Blogg

En bild säger mer än tusen ord


20120711-142419.jpg

Nytt fullmatat nummer!

i butik 30 september – 22 oktober

  • Stor skoguide. 19 nya modeller
  • Bästa alternativträningen. 10 smarta pass som du måste testa!
  • Ny studie: Den mest effektiva intervallträningen
  • Så tränar du på att hålla rätt fart
  • Så blev Fanny fri från ätstörningen
  • Träna fötterna i tre enkla steg
  • Bo, 75 år, springer 20 mil – i veckan
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Trimtex Cykelkläder


20120710-205901.jpg
20120710-203622.jpg

Idag fick jag hämta ut ett paket med mina cykelkläder från Trimtex. Bäst i något test i Norge är de tydligen och det tvivlar jag inte på- allt jag provat hittills har varit fantastiskt.
Idag kom min cykeltröja och sleeves.
Japp. Jag vet. Jättesnygg!
Nu blir det några dagar tills jag testar den- söndag rättare sagt. En liten runda efter maran får det bli. Nu är jag verkligen sugen på deras triathlonkläder som man hittar under övrigt på hemsidan .

Har verkligen tid att fundera på träningen nu och jag längtar till nya utmaningar efter Fjällmaran. Självklart ska det bli en Ironman och samtidigt är jag sugen på ett 100 km lopp. Gärna A-B lopp snarare än bana. Inget utesluter det andra.
I övrigt införskaffade jag idag den beryktade rödbetsjuicen, saker för att stärka tarmfloran och Resorb som kommer gå åt under sommarens träning.

20120710-204144.jpg
Ja och så några käcka färgglada hårspännen tills lördagens löpmanifestation. Det ryktas om att man ska vara vitklädd för att efterlikna de som sprang för 100 år sen. Men eftersom kvinnor inte fick springa då så har vi enligt mig inga referenspunkter utan borde passa på och springa så färgglatt som det bara går!

Just nu är vi i Linköping hos en av mina kusiner och hennes familj. Imorgon har jag min 3-åring och en 8 och 10 åring att underhålla- ska bli jättekul!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Spänsthopp, gluten, kortpass och badbus


Vad är det för jäkla titel på ett inlägg?

Jo men efter jag tränade styrka igår så kom en fruktansvärd smärta i vänsterbenet tillbaks. Samma jag hade under TEC fast nu högg det till när jag satt ned, när jag gasade i bilen och låg på soffan. När jag klurade vad jag gjort annorlunda så var det just spänsthoppen upp på muren som var annorlunda. Det blir ju en lite speciell rörelse när man landar i djup squatposition och svänger ned benet ur ”grodposition”. Kändes som allt inne i höften åkte fel.

Sen är det så fantastiskt med semester eftersom man hinner ställa den här frågan som Lillan ställer dagarna i ända ” Varför?”. Ja varför gör jag på ett visst sätt varje dag? Varför äter jag ditten och datten? Ska jag göra det? Det är ett ypperligt läge att fundera på saker och tings vara eller icke vara. Min mage har tjorvat en del på senaste tid men inte jämt. Bara ibland. Och nu tror att att det är när det blir för mycket gluten. För jag har haft tid att fundera på vad jag ätit. Mindre laktos mår jag bra av också. Bra att veta inför lopp då magen ska vara lugn.

Så tror att undvikande av gluten och spänsthopp kommer att göra mig till en fantastiskt mycket bättre löpare! Hipp hipp hurra för det!

Jag fick dessutom till ett kortpass idag med hjälp av en av mina fantastiska grannar. Trollungens bästis bor i huset bredvid och hennes mamma ska ha barn om en månad så var inte intresserad av träning utan kunde passa kottarna i parken medan jag drog iväg som en avlöning. Visste att jag hade strax under timmen. Varmt idag också (allt över 15 grader tycker jag är onödigt varmt). Värmde upp 2 km sen körde jag 2 tusingar runt Råstasjön. Hann med (läs orkade) två stycken som landade på snitt 4:48 /km. Är riktigt seg i benen nu och det är helt rätt! Schlitigt ska det vara den här veckan också och sen är det lättare nästa vecka.

På eftermiddagen hakade jag och Tigerfisen på våra andra grannar till en riktig pärla- Kärsön på Ekerö! En helt fantastiskt mysig badplats för barnfamiljer och folk som vill spela frisbeegolf och beachvolley. Bara hängde där och badade och fikade och njöt. Badbus! Börjar nog fatta att jag har semester nu. Tror jag.

På kvällen har jag lotsat 3 starka grannbrudar genom träningspasset jag körde igår. Fast burpeesarna byttes ut mot renegade- rows på kettlebells. Flera av våra barn var ute och lekte bredvid i lekparken och till denna typ av träning hör att man får springa iväg och blåsa på skrapade knän, assistera kissning i buskarna och hämta pilatesbollen som ju är lite för rolig att inte leka med. Nu ska vi starta PeaceLane BootCamp på Facebook så vi kan få ihop mer grannar att träna ihop. Jag tror verkligen jag bor i paradiset för att vara Stockholm- 5 hus på en återvändsgata med egen lekplats och litet berg med utsikt över idrottsplatsen, simhall, sporthall, ishall, curlinghall, två sjöar att motionera runt och Ursvik 2 km bort. Till det en hel drös med underbara familjer med barn i alla åldrar och en gemensam utegrill. Det är bara att gå utanför dörren så har man trevlig sällskap och lekkamrater till Lillan.

Jag har funderat på vad jag och Lillan ska hitta på tills torsdag då hennes pappa kommer hem. Nu har jag bestämt att vi åker och våldgästar min kusin i Linköping som jag inte sett på två år. Lite roadtrip, lite skojs.Klockan 15.00 på torsdag ska jag dock vara tillbaks här i Tokholm för då ska jag äntligen få massage!

För övrigt verkar det bli bra väder för långpass på lördag- regn!!! JA hurra!!!!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Söndagscirkelträning


 Men hallå vilken konsert!!

Pearl Jam har inte spelat i Sverige på 12 år och verkade inställda på att ta igen det. 3 timmar pågick spelningen med en setlist som hade mig och min kompis Helena i extas. Vi stod och skrålade och vrålade och hoppade och svängde hela tiden. För de som inte var så inbitna fans blev det kanske lite långt när Eddie högg in på sin andra vinpava och skuttade runt på scenen men för min del hade de gärna kunnat spela en timma till!

Av mitt partajande blev det inte så mycket men det förvånade väl ingen. Två glas bubblig rosé och en glass!   Men en rolig kväll var det!

Idag var det dags för träning med en av ”Mina mammor”. De har varit igång nu i två veckor och tampas med att få tid till träningen med två små barn, jobb och få till barnvakter på semestern. Dessutom är det inte alltid så lätt att vara bortbjuden, speciellt till kanske andra barnfamiljer där snabbmackisar och köpesköttbullar dyker upp på bordet.

Vi försöker planera i förväg, vara förberedda och planera in enkla mellanmål som man kan ha med sig. Båda har lite problem med en axel och en har problem när höften belastas för mycket så programmen ändras allteftersom.

Idag hade jag planerat två styrkecirklar. Den första med fokus på större muskelgrupper och den andra på mindre.

Första cirkeln- efter uppvärmning genom att jogga ca 5 minuter och sen göra en fartökning på tartanbanan såg ut såhär:

10 armhävningar med rotation

10 svingar med kettlebell

10 grodhopp

10 rodd på varje sida med stöd av rastbänk för att succesivt kunna göra det på ett ben (ungefär som när man står i startposition av draken)

10 burpees

Detta gjorde vi tre varv. Jag gav mig in i leken också och gjorde mina hopp upp på muren.

Efter det så gick vi på en mindre cirkel:

10 fällknivar (man kan göra dem med lite böjda ben)

10 ryggresningar mot boll

10 axelpressar på varje sida med långa steg och ”bålfokus” samtidigt.

Det var varmt och svettigt idag också. J var jätteduktig och har utvecklats bra på bara två veckor så nu ska jag lägga till lite mer längd och intensitet i löpningen i deras program.

Veckans träning och nästa

Det blev väl inte riktigt som jag tänkt men rätt bra ändå den här veckan:

Måndag: Lätt styrka Tisdag: 30 km i 5:40 fart eller var det 5:50? Onsdag:återhämtning 30 km cykel Torsdag: lätt jogg 5 km Fredag: 1,8 km simning, Lördag: backintervaller 8 km Söndag: Styrka

Nästa vecka är lite knepig för jag är själv med Ebba fram till torsdag eftermiddag. Drömmen är att få till 2-tusingar imorgon  måndag. Styrka på tisdag och sen simma med SPIF Triathlon torsdag. Känns helt galet. Massa duktiga triathleter och så kommer jag med mina Buttricks simglasögon och sprattlande armar men man kan säkert lära sig något. Precis innan ska jag få behandling på Access Rehab så jag hoppas inte sabba den med mitt viftande i vattnet.

Fredag blir det ett kort pass och lördag blir det längsta passet sen TEC. 42 195 kuperade meter närmare bestämt. Det ska bli jättekul- om det bara inte blir för varmt. Då ska jag bara jogga runt. Jag har inte råd att ta ut mig i värme. Just nu ser det ut att vara nära mitt drömväder- 16 grader och regn. Jipski!

Ha en fin söndag!

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Backfartlek


Sundbyberg gör verkligen skäl för sitt namn. Det är upp och det är ned.

Tanken var idag egentligen att träna med Magnus men han fick ställa in så jag klurade ut att det nog vore dags för lite backar igen. Tyvärr kom jag ut lite sent och temperaturen hade stigit rejält och luftfuktigheten var hög. Fy fabian. Tänkte ändå försöka utnyttja alla backar häromkring för att få till ett backpass.

Så fort jag började jogga kände jag att det skulle bli ett tungt pass. Och ett kort. Jag står verkligen inte ut i värmen och bävar för att det ska vara såhär varmt nästa lördag.
Försökte öka i backarna och började med första backen mellan sjöarna. Sen upp till Ursvik och fortsatte upp längs den sega sluttningen det är i början. Rullade nedför hela vägen till ängarna och vände uppför. Smet över in på slutet av Extremen där det är en brant stigning. Och så sista backen. Helt matt.
Rullade nedåt hemåt och tuffade på uppför igen. Nedför vid Golfängarna och upp upp så högt man kan komma i Sumpan. Nedför igen en lång lång sträcka och vände sen för att få till 8 km totalt.
Borde kört längre idag eftersom jag bara sprungit ett långpass och en 5 km jogg i torsdags men det är bara för varmt. Jag tror att morgondagen är högst oläglig att ägna åt löpträning.

Med så hög luftfuktighet så dröp jag av svett hemma. Fick i mig massa mat och har nu laddat om för årets första utekväll och Pearl Jam konsert. Som jag längtat! Såg dem sist i Dublin 2010 och tror det kommer bli ännu bättre ikväll.
Kvällen till ära är jag klädd i samma jeanskjol som då, Havaianas och linne som är 5 år gammalt. Man har sina favoriter och jag är bekvämast såhär. Dock har jag lyckats torka håret med hårtork så får väl bjuda på några bilder. Nästa vecka ska jag bli blond som vanligt igen så matchar hårfärgen min ständiga sinnesförvirring.
Ha en riktigt fin lördagskväll!

20120707-150759.jpg
Mina fantastiska Trimtexgrejet

20120707-150918.jpg
20120707-150947.jpgLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Premiärsimtränat


20120706-220647.jpg

Recap: Jag simmade tills jag var 8 år ungefär. Eller det var när man skulle börja simma i stora bassängen och lära sig crawla. Sen slutade jag. Något hände, vet inte vad men fick fobi för bassänger. Fortsatte bada mycket men ingen mer simning än den man var tvungen att göra i skolan. Och bara bröstsim.

2004 började jag surfa och gjorde så dagligen i ca 1,5 år. Men dyker mest i vågorna annars. Van vid vatten men simmar inte.

2011 simmar jag ca 7 gånger varav ca 4 är med hjälp av Jonas från SSIF Powersim som ger enkla ovärderliga tips. Och sen kör jag Stockholm Triathlon och det går så bra så- simmar 1500 meter på netto 29 minuter utan att ta i. Ja jag vet. Eget beröm luktar illa men jag tycker det var rätt bra gjort för att ha simmat så lite. Dessutom hade jag fortfarande mitt hjärtfel och det var ofta ”stökigt” när jag var i vattnet.

Sen blev det ingen mer simning. Men hjärtfelet blev jag av med och sen dess har ju en hel värld öppnat sig: Intervallträning funkar. Dynamisk styrka funkar. (Burpees funkar tyvärr också nu, det hade jag annars vattentätt alibi för att slippa förut). Simning funkar! Tjoho! Vilken skillnad det var idag.

Mötte upp Maria som är en go dalkulla men hon gör mig starstruck ändå. Skicka hit Rhianna och jag bryr mig inte- men Maria representerar Sverige i 24-timmars löpning den 8 september i Polen. Det är coolt. Vi var tvugna att babbla lite först för när man gapar efter luft i vattnet hinner man ju inte prata så mycket!

Jag vet ju bara en sväng, och det är att simma till den vita balkongen vid Bergeanska trädgården-dit är det ca 1 km. Lagom med 2 km runda tyckte vi. Maria hade inte heller simmat sen hon körde Kalmar Ironman förra året. Respekt!

Jag vet sen förra året att det brukade ta hela vägen dit innan jag vaknade till och det släppte men inte idag. Kändes kanon direkt.Tänkte på de där tekniktipsen jag fått men kom bara ihåg ett ”Y-tag”. Jag känner mig som en sån där fiskebåt som har två armar ut åt sidorna det hänger nät i som vaggar. Men med de tagen brukar det kännas lätt. När kroppen roterar lite med armtagen. Undrar om det är bra? Vi simmade iväg och när jag vände mig om då och då såg jag ibland Maria simma ut i sjön. Tänkte att hon tog sikte mot Dalarna- men det var andra hållet!

Fram kom vi till framför den vita balkongen och Maria frågade mig om tips!? Det är som att fråga Gerd Rexed om hur man använder en plattång (edt. lokalt skämt) . Ja alltså jag kan ju ingenting men sa det här med ”Y-tag” som jag lärt mig och antar är ett öppet-vatten trix. Sen simmade vi tillbaka och det kändes kanon. Fantastiskt! Det är svårt när man inte vet om man gör rätt men framåt kom jag utan att bli trött och det måste ju vara ett kvitto på att något var rätt!

Efteråt fick jag smaka en kladdig kladdkaksmuffin Maria bakat- MUMS! Mer sånt! Var jätteroligt att komma ut i vattnet. Det här med Ironman känns inte så läskigt längre alls. Simningen går nog bra. 3,6 km känns inte långt alls.

Har en helt egen fredagskväll så det är middag på soffan, ett glas vitt, rätt många cocostoppar och Pearl Jam på högsta framför friidrotten. Försöker planera ett havsnära äventyr för mig och Lillan nästa vecka. Eftersom jag inte sprungit ordentligt sen i tisdags så kryper det i kroppen. Tur då att jag ska springa imorgon innan konserten!

Funderade för övrigt idag på om det var dags för trisslott- stod fulparkerad på förhyrd plats i två timmar nästan och utan att betala och när jag backade ut gick en lapplisa och tittade på bilarna bredvid min.

Och för övrigt #2 så är det inte alls ”lyxigt” att jag har 7 veckors semester som jag får höra hela tiden. Jag har jobbat mig till detta. Jag har sökt ett jobb där jag kan göra det. Jag har varit fattig student i flera år på universitetet för att kunna söka det jobbet. Jag skiter i att ”göra karriär”. Jag jobbar in tiden resten av året och jag får inte betalt för mer än jag jobbar. Jag har inte råd att åka utomlands på all-inclusive utan väljer att ha mer tid ledigt hemma i Sverige istället. Jag tillhör, precis som du gör en av de rikaste i hela världen så det är verkligen inget problem för mig att ha det så. Jag vet att alla jobb inte ser ut såhär, inom vården osv skulle det ju inte funka men vi som inte räddar liv eller jobbar med vård- vi skulle nog kunna ha det så tycker jag. Kanske inte går att ordna tills imorgon – men med lite framförhållning. Och om man verkligen vill. Jag vill verkligen.

Och för övrigt #3 är jag så glad och stolt för det Tjejmarathon presterat. Vi gjorde ett val att stödja ett långsiktigt projekt på Panzisjukhuset och under Almedalsveckan har självaste Dr Denis Mukwege varit här i Sverige och pratat om just vikten av långsiktighet i biståndet. Han är alltså chef på det sjukhus vi stött och skickade en speciell hälsning till Tjejmarathon som tack för vår insamling. Läs mer här Att vi samlat in över 100 000 gör skillnad. När vi går ihop kan vi göra just skillnad och det är mer sånt jag vill göra så semestern ägnas inte bara åt att vara ledig utan även planera Goda Ting.

Och för övrigt #4 (för alla goda ting borde vara 3 och en sak till) så går Rådasjön Runt av stapeln imorgon. Samling 10.00, start 11.00. Startavgift 40 kr och bad i 22 gradig sjö efteråt med grillning. Rådasjön ligger nära Grisslehamn och banan sträcker 9.2 km. Det är våra fantastiska funktionärer från 1a vätskestationen som är med och anordnar detta och jag hade gärna varit med om jag inte ska på årets musikupplevelse imorgon. Sugna för en sista-minuten anmälan? Maila lunkan@etanet.se

En musikupplevelse ja.Den.här.låten.tröttnar.jag.aldrig.på. Mitt 14-åriga tonårstrotsiga hjärta slår inne i mitt halvkloka 33-åriga och det kommer kännas från tå till kluvna toppar imorgon i Globen. Kärlek!! Godnatt!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*