Blogg

En jäkligt mysko dag


Torsdagar brukar vara bökiga dagar. Idag var en relativt bökig dag. Och bra dag också förstås.

Jag vaknade bredvid min lilla elvisp och det är tur att hon sovit i egen säng sen hon var nyfödd för annars hade man nog inte fått många minuter med John Blund.

Vi sade hejdå till kusinerna och passade på att hälsa på fina Coyntha på hennes jobb på ett öde Campus. Sen körde vi hem. Tvärstopp när Essingeleden repareras. Lunch på bästa Boullan. Inga konstigheter.

Lillans farfar hämtar henne i cabbad Volvo. Lillan sitter fram och är helnöjd. Jag röjer efter det en 3-åring kan åstadkomma på 10 minuter hemma och far iväg i min något mindre glamorösa Passat.

Tar bilen till Wennergren Center där P-automaten inte funkar. Skriver en bedjande lapp i rutan. Funkar. Får inte böter.

Får en fruktansvärt bra men ond masssage av Mia på Access Rehab. Nerven har strulat sen jag gjorde mina hopp upp på muren och det är en annan smärta än förut. Det är också så att mina skinkor som brukar vara tighta var ok så varför trasslade nerven?

De flesta var på semester men praktikantnaprapat Filip kom in. Han gjorde lite tester och påpekade att ”du är ju superböjlig” vilket jag ibland undrar om det är så bra? och sen konstaterade han att nerven var irriterad och visade hur jag kunde försöka syresätta den. Men vi hade inte tid att reda ut varför. Och den stökar. Men bara jag kan bortse från smärtan så kan jag springa precis som vanlig. Lättare sagt än gjort. Under TEC ville jag amputera skiten och det var samma känsla idag. Det är svårt att beskriva men det känns som hela benet värker och pirrar.

Jaja nu skulle jag simma. Jag vet bara en Långsjön, den pratade min kompis Ida om när vi var hos henne förra lördagen innan konserten. Hon pratade om de som brukar simträna där. Så bra tänkte jag, då vet jag var jag ska. Sagt och gjort så segade jag än en gång genom Stockholmstrafiken över Essingeleden. Hade gott om tid. Stannade på en gudsförgäten livsmedelsbutik. Åkte till Långsjönsbadet där det var just omklädningsrum som de skrev något om på hemsidan. Att de var stängda. Det var det. Ingen kom. Frågade några och de sa att de brukade simma här med våtdräkt så tänkte att de kanske gick i på en annan plats. Gick längs vattnet men insåg ganska snart att det måste vara något knas och med Iphone så orkar jag inte leta på nätet.

Ja. Vad göra. Jag var jättearg! På..ingenting! Vad skulle jag vara arg på? Men jag var frustrerad för jag hade så sett fram emot att simma! När jag fixat barnvakt, sagt nej till middag med Hjälten och köat i nästan en timme då vill jag simma! För jag har inte så många chanser att träna med några som kan visa mig hur man gör. Usch vad heligt förbannad jag var.

Som tur var hade trafiken släppt, ringde till Hjälten och förklarade att här ska badas, ta dina paltor och kom ut så plockar jag upp dig. Vi åkte till det närmsta vatten som finns- vid Huvudsta. Där var det inte snack om något simmande utan bara att doppa sig. Fick sällskap av en katt och mycket blickar från förbipasserande.

Väl hemma undrade jag om jag var blå på vaderna efter massagen. Nej. Men hade 3 stycken stora bläckfläckar på rumpan. Otroligt mysko.

Kan nu konstatera att det finns något annat plask i stan som heter Långsjön. Men hur sjutton skulle jag veta det? Jag hade inte varit inne på hemsidan utan bara läst på Facebook. Vi lär oss av detta att ta reda på mycket mer innan man köar på Essingeleden.

En mysko dag.

Imorgon ska det hämtas nummerlapp och springas lite. Hoppas träbenet ger sig.

Ha en fin fredag!


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Vision, mål, beslut, plan och genomförande


Just nu drömmer jag. Jag är i ett mellanland där jag mest såsar runt och det är helt fantastiskt. Idag har jag gjort ”ingenting”. Igår ”ingentigng” heller. Listan på saker jag ”bör” göra är lång och dignar men just nu njuter jag av att mest bara vara mamma. Lekkamrat. Guide. Svara på 100 ”men varför?” varje dag. Snosa i en liten blond nacke och helt enkelt vara ledig.

Att det ska springas mitt första maraton på över 5 år om tre dagar det vittnar inget om. Jag äter bullar och en massa saker som skickar blodsockret i taket och dricker ett glas vin, springer inget alls och har ingen koll utom på att det är rätt kuperat och SMHI jävlas med väderrapporten.

Men jag drömmer. Dagdrömmer. Det rullar en film bak i skallen. Det är små filmsnuttar som består av målbilder. MÅNGA av dem är mig själv springandes ett 100 km lopp, 16 mils lopp, fjäll, terräng. En annan är en Ironman. Den är inte på horisonten och den är inte vag och diffus som den var förut. Den är kaxigt nära. Den känns verklig och jag undrar om det är något jag missat- för jag tror verkligen att jag fixar det. Fixar precis vad som helst. Det gäller bara att ge var och en av drömmarna sin tid. Den tid de tar.

När allt som hänt de senaste två åren nu får landa känner jag mig faktiskt bara väldigt trygg i just det. Allt går. Det tar bara olika lång tid. Bakslag kommer. Livet styr. När det går bra, så ska man bara njuta så gott det går. Bada en gång till. Ta en jordgubbe till. En intervall till.Samla på små guldkorn att betala olyckan med.

Nu visionerar jag. Snart sätter jag mål. Sen gör jag min plan och sen genomför jag dem. Ibland får man deviera från ett mål eller från en tidsplan. Men kraften att genomföra. Det vet jag att jag har. Nu vet jag det.

20120711-223317.jpg

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Trimtex Cykelkläder


20120710-205901.jpg
20120710-203622.jpg

Idag fick jag hämta ut ett paket med mina cykelkläder från Trimtex. Bäst i något test i Norge är de tydligen och det tvivlar jag inte på- allt jag provat hittills har varit fantastiskt.
Idag kom min cykeltröja och sleeves.
Japp. Jag vet. Jättesnygg!
Nu blir det några dagar tills jag testar den- söndag rättare sagt. En liten runda efter maran får det bli. Nu är jag verkligen sugen på deras triathlonkläder som man hittar under övrigt på hemsidan .

Har verkligen tid att fundera på träningen nu och jag längtar till nya utmaningar efter Fjällmaran. Självklart ska det bli en Ironman och samtidigt är jag sugen på ett 100 km lopp. Gärna A-B lopp snarare än bana. Inget utesluter det andra.
I övrigt införskaffade jag idag den beryktade rödbetsjuicen, saker för att stärka tarmfloran och Resorb som kommer gå åt under sommarens träning.

20120710-204144.jpg
Ja och så några käcka färgglada hårspännen tills lördagens löpmanifestation. Det ryktas om att man ska vara vitklädd för att efterlikna de som sprang för 100 år sen. Men eftersom kvinnor inte fick springa då så har vi enligt mig inga referenspunkter utan borde passa på och springa så färgglatt som det bara går!

Just nu är vi i Linköping hos en av mina kusiner och hennes familj. Imorgon har jag min 3-åring och en 8 och 10 åring att underhålla- ska bli jättekul!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Spänsthopp, gluten, kortpass och badbus


Vad är det för jäkla titel på ett inlägg?

Jo men efter jag tränade styrka igår så kom en fruktansvärd smärta i vänsterbenet tillbaks. Samma jag hade under TEC fast nu högg det till när jag satt ned, när jag gasade i bilen och låg på soffan. När jag klurade vad jag gjort annorlunda så var det just spänsthoppen upp på muren som var annorlunda. Det blir ju en lite speciell rörelse när man landar i djup squatposition och svänger ned benet ur ”grodposition”. Kändes som allt inne i höften åkte fel.

Sen är det så fantastiskt med semester eftersom man hinner ställa den här frågan som Lillan ställer dagarna i ända ” Varför?”. Ja varför gör jag på ett visst sätt varje dag? Varför äter jag ditten och datten? Ska jag göra det? Det är ett ypperligt läge att fundera på saker och tings vara eller icke vara. Min mage har tjorvat en del på senaste tid men inte jämt. Bara ibland. Och nu tror att att det är när det blir för mycket gluten. För jag har haft tid att fundera på vad jag ätit. Mindre laktos mår jag bra av också. Bra att veta inför lopp då magen ska vara lugn.

Så tror att undvikande av gluten och spänsthopp kommer att göra mig till en fantastiskt mycket bättre löpare! Hipp hipp hurra för det!

Jag fick dessutom till ett kortpass idag med hjälp av en av mina fantastiska grannar. Trollungens bästis bor i huset bredvid och hennes mamma ska ha barn om en månad så var inte intresserad av träning utan kunde passa kottarna i parken medan jag drog iväg som en avlöning. Visste att jag hade strax under timmen. Varmt idag också (allt över 15 grader tycker jag är onödigt varmt). Värmde upp 2 km sen körde jag 2 tusingar runt Råstasjön. Hann med (läs orkade) två stycken som landade på snitt 4:48 /km. Är riktigt seg i benen nu och det är helt rätt! Schlitigt ska det vara den här veckan också och sen är det lättare nästa vecka.

På eftermiddagen hakade jag och Tigerfisen på våra andra grannar till en riktig pärla- Kärsön på Ekerö! En helt fantastiskt mysig badplats för barnfamiljer och folk som vill spela frisbeegolf och beachvolley. Bara hängde där och badade och fikade och njöt. Badbus! Börjar nog fatta att jag har semester nu. Tror jag.

På kvällen har jag lotsat 3 starka grannbrudar genom träningspasset jag körde igår. Fast burpeesarna byttes ut mot renegade- rows på kettlebells. Flera av våra barn var ute och lekte bredvid i lekparken och till denna typ av träning hör att man får springa iväg och blåsa på skrapade knän, assistera kissning i buskarna och hämta pilatesbollen som ju är lite för rolig att inte leka med. Nu ska vi starta PeaceLane BootCamp på Facebook så vi kan få ihop mer grannar att träna ihop. Jag tror verkligen jag bor i paradiset för att vara Stockholm- 5 hus på en återvändsgata med egen lekplats och litet berg med utsikt över idrottsplatsen, simhall, sporthall, ishall, curlinghall, två sjöar att motionera runt och Ursvik 2 km bort. Till det en hel drös med underbara familjer med barn i alla åldrar och en gemensam utegrill. Det är bara att gå utanför dörren så har man trevlig sällskap och lekkamrater till Lillan.

Jag har funderat på vad jag och Lillan ska hitta på tills torsdag då hennes pappa kommer hem. Nu har jag bestämt att vi åker och våldgästar min kusin i Linköping som jag inte sett på två år. Lite roadtrip, lite skojs.Klockan 15.00 på torsdag ska jag dock vara tillbaks här i Tokholm för då ska jag äntligen få massage!

För övrigt verkar det bli bra väder för långpass på lördag- regn!!! JA hurra!!!!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Söndagscirkelträning


 Men hallå vilken konsert!!

Pearl Jam har inte spelat i Sverige på 12 år och verkade inställda på att ta igen det. 3 timmar pågick spelningen med en setlist som hade mig och min kompis Helena i extas. Vi stod och skrålade och vrålade och hoppade och svängde hela tiden. För de som inte var så inbitna fans blev det kanske lite långt när Eddie högg in på sin andra vinpava och skuttade runt på scenen men för min del hade de gärna kunnat spela en timma till!

Av mitt partajande blev det inte så mycket men det förvånade väl ingen. Två glas bubblig rosé och en glass!   Men en rolig kväll var det!

Idag var det dags för träning med en av ”Mina mammor”. De har varit igång nu i två veckor och tampas med att få tid till träningen med två små barn, jobb och få till barnvakter på semestern. Dessutom är det inte alltid så lätt att vara bortbjuden, speciellt till kanske andra barnfamiljer där snabbmackisar och köpesköttbullar dyker upp på bordet.

Vi försöker planera i förväg, vara förberedda och planera in enkla mellanmål som man kan ha med sig. Båda har lite problem med en axel och en har problem när höften belastas för mycket så programmen ändras allteftersom.

Idag hade jag planerat två styrkecirklar. Den första med fokus på större muskelgrupper och den andra på mindre.

Första cirkeln- efter uppvärmning genom att jogga ca 5 minuter och sen göra en fartökning på tartanbanan såg ut såhär:

10 armhävningar med rotation

10 svingar med kettlebell

10 grodhopp

10 rodd på varje sida med stöd av rastbänk för att succesivt kunna göra det på ett ben (ungefär som när man står i startposition av draken)

10 burpees

Detta gjorde vi tre varv. Jag gav mig in i leken också och gjorde mina hopp upp på muren.

Efter det så gick vi på en mindre cirkel:

10 fällknivar (man kan göra dem med lite böjda ben)

10 ryggresningar mot boll

10 axelpressar på varje sida med långa steg och ”bålfokus” samtidigt.

Det var varmt och svettigt idag också. J var jätteduktig och har utvecklats bra på bara två veckor så nu ska jag lägga till lite mer längd och intensitet i löpningen i deras program.

Veckans träning och nästa

Det blev väl inte riktigt som jag tänkt men rätt bra ändå den här veckan:

Måndag: Lätt styrka Tisdag: 30 km i 5:40 fart eller var det 5:50? Onsdag:återhämtning 30 km cykel Torsdag: lätt jogg 5 km Fredag: 1,8 km simning, Lördag: backintervaller 8 km Söndag: Styrka

Nästa vecka är lite knepig för jag är själv med Ebba fram till torsdag eftermiddag. Drömmen är att få till 2-tusingar imorgon  måndag. Styrka på tisdag och sen simma med SPIF Triathlon torsdag. Känns helt galet. Massa duktiga triathleter och så kommer jag med mina Buttricks simglasögon och sprattlande armar men man kan säkert lära sig något. Precis innan ska jag få behandling på Access Rehab så jag hoppas inte sabba den med mitt viftande i vattnet.

Fredag blir det ett kort pass och lördag blir det längsta passet sen TEC. 42 195 kuperade meter närmare bestämt. Det ska bli jättekul- om det bara inte blir för varmt. Då ska jag bara jogga runt. Jag har inte råd att ta ut mig i värme. Just nu ser det ut att vara nära mitt drömväder- 16 grader och regn. Jipski!

Ha en fin söndag!

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*