Blogg

Glad god och jävligt jobbig påsk


20120405-122834.jpg

Man måste inte!

Många har ångest inför påskens matfrestelser. Det känns nästan som man måste äta en massa påskgodis fullt av färgämnen och speedande socker.

Men man måste inte. Alls. En klassisk påskbuffe innehåller en massa god mat som gör gott för kroppen och godiset kan man skippa. Själv känner jag att jag inte behöver något godis just nu. Kroppen ska fyllas med bra grejer för ett långt lopp. Samtidigt gillar jag att unna mig av livets goda men hellre då av något jag vet vad det är. Oklart om chokladöverdragna mandlar hör dit men det är det jag äter.

Sara har en fantastisk utmaning för er i påsk: Jävligt jobbig påskhelg.
Mia har skrivit ut det på sin blogg för er som inte har facebook.

Min utmaning, för att hjälpa de som har lite ångest inför innehållet i de kulörta pappersäggen är: Bara äta påskgodis du lagat själv.

Och så får du ett pass av mig som jag ska köra själv:

Hitta en backe, ca 300 meter lång. Hitta en 800 meter lång sträcka.
Värm upp 5-8 minuter, avsluta med en fartökning.
Nu börjar det! Uppför backen, upp på framfot, korta trippande steg, fart! Jogga ned, spring 800 meters rundan i fart som gör att du bara tänker på att springa. Vila en minut eller 2 om du är lite ny på intervaller. Kör igen 4-5 varv. Känn av hastigheten så du pallar att öka i backen och trampa på 800 meter.
Jogga ned 8-10 minuter. Klappa dig själv på axeln.

Ta dig an dessa tre utmaningar och du har en god och glad träningsvärkig påskhelg!
Nu är jag snart framme i älskade Värmland. Jag har en massa kul jobb med mig men mest ska jag vara ute och busa med Ebba om hon kan slita sig från sin pappa som också är med.

Ha en riktigt fin helg!!

20120405-114606.jpg

Ta det lugnt också 🙂


Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Frisk kropp – och knopp! Så påverkas din psykiska hälsa av löpning
  • Tänk dig snabb med mental träning
  • 15 enkla knep för bättre prestation
  • Nya teknologin som förändrar löpningen – för alltid!
  • Så lär du dig känna farten
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Onsdag eftermiddag i bilder


20120404-190256.jpg
13.30 hos min bästa kund.

20120404-190334.jpg
15.30 påskpresent från bästa arbetsgivaren.

20120404-190437.jpg
16.55 kontorsråtta

20120404-190528.jpg
17.00 hjälpcoach

20120404-190612.jpg
17.15 samling med Running Sweden.

20120404-190702.jpg
18.00Gänget nere vid Karlbergs Slott.

20120404-190915.jpg
18.05 Bästa Ingmarie

20120404-191010.jpg
18.30 Påsklov!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Adizerokärlek


20120404-112916.jpg

Why change a winning concept?. Jag ville så gärna att det skulle vara Asics Fuji Attack som skulle sitta bäst. Men adizeron är som gjord för mina konstiga fula fötter.
Inte är dess snygga. Men vi ska skapa magi. Till fjällmaran blir det en Asics men den köper jag senare. Nu är det magi på TEC på agendan.

På tal om magi- jag är on fire idag. Lätt scitzofren för jag växlar mellan redovisning/deklaration/revision och löpning/Tjejmaran men idag går det bra! Och tur är det för det är en jäääkla massa roligt som ska bockas av! Post-it rules!
Sköt om er!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Adizerokärlek


20120404-112916.jpg

Why change a winning concept?. Jag ville så gärna att det skulle vara Asics Fuji Attack som skulle sitta bäst. Men adizeron är som gjord för mina konstiga fula fötter.
Inte är dess snygga. Men vi ska skapa magi. Till fjällmaran blir det en Asics men den köper jag senare. Nu är det magi på TEC på agendan.

På tal om magi- jag är on fire idag. Lätt scitzofren för jag växlar mellan redovisning/deklaration/revision och löpning/Tjejmaran men idag går det bra! Och tur är det för det är en jäääkla massa roligt som ska bockas av! Post-it rules!
Sköt om er!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mot Runners Store för nya sulor


Det är dags nu! Jag har tragglat runt i mina gamla skor, ett par som är lite för små (mina Salomon SpeedCross), ett par tunga klumpiga (adidas Response Trail) och ett par väldigt tunga och gamla (Asics Gel Trabuco). Sen har jag mina absoluta favoriter- adizero Boston men de har nog gjort en 50-60 mil och jag behöver en  ny snabbare sko.

Viktigast av allt är en sko jag kan springa 8 mil i. I blandad terräng. Det är vad som står på schemat idag. Har redan förvarnat Micke på Runners Store att jag kommer in och ska titta på såna här. Är sugen på Asics Fuji som jag prövat tidigare men vi får se vad det blir. Hittar jag en bra lätt snabbsko så blir det en sån också.

Jag gör mina skoinköp hos Runners Store för jag tycker de ger bra hjälp, har bra grejer och en komplett syn på löpning- där finns allt jag behöver och personalen är supertrevlig. Jag kan varmt rekommendera dig att ta dig dit och självklart är det bäst att smita dit när de öppnar och det är lite lugnare- som jag ska göra idag.

Hoppas även att solen håller i sig hela dagen för på kvällens träning med jobbet ska vi fotas.

Ha en fin dag!

 

 

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Athletics!


20120403-221526.jpg

Lekstuga!

”Vi ses i gallerian” sa Sara och jag tänkte att det här är något nytt metropoliskt påhitt i min stad jag missat. Finns det en galleria vid Slussen? Ja det gjorde det men den var nog designad runt Hedenhös tid. Vi letade oss fram genom snurriga gångar och jo men där stod han, José så vi måste vara rätt!

Klassen var fullt ös direkt. Det var ungefär samma utrustning som på ett pumppass utan lådan. Men där slutar likheter tack o lov! Stång med vikt på och stången skulle än dit, än dit, och vrid dit och hit och ben dit och jag blev så full i skratt. José bara kör. Det var en fokuserad stämning med både skratt och stånk när man låg där på golvet med benen åt väster och armen belamrad med stången åt öster. Jag kanske var trött i axlarna sen igår, men det var just att det var så mycket axlar som gjorde att resten av kroppen kändes rätt ok men axlarna satte stopp för max i flera fall. José är inte alls farlig. Nästan. Efter 45 minuter var vi klara. Välkomna tillbaka var vi också så skötte oss väl rätt bra då :).

Men jag och Sara gav oss ut i gymet som var som en godisaffär ur träningssynpunkt: rep i taket, stege i taket, massa bollar och rullar. Vi fortsatte greja lite och jag försökte komma upp i repet men se det gick inte. Lika kul som alltid att träffa Sara!

Jag var sådär carnivoriskt sugen på en stor stor hamburgare men lyckades styra om till kalkon och haloumisallad. Och en macka med smält ost.

Och blåbärssylt och ett halvt glas rött. Ser ut som en vampyr i munnen och hoppas det inte ringer på dörren. Häppåre!

20120403-221546.jpg

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*