätt. Detta kräver såväl flexibilitet som kreativitet och att man tänker på vilka nya förutsättningar som gäller. Förberedelser är som i all träningsplanering A och O för att träningen ska bli effektiv.

Även om semester kan innebära klart olika omständigheter och förhållanden för olika individer, kan man konstatera att det sällan går att fortsätta sin löpträning i invanda hjulspår. Vi måste helt enkelt anpassa oss till nya förutsättningar. Ibland blir förändringarna högst påtagliga, ibland krävs det kanske enbart en del smärre anpassningar för att träningen ska fungera på ett smidigt och effektivt sätt.

Följande generella tips kan förhoppningsvis underlätta och bidra till att göra semestern till en riktigt stimulerande träningsperiod. Se justeringarna som omväxling och rolig stimulans i träningsrutinerna mer än som påtvingade förändringar.

1. Morgonpass

För den som verkligen vill säkerställa att få sina planerade träningspass genomförda under semesterledigheten, finns det inget bättre sätt än att träna direkt på morgonen. Hur tidigt man kliver ur sängen får naturligtvis styras av vad som är planerat för resten av dagen, men med den här metoden går det i princip alltid att skapa tid för träning.

Vi har olika lång startsträcka på morgonen beroende på om vi är morgon- eller kvällsmänniskor, men med en försiktig inskolning i form av lugna, relativt korta distanspass är jag övertygad om att alla löpare kan lära sin kropp att anpassa sig till tidig morgonträning. Men det kräver att man är motiverad att göra det förstås.

Många löpare tror att de måste få något i magen innan ett morgonpass. Efter en natts sömn är kanske blodsockret inte helt i balans, men det är faktiskt det som vi ätit dagen innan som vi använder som bränsle under morgonträningen. Det handlar därför mest om att övervinna kroppens igångsättningsmotstånd och att därför ta det extra lugnt under de första 10–15 minuterna.

De allra flesta löpare vänjer sig snabbt vid att träna på fastande mage. Löper man längre än 45 minuter kan man gärna gardera sig mot ett blodsockerfall och ta med ett drickabälte med sportdryck. En del tycker att en kopp kaffe under förberedelserna för ett tidigt träningspass hjälper till att väcka kroppen, medan andra får mer besvär med en orolig mage än en förväntad koffeinkick.

Få stunder i ett löparliv överträffar den tillfredsställelse som man känner när man slår sig ned vid frukostbordet efter ett genomfört morgonpass en solig sommarmorgon. Se bara till att du kommer ur sängen med god tidsmarginal till dagens övriga inplanerade aktiviteter, så att du inte hamnar i en jobbig stressituation.

Se justeringarna som omväxling och rolig stimulans i träningsrutinerna mer än som påtvingade förändringar.

2. Transportpass

Semester innebär oftast resor – och om man åker bil finns det ett beprövat knep för att få in träningen innan man når fram till sin destination. Om du är bekant med vägarna som leder fram till ditt slutmål kan du helt sonika hoppa ur bilen på lämpligt avstånd och löpa sista biten. Är du riktigt effektiv har du i förväg bytt om till löparkläder. Kör ni i mer okända trakter krävs det noggranna kartstudier för att du ska kunna hitta en lämplig rutt för ditt pass. Kanske måste ni då också välja en något längre bilväg för att det ska gå att synkronisera bilåkandet med löpträningen.

Upplägget bygger naturligtvis på att övriga passagerare i bilen har en viss förståelse för ditt behov av att löpa och finner sig i att du når resmålet lite senare – och i ett något mer uttröttat tillstånd. Detta är däremot oftast ett mer tidseffektivt alternativ än om du direkt efter framkomsten ska lämna sällskapet för din löpträning.  

Orkesterledaren Ingmar Nordström – i dansbandet med samma namn – tillämpade under 80-talet ofta den här träningsmodellen under sina många och långa bussturnéer genom Sverige. På så sätt kunde Ingmar hålla sig i så god form under det tuffa dansbandslivet att han kunde genomföra ett antal maratonlopp på högst respektabla tider.  

3. Alternativ förflyttning

Sommar och sol innebär generellt att vi lever ett rörligare liv än under vinterhalvåret. Vi åker till stranden, på diverse utflykter eller besöker vänner och bekanta. Med ett öppet sinne kan du överraskande ofta finna möjligheter till att förflytta dig löpande till de aktuella platserna. 

Om övriga i familjen exempelvis cyklar till badplatsen, kan du i stället springa dit. Är närmaste vägen i kortaste laget kan du lätt göra en extra sväng för att få ihop det antal kilometer som du önskar. Att löpa hem från en solig dag på stranden fungerar däremot oftast avsevärt sämre, eftersom man då gärna känner sig lite slak av värmen och saknar energi för ett effektivt löpträningspass.

4. Sightseeingpass

Med en del förberedande kartstudier och goda råd från hotellpersonal eller andra med lokalkännedom kan du slå två flugor i en smäll genom att upptäcka en ny plats löpandes. Trevligast är naturligtvis om man kan göra en sådan sightseeingrunda tillsammans med andra löpare eller medresenärer, men inget hindrar förstås att du gör detta helt på egen hand.

Betrakta ett sådant här pass som ett lugnt, avstressat distanspass och glöm allt vad fart och distans heter. Ta gott om tid på dig, njut av omgivningarna och stanna gärna till en stund på intressanta platser. Se till att ta med vätska och ett lämpligt förstärkningsplagg eller vindjacka beroende på väderleken.

5. Kombipass

Under en semesterperiod då man har många aktiviteter vid sidan om löpningen gäller det att vara tidseffektiv i sin träning. Genom att träna flera olika egenskaper samtidigt kan man frigöra tid till annat som man vill hinna med under semestern.

Det viktiga när man kombinerar exempelvis styrka och uthållighet är att man placerar den typ av träning som man främst vill komma åt först i sitt kombipass. Ta till exempel kort backträning, som är en utmärkt löpspecifik form av styrketräning. Efter en uppvärmning på 10–15 minuter genomför man ett antal upprepningar i den aktuella backen och får då en effektiv träningsstimulering av just styrkan, eftersom träningen genomförs med utvilad muskulatur. Därefter kan man fortsätta med ett antal kilometer löpning i jämn distansfart och får då också en uthållighetseffekt. Styrkan har dock högst prioritet.

Om du i stället vill utveckla din uthållighetsförmåga kan ett kombipass bestå av ett medellångt distanspass som avslutas med 20 minuter allmän styrketräning för bål, armar och ben i form av basövningar som plankan, ryggresningar, armhävningar, utfall etcetera. Uthålligheten blir då det viktigaste och styrkan blir ett komplement.

På liknande sätt kan man kombinera tempoträning med rörlighet eller löpteknik med uthållighet. Kombiträningspass blir generellt något längre än om varje träningsform genomförs separat, men fördelen är att man kan genomföra något färre träningspass och ändå få med alla träningskomponenter. 


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Följ med på Runner’s Worlds Fjällöpning

Följ med på Runner’s Worlds Fjällöpning


Datum
Sommarturen: 24-26 juni 2013 (sista anmälan 24 mars)
Höstturen: 13-15 september 2013 (sista anmälan 13 juni)

Antal platser
Antal deltagarplatser är begränsat till 25 stycken per omgång. Först till kvarn gäller.
Vi kommer vara minst två ledare på varje tur.

Upplägg
Vi samlas vid Storulvåns fjällstation 24 juni och 13 september och delar in oss i två grupper som springer olika dagsetapper beroende på nivå mot samma slutmål.

Dagsschema (preliminärt)

Dag 1, (start 12:00, Storulvån)

 • Lång grupp: 32 km
 • Kort grupp: 16 km
 • Nattlogi: Sylarna
 • Gemensam middag kl. 20.00 på Sylarna. 
 • Bastu + kallbad givetvis. 

Dag 2, (start 10:00, Sylarna)

 • Lång grupp: 36 km
 • Kort grupp: 20 km
 • Nattlogi: Gåsen
 • Middag i stugorna och mys på fjället. 

Dag 3, Söndag (start 08:00, Gåsen)

 • Lång grupp (för de som har tid): 40 km
 • Kort grupp (för de som måste hem snabbt): 20 km 
 • Ankomst Storulvån cirka 16:00
 • Avtackning vid Storulvån och hemfärd.

Packning
Vi springer med lätt packning (max 3 kilo) då allt i mat- och sovväg finns i fjällstugorna där vi övernattar. Endast enkel daypack rekommenderas med det du behöver för dagen samt lätt ombyte. Du kommer få packlista skickat till dig när du anmält dig.

Övernattning
Grupperna övernattar på samma ställen (Sylarnas fjällstation och Gåsens fjällstugor) och i priset bokar vi in er i fyrabäddsrum. 

Energi och mat
Du ombesörjer din vatten och energiförsörjning själv. Mat vid övernattningarna lagar vi tillsammans i den utsträckning det går.

Gruppindelning
Du som anmäler dig bör ha erfarenhet av långlöpning. Dagarna kommer bli långa, ibland upp mot 6 timmar, i aktivt tillstånd. Farten kommer vara låg (för båda grupperna) men höjdmetrarna och terrängen påverkar givetvis antalet timmar.

Du kan välja mellan två grupper – en lång dag och en kort dag. Grupperna kommer hålla ihop hela vägen fram och ingen lämnas efter. Bägge grupperna kommer stanna för fikastopp och långa gruppen kommer även stanna för lunch under dagarna. Överskatta inte din förmåga när du placerar in dig i grupperna när du anmäler dig.

Långa gruppen
Du som springer 5 mil i veckan eller mer och har förmågan att springa ett maraton på under 4 timmar.

Korta gruppen
Du som springer runt 3 mil i veckan och har förmågan att springa ett maraton på under 5,5 timmar.

Pris
Priset för prenumeranter på Runner’s World är priset 2 500 kr inklusive övernattning på Sylarnas Fjällstation och Gåsens fjällstugor. Priset för dig som inte prenumererar är priset 2 800 kr. Endast kortbetalning efter du anmält dig i formuläret nedan.

Ingår ej

 • Mat och Energi under hela turen
 • Resa tur / retur Storulvån
 • Personlig försäkring (läs villkoren nedan) 

Dina guider

Emelie Forsberg (emelie.forsberg@runnersworld.se)
Världsmästaren i skyrunning från 2012 älskar bergen med allt vad det innebär. Emelie har sprungit i bergen sedan hon var liten och är projektledare för Runner’s World Fjällöpning 2013. Du kan läsa mer om Emelie i hennes blogg på Runnersworld.se

Jojje Borssén (jojje@runnersworld.se)
Långdistanstriathlet och marknadschef på Runner’s World. Har gedigen erfarenhet av långlöpning i fjällen och stiglöpning. Du kan läsa mer om Jojje i hans blogg på Runnersworld.se

[form code=113]

Villkor

Allt deltagande sker på egen risk.
 

Runner’s World och guiderna för turen bär inget ansvar för personliga försäkringar eller ekonomiska påföljder om olycka eller skada skulle ske. 

I priset ingår inga gruppförsäkringar. 


Resan är ingen paketresa utan anordnas som ett coachingläger (med momssats 6%) 

Coachingdelen av löpningen är bindande och betalas inte tillbaka vid sjukdom eller skada (1500 kr för RW+, 1800 kr för icke prenumeranter). 

Om du är medlem i STF erhåller du STFs medlemsrabatt på boende (i detta fall för två nätter = 200 kr). Den rabatt får du tillbaka på plats under löpningen kontant mot medlemsbevis. 


Vi tillämpar STFs bokningsregler för boende som du hittar här.

Vid avbokning senast sju dagar innan löpningen startar betalas endast boendekostnaden tillbaka (1000 kr) tillbaka.

Antal kommentarer: 2

Hillevi Rhodin

Hej!
Jag har tyvärr skurit av en sena, en nerv och lite annat i tummen. Får därför inte springa över huvudtaget för att det ska läka bra. Kommer inte kunna delta fast jag hemskt gärna vill och redan har betalat. Snälla Runners World, jag har varit arbetslös länge och har med pengar från ett kort vikariat det här lägret för att jag så hemskt gärna ville det här. 2500 kr är väldigt mycket pengar för mig och jag skulle hemskt gärna sälja tillbaka min plats. PS. Jag kan skicka läkarintyg om ni vill.
Bästa hälsningar,
Hillevi


Philip Kellin

Jag köper gärna Hillevis plats!Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in