Blogg

Generöst delande, ödmjukt lärande


Där har ni mitt nya motto. Jag har funderat mycket i helgen och jag har fått fart på tankarna med hjälp av Andreas, Sofia och som vanligt Magnus. Och mycket och många andra.

Det pratas o pyser och muttras mycket över begreppet ”PT”. Alltså Personlig Tränare. Borde det finnas en speciell svensk standard? Lagar? Regler? Vem får kalla sig PT? Vilka gör det? Vad kan de? Hur klarar alla gym av att finansiera alla sina PTar? Vad kan en PT? Vem är bra?
Vågar man skriva massa tips och råd om man inte har en massa papper med stämplar att man är utbildad i ditten o datten?
Är han eller hon som läser massor, testar provar, reviderar, klurar och funderar sämre lämpad att uttala sig om
någon än den som köpt en snordyr utbildning men inte har det kritiska kreativa analytiska tänket? De finns de som gör både och. De har kanske mest kunskap av alla och superba verktyg att använda dem.
Jag tror de finns fantastiska utbildningar- jag har gått en själv! Hängivna, kunniga, nyfikna lärare. Och utbildningen är en grogrund, är att rensa en rabatt och lägga matjord. Inför ett spirande liv av lärande. För gud förbjude att det slutar där.
De som jag har mest respekt för. Den jag tänker vara. Den har inte tio expertområden. Den vet inte allt. Är inte fullärd. Har inte 10 års erfarenhet utan snarare kanske 60 år av lärande kvar.

Försöker hela tiden lära sig nytt, reviderar sin approach efter hur det man lär ut faktiskt fungerar. Från att ta feedback efter en spinnklass till att fundera på hur ett kostråd verkligen fungerade.

I helgen satte jag frön i min rabatt. Nu ska jag se vilka jag vattnar.
Idag har jag lärt mig massor. Jag var med på lilltrolls dagisutflykt som genomförs enligt Friluftsfrämjandets teori och ideologi. Helt fantastiskt!

Generöst delande. Ödmjukt lärande. Let’s go practise.

20120528-192454.jpg

Nr 4 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Bästa skorna för trail! 14 nya modeller
  • Så springer du milen! Träningsprogram för alla nivåer
  • Så börjar du springa med din hund
  • Barnsoldaten som blev en av världens bästa traillöpare
  • Så toppar du formen
  • Forskning: Därför har du en löpares DNA
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

En magisk helg med en magisk Topptur- WorkoutÅre 2012


20120527-180522.jpg

Förra året träffade jag Magnus och vi pratade om att köra pass ihop på WorkoutÅre. Vi pratade Topptur. Vi pratade med Thomas. Och idag gjorde vi det!

Som ni ser på bilderna strålade solen. Det gjorde även alla 45 som dök upp för att ta sig an Åreskutans ca 1100 meters stigning från Holiday Club. Jag var ett stort leende redan då. Bara mös. Kroppen är stark och frisk och orkar både transportera mig och peppa andra.

Visst var det utmanande mot slutet för de som kanske inte hade så stor vana, och fick möta sin höjdrädsla. Med hjälp av bästa fina Sofie, min tornedalssyster och ett fokus på andning och teknik, och våra händer, tog sig så alla upp på toppen.

Utförslöpningen var precis sådär barnsligt glädjefylld som vi tänkt. Njut av bilderna längre ned. Från hela mitt löparhjärta- TACK! till alla er som var med idag på toppturen och gjorde magi av mjölksyra.

Under helgen har jag även fått hänga med alla andra fina människor som gör Åre till det magiska event det är. Störtsköna Jessica som jag skulle vilja ha mer tid att umgås med och det enda sura var att vi var uppe på Skutan samtidigt som hon höll sitt underbara spinnpass.

Sofia och jag hann krama om varann och prata och det ska det bli mer av. Sofia är vass på hoj hon!

Här kan ni läsa AndreasPT’s fina inlägg om WorkoutÅre. Jag ska boka en ”kolla vad jag gör när jag springer” dejt med Andras. ASAP! när jag kommer hem.

Hade även äran att ha med Anna Lissjanis på Toppturen- trodde hon skulle dra iväg ifrån oss efter sin coola insats på Stockholms brantaste men hon höll sig med oss! Lycka till på maran Anna säger jag!

Bästa bästa redaktionen i världen som kan fira schlager och tugga stigmeter like nuffing var såklart med.

Har jag fått med alla nu? Nä säkert inte!! Men ni vet vilka ni är! Tack som attan!!!

NU- är det fokus på min snabbhetsträning. Min nya cykel. Hur gör man liksom? Tjejmarathon- majgaaad det är mindre än tre veckor kvar. Och jag är så utvilad, laddad och taggad!

20120527-180547.jpg
20120527-180647.jpg
20120527-180708.jpg
20120527-180726.jpg
20120527-181925.jpgLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Nu kör vi- mot toppen !


Om det är något som kan slå toppturen med Magnus så måste det vara topptur med Magnus och50 glada WorkoutÅre deltagare. Solen öser och vi med den. Ja det blev kanske lite sent igår för en del men energin finns där på något mystiskt sätt.

Eller vadå mysko förresten- det stavas rörelseglädje och endorfiner.

Gårdagens Pulsträning var fantastiskt i badande solsken. Ca 40 deltagare av alla nivåer med samma glädje. Full rapport från helgen kommer senare idag. Nu måste jag värma upp mitt ass så inte vi får en ischiassituation halvvägs upp för skutan.

20120527-081116.jpg
Från gårdagens pulspass

20120527-081240.jpg
Hann med att slappa i solen.

20120527-081359.jpg
Blossom och Hans underhöll på middagen.

20120527-081553.jpg

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Välj och vraka i träning


Det här inlägget skulle kunna bli en länkfest utan dess like men jag samlar alla länkar sen.

Workout Åre blir större och bredare för varje år. Allt från föreläsningar som den jag ska gå på nu med fantastiska Andreas Öhgren till Corebar HIT. Det är svårt att välja och jag kan bara ana vilket pussel det måste vara att sätta ihop schemat för Thomas, Marianne och Therese. Hatten av!

Själv tog jag lite sovmorgon. Börjar dagen med lugn frukost. Fotografering med alla instruktörer då jag känner mig väldigt liten och ödmjuk. Samtidigt leder ju jag ihop med Magnus ett av de ballaste passen- det är 50 pers anmälda till Toppturen! Så klart jag ska stå här. Försöker jag tänka då.

Klockan 12-13 har Magnus sin pulslöpning med backteknik. Jag försöker hjälpa med tips och teknik.

Det är så mycket pass att gå på och helgen går så fort. Men i eftermiddag ränker jag faktiskt lägga mig i solen och slappa. Gå på Johanna Anderssons yin yoga och sen spaa och mingla.

20120526-110121.jpg
Stämningsfullt inför Thomas legendariska midnattsspinning

20120526-111854.jpg
VipR utanför fönstret när jag vaknade.

20120526-111955.jpg
Fitness-Mag Marie och Blossom

20120526-112050.jpg
Deltagarna ledda av Elina bjöd på show för instruktörerna- till Panetoz DansaPausa förstås !

20120526-112219.jpg
Späckat schema

20120526-112314.jpg
Bästa kloka Andreas Öhgren

20120526-112404.jpg<;/a
Vädret ser fint ut för Topptur!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*