Älvsjö vann Ljusruset med knapp marginal

Älvsjö vann Ljusruset med knapp marginal


Segermarginalen blev däremot knapp med en övervikt på endast 27 tävlande jämfört med Hässelby/Vällingby som hade lockat 3 526 personer till Grimstaspåret. För Granholmsspåret i Järva med 513 löpare var det en bra bit upp till de övriga två.

Totalt sprang 7 592 personer på de tre olika tävlingsplatserna vilket måste ses som en stor framgång. Inte minst med tanke på att det endast är ett mindre antal av löpartävlingarna i Sverige som når upp till liknande siffror. Det kanske också kan ge kommunerna runt om i landet en fingervisning om hur populärt löpning har blivit och att det finns ett behov av att uppdatera motionsspåren runt om i landet.

Ljusruset arrangerades av Fortum i samarbete med Stockholms Stad och Svenska Friidrottsförbundet. Tanken har varit att skapa tryggare motionsområden året runt i huvudstaden. Med anledning av engagemanget från klubbarna och det stora antalet tävlande har Fortum beslutat att också dela ut ett andra och tredje pris i form av bidrag till ny belysning.

– Intresset har varit mycket större än förväntat för Ljusruset och det är roligt att se stockholmarnas engagemang för belysning av de lokala motionsspåren. Vår kompetens inom miljövänliga och effektiva energilösningar kommer här till användning för elljusspår. Vi hoppas kunna fortsätta att bidra till att stockholmarna känner sig trygga när de motionerar, säger Per Langer, VD för Fortum Sverige, i ett pressmeddelande.

Arbetet med att förbättra Älvsjöspåret börjar i maj och planeras vara klart någon gång i höst. Belysningen behöver rustas upp för att bli energieffektivare och mer ändamålsenlig. Planer också för en fortsättning i satsningen. Mer information kommer snart på www.facebook.com/ljusruset



Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Felspringningen i adidas Stockholm Marathon – en snackis

Under lördagens adidas Stockholm Marathon hände det som är en mardröm för en lopparrangör –...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar