Artisten Petter och Jojje kör Ö till Ö

Artisten Petter och Jojje kör Ö till Ö


I år satsar artisten och Petter på att köra tillsammans med Jojje Borssén.

Jag älskar målsättningar och fokusering. Detta är ett sätt för mig att hantera vardagen och livets alla prövningar. Ibland är det uppbyggt som mindre delmål och ibland är det riktiga hållkäftenmål – Ö till Ö känns som det senare och jag har sakta men säkert hela tiden pressat mina fysiska gränser framåt. Jag tävlar endast mot mig själv, så ser jag på mig själv och mitt yrke dvs. musik och det konstnärliga. För mig handlar tävlingar om att ta sig från punkt A till B och inte så mycket om själva tiden, dock ska det vara inom ramarna för vad som är godkänt. Just nu lutar jag mig väldigt tryggt mot Jojje och all hans rutin och erfarenhet då han hävdar att jag fixar det här. Nu har det gått så pass långt i min skalle att jag själv tror på den lögnen så – fuck it nu kör vi! Har jag fel kommer jag avsluta min karriär ärofullt på Östersjöns botten, säger Petter själv om utmaningen.

Varje år startar cirka 100 lag i tävlingen som är rankad av CNN som ett av världens hårdaste uttålighetslopp. Vattentemperaturen ligger mellan 12-16 grader och löpningen på Stockholms skärgårdsöar är vacker men väldigt krävande. Det tar deltagarna mellan 9 timmar upp till 14 timmar att ta sig imål.

Jag tycker det är kul att Petter har insett att Ö till Ö är det ultimata äventyret. Att tävla i par, från punkt till punkt är en svårslagen upplevelse som inte liknar någon annan tävling jag har kört. Och Petter var inte särskilt svårövertalad. Han har ett jäkla pannben och det kommer han få plocka fram flera gånger. Just nu lär vi honom behärska simningen så vi kan börja den långa träningen inför Ö till Ö. Det kommer ta 8 månader att göra honom redo för Ö till Ö. Det är extrema distanser vi pratar om. Som tur är har han ingen turné i sommar…Dessutom är han den enda simkompis som skickar instagram från bassängkanten vilket är en konst i sig, fortsätter Jojje Borssén.

Följ Jojje och Petters resa mot Ö till Ö på Twitter och Instagram
@jojjeborssen (Twitter och Instagram) @petteralexis (Twitter och Instagram)

Läs mer om Ö till Ö på tävlingens hemsida.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tre snabba millopp i sommar!

Oavsett om du ska springa ditt första lopp eller jagar ett nytt personbästa (det gör...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Gabriel Björlin ungt utropstecken i Ironman Kalmar

I helgen gick Kalmar Ironman, höjdpunkten för många i triathlonsverige. 15 svenskar fixade genom sin...

Läs mer

Herrproffs tävlar i IRONMAN Kalmar 2017

Man fortsätter att separera proffsen även i nästa års IRONMAN Kalmar och Köpenhamn. 2017 tävlar...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så följer du Ironman World Championship

Ikväll kl 18.30 svensk tid går starten för årets Ironman World Championship på Hawaii. Så...

Läs mer
Kona time - alla svenskar som tävlar i Ironman World Championship

Lördag 8 oktober avgörs Ironman World Championship på Hawaii. Åsa Lundström är med i proffsklassen och har goda chanser att...

Läs mer
Fin OS-debut av Sharhrzad Kiavash

I söndags avgjordes för första gången triathlon i OS i Paralympics. Svenska Shahrzad Kiavash debuterade och hon gjorde det med...

Läs mer
Imorgon är det dags för Ironman Kalmar!

Imorgon, lördag 20 augusti klockan 06:45 går starten för Ironman Kalmar. Deltagarna ska ta sig igenom 3860 meters simning, 18...

Läs mer