#foodsforeverydaychamps – 3 enkla recept: Pad Thaifusk, Korma Annie style och Shakshukavariant
Jag testar flera nya recept härhemma och det blir så gott. Ibland kan det bli godare helt klart, alltid ständig förbättring.
Tre goda enkla recept jag gjort om till receptich senaste tiden är dessa:
Pad Thai
Hittade detta på Ica Buffé. Man kan byta ut kyckling mot tex vita bönor eller tofu och så kan man ha i mer ägg. De har jag inte vispat innan- så spar man lite disk och tid. Bara fös undan allt i stekpannan och kläck i dem och rör runt.
Man kan också strunta i den där köpesåsen och istället börja med att fräsa hackad vitlök, lite chiliflakes, peppar och sen hade jag i mina mungbönegroddar också på slutet. Gick fort att göra och blev suuuupergott!
Indisk vegokorma med keso för 4 personer (som lättare rätt)
Så gott. Jag älskar kardemumma så detta blev en höjdare! Hittade receptet i DN’s helgbilaga men gjorde om!
Smör
1 gul lök
Ett stort blomkålshuvud
1 msk spiskummin- gärna mer! Kardemumma salt o peppar och så mycket gurkmeja du gillar.
1,5 dl vatten och en burk kokosmjölk
Fräs lök och alla kryddor lätt i smör medan du hackar blomkålen i bitar och buketter. Blasten kan åka med. Stjälp i blomkålen och rör runt lite. Häll på vatten och kokosmjölk och låt puttra några minuter.
Jag tyckte det var gott med en fräsch sallad till detta, blir mest vitkål här på vintern. Till det stora klickar keso för protein.
Shakshuka – otippat god brunsch el middag
Hittade två recept på detta i Icas Buffé och blandade dem hej vilt och lade till egen twist.
Det funkade för fyra personer. Gissar man kan äta det med bröd el pasta el ris egentligen.
1 gul lök, 1 vitlöksklyfta, 1 buljongtärning (grönsaks)
Olja att steka i
2 burkar krossade tomater och jag tog resterna av salsan från tacopartajet vi hade också
4 ägg
ett paket fetaost el salladsost
1 burk kikärter (för jag hade det, det kan man nog skippa!)
oregano och timjan
Fräs lök och vitlök med buljongtärning. Stjälp i kikärter Stjälp i krossade tomater och ev lite salsa och rör om. Salta o peppra. Låt puttra lite. Försök gör gropar och kläck i äggen och sänk värmen för nu måste de få koka till sig där. Krydda över med oregano och timjan. När äggen verkar börja bli klara- smula över fetaosten och låt värmas en stund till.
Krydda mer om det behövs. Jag hade på mozzarella på detta också. Det blev SÅ GOTT! Barnen åt också.
Testa- inspireras och gör som du tycker verkar bli godast! På min Instagram brukar jag lägga upp bilder med tips också. Heja i köket!
Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in